Bildirim
AMD RYZEN 2 (EFSANEYE SAYGI KONUSU)ANA KONU) (60. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
tepeye sığsa daha iyi olurdu önden serin hava içeri tepe ve arkadan sıcak hava dışarı atılırdı -
hocam tepeye yarın 2 tane 140mm fan takıcam bakalım ısıda bir değişme olucakmı bende merak ettim -
quote:
Orijinalden alıntı: thenotoriousmma
hocam tepeye yarın 2 tane 140mm fan takıcam bakalım ısıda bir değişme olucakmı bende merak ettim
yer varsa takın tabi faydası oluryalnız dışarı doğru üflesin fanlar yani içerden alıp yukarıya atsın
-
Ryzen 7'li Laptop aldım. Bakalım nasıl bir deneyim yaşatacak:)http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gl702zc-amd-ryzen-7-3-0ghz-8gb-ram-1tb-256gb-ssd-17-3-rx580-4gb-w10.html
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ::Ashes::
daha düşük model falan değil.
1600x fabrika çıkışlı saat hızı daha yüksek olduğu için skorda yüksek alıyor.
30 senedir bu taktiği yiyorsunuz anlayamıyorum.
oldu canım, aslında bu ryzen 1600 fx 6300ün bir iki oynanmışı diyeydin.
her işlemci birbirinin hız arttırılmış versiyonu zaten ahahah, 400 mhz fazla ama aynı sıcaklıkta çalışıyor. bunun anlamı ben bir 400 daha overclock ederken sen anca bu seviye gelebileceksin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
ya kardeşim ne ile besleniyorsun, tek fark yazılımına girip tamamen aynı şeylerin yazılımı değiştirmek olsa, senin 1600ü de 200 tl yukardan satar ortada hiç 1600x bulundurmazdı üstüne üstlük fan da yok ve tek yapılan mhzyi yazılımdan yukarı çekmek olabilir mi?
sana göre tüm ryzen 5 serileri aynı olması lazım hepsi birbirinin hız farkı gömülü versiyonları?
yani fx 8100 işlemci ile fx 8350 aynı aslında?
stok değerlerinde 400 fazla demek ikimiz de oc yaptıgımız zaman benim lehime 400 baştan var demek, soğutucuyu da eklersen aradaki fark sadece yazılımdan hız aşırtma olamaz.
R6= HD Paket 1060 3GB Ryzen 3 1300x ultra 60 70 fps
Pubg low ayarlarda 90 100
quote:
Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakso
quote:
Orijinalden alıntı: dOmi
quote:
Orijinalden alıntı: ::Ashes::
daha düşük model falan değil.
1600x fabrika çıkışlı saat hızı daha yüksek olduğu için skorda yüksek alıyor.
30 senedir bu taktiği yiyorsunuz anlayamıyorum.
oldu canım, aslında bu ryzen 1600 fx 6300ün bir iki oynanmışı diyeydin.
her işlemci birbirinin hız arttırılmış versiyonu zaten ahahah, 400 mhz fazla ama aynı sıcaklıkta çalışıyor. bunun anlamı ben bir 400 daha overclock ederken sen anca bu seviye gelebileceksin.
Hadi 400 mhz üstüne çıksana bekliyorum :)
Prime 95 maks sıcaklık 65 derece. Oyunlarda 40-42 yi geçmiyor. Şuan 1600 ü senin 1600X den daha performanslı kullanıyorum yani senin 1600X, benim 1600 ün bir alt modeli
Edit: hadi o alt model 1600X in ile stabil şekilde şu skoru geç sana söz veriyorum şu konu altında işlemcimi kırıp paramparça ettiğim videoyu atmazsam namerdim
şimdi detaylıca bir araştırma yaptım,
1600 ile 1600x arasında donanımsal olarak hiçbir fark yokmuş gibi görünse de oc de 100-200 mhz bir fark yine oluyor,
ama asla 1600den aşağı seviyede olduğunu gördüğüm hiçbir kıyaslama testi ocli veya ocsiz yok. belki dediğiniz gibi fanıyla beraber 1600 1600x e göre daha alınası, ama 1000tl sınırının üstünde olduğu için çek ve bonuslar daha kullanılabilirdi bana maliyeti 950 lira oldu, hali hazırda evo 212 soğutucum da olduğu için bana mantıklı geldi.
bir de xfr teknolojisi ile single coreda 4.1 ghz boostu var, belki de hiç oc yapmaya gerek duymuyor olabilirim. sistemi kurup tekrar deneyeceğim, ama sizdekinin 4.0 e çıkması tamamen iyi denk gelmiş olmasından kaynaklı, genel olarak 3800 üstü sıkıntı yaratmış çoğu kişide 1600 de, 1600x ler 4.2 leri görüyor gibi duruyor.
-
Merhaba arkadaslar gecen hafta kardesime ryzen 1600 islemci msi b350 tomahawk anakart, msi gtx gaming x 1050ti ekran karti. Gskil 8 gb 3000 mhz ram pc topladik dun bana lol bile acilmiyor siyah ekranda kaliyor ayarlari dusurdugumde oyun donarak oynuyor dedi ve monitorden oldugunu soyluyor 1440x900 cozunurluklu vga monitor var bu takilmalar yada oyunlarin acilmamasi ciddden monitordenmi kaynakli bana sacma geldi ama sizlere sormak istedim -
quote:
Orijinalden alıntı: İnterStyle
Merhaba arkadaslar gecen hafta kardesime ryzen 1600 islemci msi b350 tomahawk anakart, msi gtx gaming x 1050ti ekran karti. Gskil 8 gb 3000 mhz ram pc topladik dun bana lol bile acilmiyor siyah ekranda kaliyor ayarlari dusurdugumde oyun donarak oynuyor dedi ve monitorden oldugunu soyluyor 1440x900 cozunurluklu vga monitor var bu takilmalar yada oyunlarin acilmamasi ciddden monitordenmi kaynakli bana sacma geldi ama sizlere sormak istedim
ekran kartı driver sorunu olabilir, bu sistemin ultrada 200 fps alması lazım. -
driver güncel bios güncel tüm güncellemeleri yaptık hdmi to vga dönüştürücü kullanıyoruz kardeşim sorun monitorde eski oldugu için oyunlar donuyor diyor ama bana mantıksız geliyor oyunu monitor oynatmıyor sonuçta. 200 fps alıyor oyun ama atlayarak oynuyor. birtek lol kurulu başka online olmayan bir oyunda denemedik acaba ekran kartı arızalı olabilir mi? -
Şuan tek bir slot ram mevcut ve düşük frekans ile çalışıyor. İkinci rami alman biraz zaman alacak. Acaba şimdiden tek rami 3000 mhz hıza çeksem mi? Gskill jipsaw marka model bu arada, bir katkısı olur mu yoksa hissedilmez mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Çağdaş
Şuan tek bir slot ram mevcut ve düşük frekans ile çalışıyor. İkinci rami alman biraz zaman alacak. Acaba şimdiden tek rami 3000 mhz hıza çeksem mi? Gskill jipsaw marka model bu arada, bir katkısı olur mu yoksa hissedilmez mi?
tam emin olmamakla birlikte;
ddr3 sistemlerde iki tane aynı rami dual çalıştırdığında %20 performans fark ederdi. ddr4 de var mı bilmiyorum, imkan varsa dual ram kullanmak lazım.
2400mhz ile 3000mhz arasında oyunlarda 2 fps anca oynatır diye düşünüyorum. raminiz 4gb ise 8 gb yapmak daha büyük performans artışı yapar.
8 ise bir 8 daha alın mhz ye takılıp zamanında deli paralar vermiştim bir artısını görmemiştim. -
quote:
Orijinalden alıntı: İnterStyle
driver güncel bios güncel tüm güncellemeleri yaptık hdmi to vga dönüştürücü kullanıyoruz kardeşim sorun monitorde eski oldugu için oyunlar donuyor diyor ama bana mantıksız geliyor oyunu monitor oynatmıyor sonuçta. 200 fps alıyor oyun ama atlayarak oynuyor. birtek lol kurulu başka online olmayan bir oyunda denemedik acaba ekran kartı arızalı olabilir mi?
tavsiyem başka bir monitörle deneyin dönüştürücü falan o yüzden olabilir. sonra ekran kartı ram sorunlu denebilir.
@Çağdaş bence aynı ramden 1 tane daha alın ve a2 b2 slotlara takıp dual çalıştırın daha iyi performans alırsınız
-
Merhaba beyler. Sistemimi sattım ve bir kaç güne kadar yeni bir ryzen sistem toplamayı düşünüyorum. İşlemci olarak 1600x alacağım (soğutucu da freezer 240, am4 braketi hazır elimde olduğu için). Şöyle bir şey fark ettim; oc yapıldığında neden saat hızları tam olarak aynısını göstermiyor. Mesela 4 ghz'ye oc yapıldığında 3999 yada 3996 mhz gösteriyor. İntelde böyle bir şey yok. Diyeceksiniz ki, 1 mhz'den bir şey olmaz. Bende biliyorum bir şey olmaz ama biraz takıntılıyım böyle şeylere. Sizce neden böyle bir durum oluyor amd'de? Görüşünüz nedir merak ediyorum -
son biosta osorun yok diye yazdı sanki biri. ben oc yapmadığım için bilmiyorumhttps://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-kullanici-kulubu-tartisma-konusu-111-kullanici--124440065-33#130554200
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 26 Aralık 2017; 13:55:47 > -
Yani kafaya takılacak bir şey değil aslında ama ben takıntılı biriyim :) 4 ghz yapıyorsun ama programlarda 3999 yada 3996 mhz gösteriyor... Enteresan -
quote:
Orijinalden alıntı: CagriErcan
Yani kafaya takılacak bir şey değil aslında ama ben takıntılı biriyim :) 4 ghz yapıyorsun ama programlarda 3999 yada 3996 mhz gösteriyor... Enteresan
Benim de 3.7 ghz ama 3.692mhz olarak gösteriyor :) her işlemcide böyle diye biliyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X