Şimdi Ara

AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT (315. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.575
Cevap
96
Favori
476.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 313314315316317
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sunum notlarında hiçbirşey değişmemiş. Sürücü konusunda AMD fena çuvalladı. Yapacağı tek iyilik Ampere serisini ucuzlatmak olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 12 Mayıs 2020; 17:56:27 >
  • 1660Ti ile 5600xt arasında o kadar fark var mı ki ya 20 30 fps için değmez bence eğer çözünülük 2k değilse tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: RASYONALIST

siyah ekran sorunu devam ediyor. amd ekran kartı almayın.
    Sizin islemci amd mi hocam...bende siyah ekran bellekleri zorlayinca oluyor kartin bellekleri 1800 den yukari gitmiyor pek hatta bazilari 1780 bile diyemiyor siyah ekran veriyor...islemciniz ve bekleklerde sebep olabiliyir haberiniz olsun...ben belleklere voltaj vererek 1880 mhz de kullaniyorum islemci ve ramleri sinirda kullanirsam yada stabil zannedersem ki degiller cogu zaman siyah veriyor...ama islemci ve ramlere voltaj 2 ser adim verirsem en az siyah ekran vermiyor hic komple sistemin stabil olmasi lazim...hangi marka model karti kullaniyorsunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyah ekran problemi olanlar. Freesync'i monitörün menüsünden kapayıp bir deneyebilirler mi. Bende bir kaç oyunda yaşadım ( metro:last light ve shadow of war ) monitörün menüsünden freesynci kapadığımda bir daha siyah ekran almadım
  • Arkadaşlar bende sağ salim canavarımı kurdum (rx5700 gamingx) Allaha şükür siyah ekrandır donmadır vs. hiçbir sorunla karşılaşmadım.Yalnız kart o kadar sessiz ki zaten fanlar 60 dereceye kadar çalışmıyor ayrıca şuana kadar kart hiçbir oyunda 62 dereceyi geçmemesi beni sevindirdi ve nekadar doğru bir seçim yaptığımı bir kere daha kanıtlamış oldu gerçekten hayran kaldım..Dediğim gibi bende herhangi bir driver problemi yok daha iyi ve sorunsuz driver gelene kadar dokunmam hiçbirşeye.
    İşlemci olarakta ryzen 3600 kullanıyorum.
  • ClaymoreCountry C kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. Driver konusunda aceleci olmayın zaten ben halen 20.2.2 deyim. Bir sorun veya problem görmedikçe yada performans artışı elle dokunur fark yaratan bir sürüm gelmedikçe güncellemeyi düşünmüyorum. AMD performans olarak sessiz bu günlerde kartı zıplatacak bir hamle gelmedi henüz.Bence 5700 ve xt şu an donanım olarak daha fazlasını verebilecek bir kart en azından 2070super ile arasındaki makası optimizasyon ile kapatacak gibi. Bir rayına oturtsalar dicem ama halen daha sorun yaşayanlar çıkabiliyor.
  • numenorian kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum daha iyileri sizlerin olsun inşallah :) Bende sizin gibi düşünüyorum ayrıca bende 20.2.2 deyim gayet stabil bir driver şuan için.Kart ile gereksiz oynama vs. yapan arkadaşlar oluyor hiç gerek yok şuan için bence.
  • Merhaba Junction temp çok önemi mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemil-mustafa -- 13 Mayıs 2020; 2:15:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese selam,

Asus z170i pro anakart
    6700K işlemci
    Çift kanal GSKILL TridentZ 3200MHZ CL15 ram kiti
    H110i Extrem sıvı soğutma
    Corsair RM750X 80+GOLD psu
    NXT Manta kasa
    Kasanın önünde 2 adet Corsair ML 140Pro fan (giriş, alttaki direk ekran kartına üflüyor)
    Arkasında 1 adet ML 120 Pro fan (çıkış)
    Üst tarafta da radyatörün 2 adet ML140 fanlarıyla hava dışarı atılıyor (yine içeriden dışarı çıkış)

Sistemde hiçbir oc yok zaten o işlerden hiç anlamam asus yazılımı sayesinde normalde webde falan fanlar aşırı düşük çalışıyor ekran kartının fanı zaten çalışmıyor sıfır sesle pc'yi kullanıyorum daha önce asus strix 980 kullanıyordum o da gayet serindi ama toplam 1 ay falan oyun oynamışımdır bilgisayarı genelde tasarım amaçlı ve macOS üzerinde kullandığım için ıvır zıvırını hiç kurcalamam zaten Hackintosh'ta her şeyi standart kullanmak zorundasınız.

Şimdi gelelim probleme kasanın soğutması bu kadar iyiyken XFX 5700XT THIC III ile 2560x1080P (21:9 monitör) ama tüm ayarlar ultrada değil köşe yumuşatma falan düşük Call of duty warzone oynarken 150-170 FPS civarı alıyorum gpu temp 75 derece civarı lakin junction temp denilen şey 105 derecelerde geziyor sizce aşırı yüksek değil mi? Boşta webte gezinti vs. olunca gpu ve junction temp 42 derecede lakin sistemde yük olmadığı için kasanın fanlar da yavaş çalışıyor hızlandırsam 30 dereceye falan düşer, oyunda zaten fanlar otomatik turboluyor.

Bu arada işlemcinin darboğaz yapma durumu konuşulmuş benim işlemci oyun anında genelde %50-57 civarlarında dolaşıyor öyle %95 olduğunu falan hiç görmedim. 2K 144hz monitör almayı düşünüyorum o zaman ne olacak hiçbir fikrim yok.

Bu arada amd'den gerçekten illallah ettim şu oyuna girince komple sistemin donup siyah ekranla reset atması falan aşırı can sıkıyor bazen hiç yaşanmıyor bazen 3-4 kere arka arkaya oluyor. Son driver'da düzelttiklerini yazmışlar ama hala olabiliyor kablo olarakta DP 1.4 iyi bir kablo aldım, DDU ile sildim kurdum vs. vs. denemediğim hiçbir şey kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColorTR -- 13 Mayıs 2020; 17:48:58 >

• cemil-mustafa kullanıcısına yanıt
    amd 110 dedi ama 100 ü geçirmemeye dikkat et
  • _İZ BIRAKAN_ kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim
  • Arkadaşlar ben sistemi yeni topladım 1 ay kadar filan oldu, bu zamana kadar sıkıntım yoktu fakat yeni bir sorun ortaya çıkmaya başladı.

Lol oynarken bir anda ekran simsiyah oluyor, kasa çalışmaya devam ediyor monitörün düğmesini basıp aç kapa yapıyorum kabloları bastırıyorum monitörün düğmesini tekrar basınca görüntü geliyor 3 kere oldu şimdiye kadar, 2 gün önce toz almıştım herhalde kablolar bağlantısızlık yapıyor dedim ama 3 kere olmaya başlayınca başka şeylerden şüphelenmeye başladım.

Bu sorunu yaşayanlar var mı başka her zaman ekran gidecek mi böyle aç kapa mı yapacağız ?

Ekran kartım MSI AMD Radeon RX 5700 Gaming 8GB 256Bit GDDR6 PCI-E 4.0 Ekran Kartı (RADEON RX 5700 GAMING)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pend0s -- 13 Mayıs 2020; 23:56:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pend0s

Arkadaşlar ben sistemi yeni topladım 1 ay kadar filan oldu, bu zamana kadar sıkıntım yoktu fakat yeni bir sorun ortaya çıkmaya başladı.

Lol oynarken bir anda ekran simsiyah oluyor, kasa çalışmaya devam ediyor monitörün düğmesini basıp aç kapa yapıyorum kabloları bastırıyorum monitörün düğmesini tekrar basınca görüntü geliyor 3 kere oldu şimdiye kadar, 2 gün önce toz almıştım herhalde kablolar bağlantısızlık yapıyor dedim ama 3 kere olmaya başlayınca başka şeylerden şüphelenmeye başladım.

Bu sorunu yaşayanlar var mı başka her zaman ekran gidecek mi böyle aç kapa mı yapacağız ?

Ekran kartım MSI AMD Radeon RX 5700 Gaming 8GB 256Bit GDDR6 PCI-E 4.0 Ekran Kartı (RADEON RX 5700 GAMING)
    Kartın tam modeli nedir ? Gaming X mi ? Eğer Mech OC ise o kart sorunlu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozan387

Kartın tam modeli nedir ? Gaming X mi ? Eğer Mech OC ise o kart sorunlu.

Alıntıları Göster
    Bu hocam ekran kartım

• Merhabalar..Ben rtx2060 ile rx5600xt arasında kaldım ancak rtx2060 aşırı pahalı geldi yani cepten fazladan 400 500 tl çıkacak gibi duruyor.Sapphire modeli 2600 tl iken rtx2060 3100 3000 lerde geziyor.Ancak kafama takılan yazılım sorunu vb. sorunlar var diyorlar ve ben Msi rx5600xt mech oc modelini mi sapphire modelini mi hangisini yada en stabil olan model hangisi bilmiyorum.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz bana ? Dikkat ettiğim nokta amd tamamen fiyat performansa oynuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaterialEngineerr

Merhabalar..Ben rtx2060 ile rx5600xt arasında kaldım ancak rtx2060 aşırı pahalı geldi yani cepten fazladan 400 500 tl çıkacak gibi duruyor.Sapphire modeli 2600 tl iken rtx2060 3100 3000 lerde geziyor.Ancak kafama takılan yazılım sorunu vb. sorunlar var diyorlar ve ben Msi rx5600xt mech oc modelini mi sapphire modelini mi hangisini yada en stabil olan model hangisi bilmiyorum.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz bana ? Dikkat ettiğim nokta amd tamamen fiyat performansa oynuyor.
    Sapphire Pulse kullanıyorum. Hiç bir sorun yok, kafaya takma al, kullan super kart. RTX 2060'dan daha hızlı kart.
  • Arkadaşlar merhabalar. Kasım ayından beri yaşadığım siyah ekran ve crash problemleri yüzünden bir türlü hayrını göremediğim Sapphire rx 5700 xt pulse model kartı 8 mayısta garantiye gönderdim ve gelişmeleri paylaşacağım bi konu açtım. Merak eden arkadaşlar mutlaka takip etsinler. Ayrıca almayı düşünen arkadaşlarda şans eseri arızalı bir ürün gelirse firmanın malının arkasında durup durmayacağını görerek almaya karar verebilirler.

Konu linki
    https://forum.donanimhaber.com/sapphire-rx-5700-xt-pulse-garanti-sureci-siyah-ekran-ve-oyundan-atma-nedeniyle--143447542#143447542

Buda hataları aldığım videoların bulundauğu youtube kanalının linki.

• 
Sayfa: önceki 313314315316317
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.