Şimdi Ara

AMD, RDNA 1 ve RDNA 2 ekran kartları için destek sözü verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD, RDNA 1 ve RDNA 2 ekran kartları için destek sözü verdi
    AMD, son günlerde kullanıcılar arasında kafa karışıklığı yaratan sürücü politikasıyla ilgili yaptığı yeni açıklamada RDNA 1 tabanlı Radeon RX 5000 ve RDNA 2 tabanlı Radeon RX 6000 ekran kartlarının güncel oyunlar için sürücü desteği almaya devam edeceğini doğruladı.

Son Adrenalin 25.10.2 sürücü güncellemesinin notlarında yer alan ifadeler RDNA 1 ve RDNA 2 tabanlı kartların “bakım moduna” alınacağı yönünde yorumlanmış ve bu durum kullanıcıların endişe duymasına neden olmuştu. Bu gelişmelerin ardından AMD, bazı teknoloji yayınlarına yaptığı açıklamalarda oyun sürücü desteğinin kaldırılmadığını, sadece yeni bir sürücü dalına geçileceğini belirtmişti. Ancak “pazar ihtiyaçlarına göre” ifadesi yeterince net bulunmayınca, şirket resmi bir açıklama yayımlayarak durumu tamamen netleştirdi.

RX 5000 ve RX 6000 desteği sürecek

AMD’nin açıklamasına göre, Radeon RX 5000 ve RX 6000 serileri bundan sonra da yeni oyun sürücüleri, performans optimizasyonları, güvenlik yamaları ve hata düzeltmeleri almaya devam edecek.

Yeni yapılandırma, eski nesil kartlara özel olarak kararlı ve optimize edilmiş bir sürücü hattı sunarken, RDNA 3 (RX 7000) ve RDNA 4 (RX 9000) gibi yeni nesil GPU’lar için de daha hızlı yeni özelliklerin geliştirileceği ayrı bir dal oluşturacak. Böylece AMD, hem eski hem de yeni ekran kartı kullanıcılarına uzun vadeli ve dengeli bir destek sağlamayı hedefliyor.

Ayrıca Bkz.Nvidia ve Güney Kore devleri arasında 260 binlik AI çip anlaşması

Şirketin bu açıklaması, RDNA mimarisine sahip tüm ekran kartları için uzun ömürlü oyun desteği sözü anlamına geliyor. AMD’nin bu taahhüdünü önümüzdeki sürücü güncellemelerinde nasıl hayata geçireceği ise merakla bekleniyor. Şu anda RDNA ailesi için en güncel sürüm Adrenalin 25.10.2 olarak listeleniyor.

Kaynak:https://wccftech.com/amd-promises-continued-driver-support-for-rdna-1-rx-5000-rdna-2-rx-6000-gpus/

• şora tık

Hangisine inanak AMD?

• RX 6000 serisi ne zaman eski oldu ya? 6650 XT dediğimiz kart kendisinden pahalı 4060 ile benzer oyun performansı veriyor, daha 3 yıllık karta destek mi kesilir?

Edit: Fiyatlara baktım da önceden fark bariz daha yüksekti, şimdi 6650 XT pahalanmış :) 4060 12 Bin TL iken 6650 XT'yi 8500'e almıştım ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 3 Kasım 2025; 11:11:37 >
  • Ben artık AMD için Advanced Marketing Disaster diyorum.

Her bir manevra pazarlama faciası ile sonuçlanıyor. Bu işe bir dur demeleri lazım artık.

• Mevzu rdna1ve2 yi diğer rdna driverlarından ayırması. Amd kendini ifade edemedi.

• zaten bana mantıklı gelmisti 4 ayrı mimari ve hepsine bir driver ile hükmetmek zordur.ayrıca bir güncelleme yapiyorsun ne degismis diye bakiyorsun full 7000 serisi ve üstüne düzeltmeler .diyor ki şu şu oyunda bu özelligi acarsan şu sorunu yasarsin bunu yap. bende 5000 var oyle bi sorun yasamiyorum .yada bu sorunu yasarsan sunu yap yapiyorum önceki hali daha iyiydi diyorum .oyun destegi surucusu yayinliyorlar yeni nesil gpu sorun duzelmis bende bir fark yok .Ayirsinlar en iyisi .demekki 1 ve 2 rdana mimarisi baya ayrisiyor ki yapı olarak aynı sonucu göremiyoruz .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mr.windowsadam280 kullanıcısına yanıt

Rx590 kullaniyorum hocam. hala aliyor guncelllemeler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Halen tak çalıştır olmaktan uzak. Bir de bu çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthropomancy -- 3 Kasım 2025; 18:54:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sen kalk onca yonga teknolojisini geliştir sonra git basit bir sürücü açıklamasıyla kendine gol at, çok saçma bir reklam haberi gibi birşey çıkmış ortaya, elbette şaşırmıyoruz rahmetli intel'de böyleydi Test ekranı diye VLC video açar projeksiyona verirdi. :))

Ekran kartı firmasının sürücülerini yenilemesi demek şu zamanda oyunlara optimizasyon çıkarmak demek oluyor, bunu en iyi kendileri bildikleri halde şöyle saçmalaıklara imza atıyorlar.

• Ya rx480 rx 580 kartina destegini kesmeni anlarimda rx6800 gibi hala saglam bir performansa sahip 16gb ram bellegi olan kartin destegini hangi mantikla kesersin arkadas rakibin nvidia gtx1000 serisinin destegini daha yeni kesti nerdeyse 13-14 yillik kart sen 3 yillik karti hemen kosa kosa destegi kesiyorsun neyin kafasi neyin mantigi bu anlamis deilim suan da Asrock RX6800 PHANTOM GAMİNG ekran karti kullaniyorum ve cok memnunum eger bunu yaparlarsa cok yazik ederler karta insallah bu hatadan donerler

• Açıklamaların hızına yetişemiyoruz:

AMD, RDNA 1 ve RDNA 2 ekran kartları için destek sözü verdi
    AMD, RDNA 1 ve RDNA 2 ekran kartları için destek sözü verdix (formerly twitter)
    Hardware Unboxed (@HardwareUnboxed) on X
    https://x.com/HardwareUnboxed/status/1985459928879022510

• AMD Adrenalin sürücüsü el konsollarında bulunan ekran kartları için RDNA1 ve 2'ye güncelleme verebilir

Ancak AMD ekran kartlarında işi garantiye almak için Linux'a geçip, MESA sürücüsü kullanmak daha uygun bir yol olacaktır

Üstelik Linux artık eskisinden daha kolay, kullanıcı dostu ve daha hızlı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.