Selam arkadaşlar lansman gününden beri takip ediyorum. Kafamda 2 denklem var bütçem iki yoldan birini tercih etmemi sağlıyor. Sizlere de danışmak istedim. Benim sistemim 11900k işlemci 32 gb ram ve 3070 Ti lı bir sistem. Ya 9800x3d işlemci, anakart ve 32 yada üstü ram alıcam, yada sadece ekran kartımı 9070 Xt ye geçiricem. Psu yenı degıstırdım 850 w msı aldım atx3.1'li. Sizce mantıklı olan nedir ? Genellikle rekabetçi oyunlar oynuyorum arada yayın olaylarına da değiniyorum. Fıkrınız nedır ? Edit: Oyunlarımı 2 k çözünürlükte oynuyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can_kavas -- 8 Mart 2025; 15:7:11 > |
AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (83. sayfa)

-
-
Aynen öyle katılıyorum Fakat bu bir zincir Tr esnafı da yurtdışı siteleri takip ediyor diyor ki TR deki adam yurtdışından getirtse garantisi yok vs yok deyip yurtdışı satış fiyatlarını baz alıyor Tavsiye satış fiyatı saçmalığına uyan yok Baz model de bile yazık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rekabetçi oyunlar oynuyorsanız, bu tür oyunlar işlemci tabanlı oyunlar oluyorlar, 2.s seçenek daha mantıklı.
-
Dedim ya "5070 alanın aklından şüphe ederim."
Maşallah çok güzel. :)
-
monitör ne var.
-
-
Zaten o fiyatı eder, neye göre hesaplayacağız, şuna göre hesaplayacağız; normal bir kart ortalama 33 bin tl ise; bunun ek özellikleri 5 binden fazla eder mi, ederse fiyat normaldir.
Boost hızı 3100, yani en yüksekte, bu hızı sunan başka kartlar var da daha fazlasını sunan kart şu an yok. Güç girişi yeni nesil ve diğer avantajları hesapla...
Sonuçta bu serinin en yüksek modellerinden biri; bunun için bu kadar fiyat farkı eder mi, orası kişiye göre değişir. en azından piskolojik olarak tatmin olursun. Serinin en yüksek kartlarından birini aldım dersin.
-
Msjı editledım, çözünürlüğümü söylemeyi unutmuşum." Lg 27gl83a-b 27" 2 K 165 hz monıtor kullanıyorum.
-
-
Oyunlarımı 2 k çözünürlükte oynuyorum. Bu şartlara rağmen ekran kartın iyi, işlemcı anakart ram ı yukselt mı dıyorsun ?
-
yayın diyorsun 11900kf bende de var ama 2k'da nvidia teknolojilerini çok kullanan amd sistemde oynayamadığım single player oyunlar var sadece 4080s kartla. sana olmaz 2k da olsa online oyun bir de yayınla o işlemci.
-
şu anki sisteminde gayet yeterli. seneyi bekle bence super ve xtx gibi ara modeller çıkar o zaman bakarsın.
-
Sanırım sen de anakart işlemcı ram 3lusunu degıstır. 3070 Ti ile 1 sene daha ıdare et mı dıyorsun ?
-
Başlayan fiyatlarla olsun. 22K'dan başlayan fiyatlarla yazsın o zaman AMD de. Ama 30K yazıyor. Bu tepkiyi hak ediyor ama bizim ülkede tepki diye bir kültür olsa zaten bu durumda olmazdık.
Avrupa'da da alınmaması lazım. Hiçbir 9070 XT 800-900 $ veya € etmez. Max 700$ veya € eder en üst model. Alma yani yiyecek değil bu ölmezsin. Ben hem 3000 hem 4000 serisini kullandım ama onun öncesinde yıllarca kart almadım bir şeyim eksilmedi. Egea'ya Lamborghini kasası taksan ne olur? OC potansiyeli falan da belli. Zaten 300W tüketiyor normalde bu güç tüketimine 5070Ti üzeri 5080 performansı vermesi lazım. Başka bir arkadaşın dediği FOMO bu başka bir şey değil.
Bir arkadaş da kısır döngü deyip sonra da alabilen alsın bir daha bulamazsınız yazmış. Sorunun parçasısınız sadece farkında değilsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.P.E.C.I.A.L. -- 8 Mart 2025; 15:25:27 >
yayın önemliyse evet sistemi değiştir, 3070 ti ile hangi online oyunu oynayamıyorsun 1060'la bile oynanır online oyunlar. yayın önemli değil diyorsan şimdi kartı değiştir 2k'da 8gb'den iyi olur 16gb yani hiç bir şey değilse ki 4070 ti super'den iyi 9070 xt.
-
Yayın çok da önemli değil, hobi gibi üstüne pek düştüğüm bir durum değil. Derdim işle warzone vb. oyunlar oynarken 2 k da 110-120 fps ın ustune cıkayım. 11900 K yerıne 9800x3d ye geçersem de sanırım bıraz fps artışı sağlamış olurum. Böylelıkle ılerde daha güçlü bir ekran kartı içinde altyapıyı da yapmış olurum dıye dusunuyorum. Bu mantıktayım doğrumudur bu mantık ?
-
Yok be kardeşim bende 9070 xt almayı düşünüyorum 4070 süperim var mecbur tek tek stok takip ediyorum peşin fiyata taksit olur diye alacaklara yardımcı olayım hemde
Evet haklıymışsınız. Günlük kullanımımda da sık yaptığım bir hataydı. Teşekkürler.
-
Ayrıca işsizim şuan 4070 süperi elimden cıkarıp peşin fiyatına taksitle almayı düşünüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X