Şimdi Ara

AMD Radeon RX 7000 ekran kartları 4 GHz seviyesinde yüksek saat hızlarını görebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD Radeon RX 7000 ekran kartları 4 GHz seviyesinde yüksek saat hızlarını görebilir



    AMD hem işlemci hem de ekran kartı tarafından yeni ürünlerini piyasaya sürüyor. Geçtiğimiz ay tanıtılan Ryzen 7000 işlemcileri çok yakında raflarda boy göstermeye başlayacakken bu yıl içinde tanıtılacak olan Radeon RX 7000 serisi ekran kartlarından da yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Aktarılanla göre yeni seride çok daha yüksek saat frekans hızlarını görebiliriz.



    Radeon RX 7000, 4 GHz seviyesini görebilir



    Donanım alanındaki sızıntılarıyla tanınan HXL (@9550Pro), RDNA 3 mimarisinin güç verdiği Radeon RX 7000 ekran kartlarının neredeyse 4 GHz saat hızlarına ulaşabildiğini belirtiyor. Eğer bu bilgiler doğruysa AMD’nin RDNA 3 ile birlikte ileriye doğru büyük bir adım attığını söyleyebiliriz.



    Geriye gittiğimizde AMD’nin 1 GHz saat frekans bariyerini ilk olarak 28nm sürecinde üretilen GCN tabanlı Radeon RX 7970 GHz Edition ekran kartında bulunan 28nm Tahiti GPU’su ile geçtiğini görüyoruz. Firma sonrasında RDNA 2 mimarisiyle birlikte 3 GHz saat hızlarını görmüştü. Şimdi ise TSMC’nin 5nm işlem süreciyle birlikte 4 GHz seviyesine ulaşılabileceği belirtiliyor.



    AMD halihazırda TSMC’nin 5nm sürecini kullanan Zen 4 tabanlı Ryzen 7000 işlemcilerinde yüksek saat hızlarına kolaylıkla çıkabildiğini gösterdi. Dolayısıyla Zen işlemcilerinden öğrenilenlerle birlikte AMD’nın yüksek hızlı RDNA GPU’larını ortaya koyması şaşırtıcı olmayacaktır.



    RDNA 3, güç yönetimi ve önbellek alanında iddialı



    AMD Radeon RX 7000 ekran kartları 4 GHz seviyesinde yüksek saat hızlarını görebilir




    • 5nm işlem düğümü

    • Gelişmiş chiplet paketlemesi

    • Yeniden tasarlanmış İşlem Birimi (Compute Unit)

    • Optimize edilmiş veriyolu

    • Yeni nesil AMD Infinity Cache

    • RDNA 2’ye göre Watt başına yüzde 50 performans artışı

    • Gelişmiş ışın izleme

    • Yenilenmiş uyarlanabilir güç yönetimi



    4 GHz söylentisine ek olarak, AMD'nin Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Teknoloji Mimarı Sam Naffziger, Radeon RX 7000 kartlarında ve iGPU'larda bulunan yeni nesil RDNA 3 GPU'ların bir dizi yeni teknoloji sunacağını vurguladı. Geliştirilen yeni teknolojilerle birlikte RDNA 3 GPU’sunun uyarlanabilir güç yönetimi sayesinde iş yüküne bağlı olarak çalışması sağlanacak. Ayrıca yeni nesil Infinity Cache ile birlikte daha düşük güç tüketimi ve yüksek yoğunluklu bellek tasarımı vadedilecek. Ek olarak RDNA 3 mimarisi önceki nesle oranla Watt başına yüzde 50 performans artışı sunacak.



    Navi 3x GPU'lara dayalı Radeon RX 7000 serisinin bu yıl içinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Şimdiye kadar elde ettiğimiz bilgilere göre ilk olarak amiral gemisi Navi 31'in piyasaya sürülecek ve ardından Navi 32 ve Navi 33 GPU'lu ekran kartlarının çıkacak. Ancak şimdilik net bir tarih ve herhangi bir fiyat bilgisi mevcut değil.




    Kaynak:https://wccftech.com/amd-rdna-3-radeon-rx-7000-4-ghz-cpu-clock-rumor-refined-adaptive-power-mode-next-gen-infinity-cache-confirmed/







  • Anlaşıldı, yeni sistem kuracaklar, PSU'yu accuk fazla tutun:)

  • Söylentilere bakacak olursak nvidia tarafı 3ghz lerde amd 4ghz lerde çalışacak gibi gözüküyor. Bunun da bize dönüşü yüksek ihtimal cw olacaktır.

    Amd rt de rakibini yakalarsa güzel olur onun dışında yayıncılık ya da render işleri ile uğraşmayanlar için(ben de buraya dahilim) amd güzel bir seçenek.

    Amd p/w olarak rakibi nvidia ya tacı kaptırmazsa ve nvidia rt den daha iyi bir ar-ge yapmayıp, bizi bu yeni 12VHPWR güç girişini kullanmaya zorlarsa direkt amd tarafından devam ederim gibi gözüküyor.

  • valla pusuda bekliyorum. nvidia ya da amd. umarım ikiside her anlamda çok iyi çıkar seçeneklerimiz bol olur.

  • defaulticus kullanıcısına yanıt

    Hangi kartı ve driver ı kullanıyorsunuz hocam. 3060ti ve 6700xt arasında kara kara düşünüyorum, amd deki wattman mevzusu beni çok düşündürüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guhong01 kullanıcısına yanıt

    Bende son driver yüklü ve rx6800xt lc var. Sistem profildeki imzamda mevcut. Psu un kaliteliyse ve ekran kablon sertifikalı bir kabloysa bence amdden korkmayı gerektirecek bir durum yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 20 Eylül 2022; 12:43:58 >
  • defaulticus kullanıcısına yanıt
    Hiç wattman almadınız siz sanırım? Underclock yaptınız mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • defaulticus kullanıcısına yanıt
    Bence sorun bununla alakalı değil. Sapphire RX460 OC kullandım bir süre. 800W'lık 6-7 yıllık Thermaltake bir PSU'm vardı o dönem. Wattman hatalarından illallah geldiği için PSU çok yaşlandı herhalde diyerek PSU'yu değiştirdim. Ama gel gör ki 80+ platinum sertifikalı sıfır Corsair HX850 ile de aynı sorunlar devam etti. Format at, sürücü değiştir, yok şu uygulamaları kapat, şu sürücü sürümünü kullan, saat hızlarını düşür, boostu kapat vs vs derken çıldırttı. Kart mı bozuk dedim, servise gönderdim sağlam denildi geri geldi. 2 saat furmark testine sokmuşlar sorun çıkmamış. Sırf bu çözümsüz stabilite sorunları nedeniyle 1 yıldan az kullanılmış ve hatta neredeyse oyun bile oynanmamış sıfır ayarındaki bu kartı, satma niyetim olmamasına rağmen satmak zorunda kaldım. Ardından RTX3060 aldım ve tüm sıkıntılarımdan kurtuldum.

    Açık konuşmak gerekirse AMD sürücü sorununu yıllardır çözemedi. Güncel durum nedir bilmiyorum ama bu zamana kadar 4 tane AMD kart kullandım, biri için bile sorunsuzdu diyemiyorum. Bence sunulan çözümler de hurafelerden ibaret. Kaldı ki driver çökmesin diye 40 takla atılmaz. Ben paramla rezil oldum resmen. İş yaparken (yük altında olmadığında) bile wattman hatası alıyordu, kaydedilmemiş herşeyi de kaybetmeme neden oluyordu. Yarattığı huzursuzluğu siz düşünün.

    Şahsen bir daha AMD ekran kartı alır mıyım bilmiyorum. Çok ikna edici olmaları lazım.





  • Guhong01 kullanıcısına yanıt

    Uv yapmadım aksine oc lu çalışıyor kart. Ama şu da var. Amd aib kartlarında qc düzgün yapılmıyor. Kartlar çıkabileceğinden fazla yüksek mhz lerde piyasaya çıkarılıyor sonra devamlı oyunlarda çökme vs yaşanıyor.

    Bunların çözümü için mhz düşürülmesi ya da uv gerekiyor.


    Wattman i de kartın kaldıramadığı oc lar yaptığımda aldım. Onun dışında almadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 20 Eylül 2022; 13:37:57 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun. Kötü bir deneyim olmuş. Alt seviye ürünlerde belki daha daha fazla bir qc sorunu olabilir. Genelde high-end gittiğimden o konuda bir şey diyemem ama birkaç ürün kullanıp bunlarda sorun yaşayınca o markadan soğursanız inanın alacak teknolojik ürün markası bulamazsınız.


    Aynısı kargo içinde geçerli. Mesela şu an dhl kargom 8 gündür tr ye gelemedi. Şimdi bu sebeple amazon üzerinden yurtdışı alışverişlerimi tamamen kapatayim mi? Bir diğer kargo 3 gün içinde bugün evime geliyor onu da ekleyeyim.


    Ek olarak corsair commander ürünlerinde çok sorun yaşadım komple corsair markasının hiçbir ürününü almamazlık mı yapayim?(şu an gene commander ın bir başka versiyonu olan core xt kullandığımı söyleyeyim)


    Asus 3080 rog strix lerin çoğunda cw var diye asus almayı bırakalım mı?(asus 6800xt lc kullanıyorum)


    Asus Z690 heroların çoğunu geri topluyor. Bundan sonra en büyük anakart üreticilerinden olan asus anakart almayalım mı?(asus x570 c8h kullanıyorum)


    Kısacası bu liste böyle uzar gider.


    Böyle düşünmek hem sizin alacağınız ürünlerin olasılıklarını düşürür hem de alacağınız kaliteyi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 20 Eylül 2022; 13:55:8 >




  • defaulticus kullanıcısına yanıt

    Önceden kullandığım 3 AMD kart zamanının high-end kartlarıydı. Aradan zaman geçti, artık stabildir diye düşünerek RX460 almıştım. Hatta AMD tarafında Sapphire kartlar çok övüldüğü için de Sapphire tercih etmiştim.


    Yani bahsettiğim problem sadece RX460 deneyimime özgü bir sorun değil, aksine tekrar güvenerek alıp tekrar hayal kırıklığı yaşadığım için bunları söylüyorum. 4 kart, 4 farklı nesil hocam. Kaç kere şans vermek gerek bilmiyorum.


    Wattman diye Google'da Reddit'te hatta Youtube'da arama yaparsanız problemin ne derece büyük olduğunu görebilirsiniz. Yanlış bilgi de vermiş olmayayım ama çok yakın zamana kadar wattman hatalarını duymaya devam ettim. İnsanlar downclocklarla, voltaj düşürerek, eski sürücüler kullanarak, frekansı sabitleyerek vs sistemi stabil hale getirmeye çalışıyor. İyi de neden yani... AMD'nin yapmadığını kullanıcı olarak biz mi yapalım? İki oyun keyfi için ömür tüketen problemlerle uğraşmaya değmiyor. Özellikle de piyasada stabil çalışan kartlar varken...


    Hadi benim yaşadığım bana özgü bir sorun olsun. Onca insan peki? Bu problemin bu kadar bilinir olması kullanıcı hatası olamaz. AMD birşeyleri yanlış yapıyor. Bak adam kart alacak wattman devam ediyor mu diye soruyor. Çünkü AMD GPU deyince akla direkt bunun endişesi düşüyor.


    Şahsen marka karşıtlığı ya da fanatikliği bana göre değil zaten; ama bile bile lades demeyi de düşünmüyorum. Herşeyden önce marka kullanıcısına güven vermeli. Sonrasında neden değerlendirmeyelim tabi. Ryzen'dan önce AMD cpu'lar hakkındaki genel düşünce de AMD cpular çok ısınıyor değil miydi... Bilmeyen adam bile bunu söylüyordu. Şu an o imajdan eser kalmadı. Aynı atılımı GPU'da da görürüz umarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 20 Eylül 2022; 14:38:13 >




  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    Tamam benim söylediğime dikkat ederseniz ürünlerde qc sorunu olabileceğini belirttim.

    Kartların kaliteli kablo ve psu gerektirdiğini üstüne normalden fazla oc lu geldiğini de belirttim.

    Bu şekilde hala hata alıyorsanız o zaman qc sorunundan kartı zamanında iade etmeniz gerekiyor.

    Ben şu ana kadar 3 tane amd kart kullandım 9500pro-x1150-rx6800xt 3 ünde de sorunum yoktu.

    Sorun yaşamaktan korkuyorsanız kafam rahat olsun diyorsanız o zaman gidip nvidia almanız gerekiyor.

    Bu kullanıcının tercihine bağlı bir şey. Ben 6800xt lc ile sorunsuz yola devam edenlerdenim.


    Edit: Diğer 3 kart neydi bu arada merak ettim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 20 Eylül 2022; 14:48:33 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    haklı olarak illallah ettiğiniz şeyden uzak durmanız olası. akıllı insan bunu yapar zaten. ben de bilmem kaç sene önce mining yakın zamandaki gibi popüler değilken de olsa oradan çıkma rx 580, sonrasında kendime tr garantili 5600xt, arkadaşıma amazon almanyadan 5700xt, sonra yine aynı arkadaşıma amazon japonyadan 6900xt vs aldım hiçbir sorun olmadı. wattman sorunu vs diye bir şey olduğunu sizden duydum. Asıl önemli olan sunulan çözümdür. garanti bunda bir şey yok diyerek geri gönderiyorsa o olaya bir daha bulaşmazdım ben de. Bununla beraber nvidia için de tuhaf sorunlar listesi çıkarılabilir. Sonuçta bant ürünündeki robotların yaptığı ürünler bunlar. Olabilir sorunlar. bazen de kader böyle geliyor. Bizim arabanın grubunda arabası ile ilgili sürekli sorun yaşayan bir arkadaş motor rektefiye ettirdi. Bilmem kaç bin harcamıştı. Adam yola çıkmış 100 km sonra yağ pompası bozulmuş. Motor yine yatak sardı. Benzin döküp yakacağım bu Allah'ın belası arabayı diyordu en son. Bir şey zar zor alınıp keyifle kullanmak istendiği zaman seni yarı yolda bırakması cinnet geçirme sebebi gerçekten. Ben AMD'yi nvidia ve intel yakasından dolayı yerin dibine battığı ve ayağa kalkması için alıcılara ağam, paşam demek zorunda kaldığı için seviyorum. Diğer markaları ezip gerçerse aynı onlara benzeyeceğini de herkes biliyor. O yüzden sürekli rekabet olsun inşallah.

    İşin gerçek özeti; 6900xtsi olan arkadaşım baya piyasanın çok altında istediğin zaman, eline geçtikçe verirsin diyerek kartı hibe edecek bana :D o yüzden yürrrü be AMD asdasdasd





  • PSU'nun fazla olması artık normal, öncede ihtiyaç olmayacak akdar yüksek PSU'ları aldırdılar daha yeni yeni o PSU'ları domine edecek kartları görmeye başladık.

    aynı performansta güç tüketimi kadar etiketi de önemli, 2.el piyasası epey hareketlendi. ummadığımız fiyata hafif minning yemiş ama dağ gibi kartlar alma şansımız olabilir yada gidip yeni nesli alabiliriz, nasıl alacaksak :))

  • AMD driverları düzgün çıkarsın da alak.

  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    Şuan 6800XT ve 6900XT kullanıyorum. Overclock ta aşırıya kaçmadığım sürece hiç hata almadım.

  • 4 ghz şuan için çok iddialı. Açıkçası yüksek saat hızı yerine hızaşırtma boşluğu bırakılmasını isterim.

  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

    Hocam tam zamanı almak için 4250 liraya asus 2 yıldan fazla garantili 6600 xt aldım yeter bana aslında daha pahalıya aldıydım iptal ettim onu bunu aldım :D

  • Nvidia kartların fiyatlarından sonra amd tarafına kayan çok insan olacak gibi gözüküyor. Eğer burada amd güzel bir fiyatlandırma yapabilirse güzel kart satışları elde edebilir. Nvidia ortalama %80 civarında bir msrp artışına gitmiş gözüküyor. Performansın büyük kısmı dlss 3.0 dan geldiği için de 4070(4080 12gb) gibi bir kartı dahi fahiş fiyattan satmaya kalkıyorlar ve ismine de 4080 12gb demişler ki millet msrp artışına laf etmesin diye. İnsanları böyle ufak oyunlarla kandırmaya çalışmayın komik oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia öyle bir pay bıraktı ki şimdi yani amd horse power da yaklaştığı ürünü 400$ ucuza veriyorum mu diyecek. Nvidia 400-500$ fiyatlara zam yapmış. Amd düşse düşse 200$ hatta 300$ daha düşüğe verdi diyelim gene 3000 serisine göre fiyatlar 200-300$ pahalı oluyor. Kısacası bu seri kartlar bize her türlü pahalıya gelecek gibi görüyorum arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.