Intelligent standby list cleaner (ISLC) prgoramını dene, ram temizleme programı BF5 de çok işe yarıyor. |
AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (513. sayfa)

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 11.8.2025)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Peaky6600xt r5 3600 ikilisi BF5 oyununda drop yapıyor. Dx12 yapınca gpu kullanımı artıyor ama acayip kasıyor. Dx11de ise gpu kullanımı yüzde 70i geçmiyor. Ne yaptıysam çözemedim. Bir sürü oyun denedim sadece bfde sıkıntı var. İşlemcinin Darboğaz yapması normal mi?
BFV için FUTURE FRAME RENDERING muhtemelen OFF konumdadır? Aktif eder misiniz?
Akabinde DX12 maalesef BF1'den beri hem AMD hem de NV tarafında BF1-V için sorunlu. Bakalım BF 2042'de durumlar nasıl olacak?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 25 Ağustos 2021; 21:4:33 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Maestro725bende pulse 6600 xt kullanıyorum hocam tabi aynı olmaz ama bir sorum olacaktı yüzde 60 fan kaç rpm civarı gösteriyor.ses durumu nasıl
Alıntıları Gösteröncelikle benim kartım rx6800 hocam, rpm değerini hatırlamıyorum bakmam lazım ama kasa dışına kartın sesi gelmiyor kafanı kasa dibine getirmezsen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 24 Ağustos 2021; 21:41:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Peaky6600xt r5 3600 ikilisi BF5 oyununda drop yapıyor. Dx12 yapınca gpu kullanımı artıyor ama acayip kasıyor. Dx11de ise gpu kullanımı yüzde 70i geçmiyor. Ne yaptıysam çözemedim. Bir sürü oyun denedim sadece bfde sıkıntı var. İşlemcinin Darboğaz yapması normal mi?
ryzen 3600 3060 ve 5700 xt sistemde 2 kartlada darbogaz yedim bf5 ve bf1de. baya baya iki kartı besliyemiyordu hem ultra hem low ayarlarda 100 fps altına falan düşüyordu.şimdi 5800x ve 6600 xt kullanıyorum low ayarlarda 200 fps sınırına rahatlıkla geliyor.ve bide pcie 3.0lü anakartınız varsa oda gpu kullanımına etki edebilir.6600 xt pcie 4.0de daha performanslı çalışıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro725 -- 25 Ağustos 2021; 1:1:26 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Maestro725ryzen 3600 3060 ve 5700 xt sistemde 2 kartlada darbogaz yedim bf5 ve bf1de. baya baya iki kartı besliyemiyordu hem ultra hem low ayarlarda 100 fps altına falan düşüyordu.şimdi 5800x ve 6600 xt kullanıyorum low ayarlarda 200 fps sınırına rahatlıkla geliyor.ve bide pcie 3.0lü anakartınız varsa oda gpu kullanımına etki edebilir.6600 xt pcie 4.0de daha performanslı çalışıyor
Alıntıları GösterPcie 3.0 anakart var maalesef. 3600 aldığıma pişman oldum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: PeakyPcie 3.0 anakart var maalesef. 3600 aldığıma pişman oldum.
Alıntıları GösterVsr acin radeon ayarlarindan 2k da oynayim
Yeni nesil ekran kartlarıyla ryzen 3000 beraber olamaz işlemci değiştirmeniz şart.
quote:
Orijinalden alıntı: PeakyPcie 3.0 anakart var maalesef. 3600 aldığıma pişman oldum.
Alıntıları GösterBahsettiğim ayar ON mu? Ona rağmen böyle mi? Yoksa henüz denemediniz mi?
genelleme yapmayın 3800x üstü kurtarır gayet rahat.
On hocam. Bütün kombinasyonlari denedim olmadı. Diğer oyunlarda sorun yok
quote:
Orijinalden alıntı: PeakyOn hocam. Bütün kombinasyonlari denedim olmadı. Diğer oyunlarda sorun yok
Anladım. Multiplayer ve daha çok 64 Kişilik haritalarda sorun yaşıyorsunuz değil mi?
-
Sadece multiplayer denedim. Bi config dosyası varmış onu deneyeceğim.
quote:
Orijinalden alıntı: Apache Air Fightergenelleme yapmayın 3800x üstü kurtarır gayet rahat.
Kurtarmaz +2 +4 çekirdeğin çözeceği bir durum değil bu serinin performansı genel olarak düşük.
İnceleme sitelerinde battlefield 5 işlemci benchmark sonuçlarına bakmayın hikaye modunda aldıkları değerler onlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: REDSTONEBahsettiğim ayar ON mu? Ona rağmen böyle mi? Yoksa henüz denemediniz mi?
Alıntıları Gösterhocam arkadaşın yolundan bende aynı şekil geçtim on off farketmiyor o oyunda.zaten bf serisinin en leş oyunu.input lag yapıyor frame render hayvan gibi.kapayıncada gpu kullanımı 50ye düşüyor.arkadaşın yapabilcegi en güzel çözüm vsr açmak
-
quote:
Orijinalden alıntı: Maestro725hocam arkadaşın yolundan bende aynı şekil geçtim on off farketmiyor o oyunda.zaten bf serisinin en leş oyunu.input lag yapıyor frame render hayvan gibi.kapayıncada gpu kullanımı 50ye düşüyor.arkadaşın yapabilcegi en güzel çözüm vsr açmak
Alıntıları GösterHem BF1 hem BFV yazmış ama ayar zaten yanlış hatırlamıyorsam sadece V'te olduğu için ondan bahsediyoruz değil mi? İmzama baktınız mı bu arada?
Yanlış anlaşılmasın şu açıdan belirtiyorum, BF Serisi stability konusunda birçok insanın kırmızı çizgisi olmalıdır. Bad Company 2'den beri aşağı yukarı bu ünvanını koruyor denebilir.
O seçenek bu tarz ciddi takılmaları çözdüğü için genelde ilk olarak belirtilir. Eğer ayar sıkıntısı olmadan dediğiniz gibi sıkıntılar oluyorsa AMD yine yapacağını yapmış diyebiliriz. R5 3600 denilen CPU, 6600 XT gibi bir GPU'yu bile BFV'te besleyemiyorsa yazıktır. 8700K'nın bile halen durumu ortada.
Ben zaten az çok durumları biliyorum da bu kadar içler acısı olduğunu görünce şaşırmamak elde değil.
-
Yeri mi emin olamadım Rx 6800 ile boş zamanlarda mining yapmaya çalışıyorum, daha önce bir çok farklı kartla mining yaptım , mining yaparken bir çok ayar ve sürücü denedim ama bir süre sonra sürekli resetliyor sistem kendini, nette stabil ayarlarda 63 mh alıyor herkes bende benzer ayarlarda genelde 55 mh alıyorum amd de çok farklı sorunlar görüyorum , neden olabilir fikri olan varmı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Rx 6600xt minecraft rtx haritalarda feci şekilde kasıyor. Normal mi bu durum?
-
quote:
Orijinalden alıntı: BragneRx 6600xt minecraft rtx haritalarda feci şekilde kasıyor. Normal mi bu durum?
RTX ON iken gayet normal.
-
quote:
Orijinalden alıntı: REDSTONERTX ON iken gayet normal.
Alıntıları GösterMetro Exodus RTX ON oynarken bu kadar sorun yaşamıyorum ama. Minecraft gibi bir oyunda 20 FPS üzücü.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BragneMetro Exodus RTX ON oynarken bu kadar sorun yaşamıyorum ama. Minecraft gibi bir oyunda 20 FPS üzücü.
Alıntıları GösterMinecraft RTX versiyonu zaten RTX 3090 dahil tüm kartları oldukça zorluyor denebilir (kartların güçlerine göre kıyaslandığı zaman). Ayriyeten elinizdeki kartın 6600 XT ve AMD olduğunu unutmamak lazım. Zira AMD, Ray Tracing için henüz giriş seviyesi aşamalarında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 26 Ağustos 2021; 17:9:22 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X