Şimdi Ara

AMD Radeon HD 7990 “Malta” TESTLER GELDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
2
Favori
3.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1000 $ 100.000$ a ebay dan alana hayırlı olsun

AMD Radeon HD 7990 “Malta” TESTLER GELDİ  AMD Radeon HD 7990 “Malta” TESTLER GELDİ  AMD Radeon HD 7990 “Malta” TESTLER GELDİ  AMD Radeon HD 7990 “Malta” TESTLER GELDİ

KAYNAK

Intel Core i5 2500K @ 4500 MHz,
    ASUS P8Z77-V (Intel PZ77),
    RAM: 2x4GB AMD Memory Entertainment Edition 1600MHz DDR3
    HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB
    VGA: AMD Radeon HD 7990, AMD Radeon HD 7970, GeForce GTX 680 WindForce 3X, GeForce GTX 670 Mini
    PC Power & Cooling Silencer Mk III 750 W
    AMD_Radeon_HD_7990_12.102.3-130412a

AMD Radeon HD 7990 “Malta” TESTLER GELDİ  AMD Radeon HD 7990 “Malta” TESTLER GELDİ  AMD Radeon HD 7990 “Malta” TESTLER GELDİ

AMD Radeon HD 7990 “Malta” TESTLER GELDİ  AMD Radeon HD 7990 “Malta” TESTLER GELDİ  AMD Radeon HD 7990 “Malta” TESTLER GELDİ

AMD Radeon HD 7990 “Malta” TESTLER GELDİ  AMD Radeon HD 7990 “Malta” TESTLER GELDİ

AMD Radeon HD 7990 “Malta” TESTLER GELDİ  AMD Radeon HD 7990 “Malta” TESTLER GELDİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 24 Nisan 2013; 9:09:27 >

•  AMD Radeon HD 7990 “Malta” TESTLER GELDİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 24 Nisan 2013; 5:23:21 >

• İlk yorumuda ben yapayım bari

Evvela, 1000 $ lık kartı ebay da 100.000$ a alana hayırlı olsun

Bu fiyatıyla çok geç çıkmış bir kart. Geçen sene GTX 690 ile aynı zamanda çıksaydı bir çok kişi ikilemde kalırdı eminim. Kart bu fiyatıyla bu saatten sonra cazibesini yitirmiştir. En azından fiyat avantajıyla gelseydi ümit etiğimiz gibi 900$ gibi güzel olacaktı. Kartın yukarıdaki performans verilerine baktığımda en cazip yönü sessiz bir soğutmaya sahip olması olarak dikkatimi çekti. Güç tüketimi iyileştirilmekle beraber yinede GTX 690 nın güç tüketiminden epey uzak. Kartın OC olan cevabı şimdilik soru işareti. OC tepkisi iyi olursa 690 a alternatif olabilir. Yinede 8 faz güç girişi ve güç tüketimine dikkat diyorum

Önümüzdeki Mayıs ayında nVidia nın yeni serileriyle birlikte gündemden hızlıca düşek bu kart maalesef Keşke geçen sene çıkabilseydi.. neyse..

Son olarak günaydın AMD diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 24 Nisan 2013; 5:44:44 >

• uk.hardware.info Burada daha detay testler mevcut arkadaş.
  • oc ye tepkisi ve sıcaklık durumları nasıl ben onu çok merak ediyorum. Yoksa diğer şeyler 3 aşağı 5 yukarı belli zaten. 7970ghz cf ne sonuç veriyorsa testlerde buda aynı sonucu verecektir. Soğutma sağlam gözüküyor ısınacağını sanmıyorum. Oc konusuna gelirsek 2x8 pin kartın oc kapasitesini sınırlayabilir gibi geliyor...
  • pcper.com da testler eklenmiş ve ençok merak ettiğim FCAT sonucu maalesef, FCAT te hala sorun mevcut Bu sebepten FPS skorları gerçeği yansıtmaktan çok uzak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 24 Nisan 2013; 7:45:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

pcper.com da testler eklenmiş ve ençok merak ettiğim FCAT sonucu maalesef, FCAT te hala sorun mevcut Bu sebepten FPS skorları gerçeği yansıtmaktan çok uzak

Maalesef öyle.Demekki mesele tamda düşündüğüm gibi driver kaynaklı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Radeon Hd 3850 Hakkında
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurmurat360x

quote:

pcper.com da testler eklenmiş ve ençok merak ettiğim FCAT sonucu maalesef, FCAT te hala sorun mevcut Bu sebepten FPS skorları gerçeği yansıtmaktan çok uzak

Maalesef öyle.Demekki mesele tamda düşündüğüm gibi driver kaynaklı.

Umarım

• Forumun yakın zamanda, "sizce hangi kartı almalıyım? " sorusu soran, kafası epey karış insan patlaması yaşayacak
  • AMD CF kullananlara ve 7990 bekleyenlere güzel haber, amd'nin şu an prototip aşamasında olan sürücüleri dağıtılmış ve pcper test etmiş kart olması gereken seviyeye gelmiş.

Kaynak

Bu da techpowerupdaki haber

"AMD has been criticized by some tech publications over Radeon HD 7000 series posing higher frame-latency over NVIDIA GeForce chips, even in cases where AMD's chips offer higher frame-rates. "Frame latency" or "frame time" was purported as a metric of the same importance as frame-rates, in graphics card reviews. Various essentially identical methods were used to show that AMD Radeon GPUs yield higher frame latency (time taken for frames drawn by the GPU to make it to the display) than NVIDIA GeForce ones, even in cases where AMD's chips offer higher frame-rates. AMD has apparently made a significant breakthrough in improving frame latency.

In January, AMD made its first official response to early tests that showed Radeon GPUs to pose higher frame latency. In its defense, AMD stated that frame-latency issues are not a hardware design flaw, and can be ironed out by optimizing drivers to the redesigned memory controllers on GPUs based on its Graphics CoreNext architecture. Sources told us that AMD is ready with its first prototype drivers that fix frame latency issues. These drivers are pre-alpha, and are made available to select industry partners, with an adequate level of competence and expertise, since a week now. After AMD takes feedback from these partners, the company will begin rolling out the first beta drivers, followed by WHQL-signed ones."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanibal187 -- 24 Nisan 2013; 17:52:32 >

• @hanibal187

yok artık nvıdıa sevıyesıne gelmıs gıbı duruyor..sanırım bu suruculer 7990 dısında cf sıstemlerıde etkıleyecek gıbı..yoksa pek anlamı olmaz..
  • Performans kaybı çok olmamış o çok güzel. Şu an pre-alpha aşamasında deniyor, pcper yaz ortası demiş (techpowerup bir kaç hafta demiş bakalım artık) çıkışı için umarım tek kart içinde getirisi olur. Pcper ve birkaç sitenin uğraşları sonucunda bu şekilde bir geri kazanım olması muhteşem birşey bence. Hem amd'yi hem de inceleme sitelerini tebrik etmek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanibal187 -- 24 Nisan 2013; 11:21:45 >
  • quote:

Forumun yakın zamanda, "sizce hangi kartı almalıyım? " sorusu soran, kafası epey karış insan patlaması yaşayacak

quad yapalımmı kanka :D
  • İncelemelere baktım, GTX690 ile benzer veya biraz altında sonuçlar alıyor. Oyuna göre değişebiliyor sonuçlar. Ama genel toplamda GTX690'ın bir tık gerisinde olduğu görülüyor. Kaldı ki Nvidia dün 320.20 beta sürücüsünü sunarak, geride kaldığı AMD destekli oyunlarda performansı bir miktar daha artırdı. En büyük getirisi de SLI sonuçlarında kendini gösteriyor. Yani GTX690'ın performansı biraz daha artmıştır sanıyorum.

Performans haricindeki duruma bakacak olursak, öncelikle slaytlarda AMD'nin yaptığı çakallığa dikkat çekmek lazım. Gürültü konusunda reklamı Furmark testindeki gürültü durumuna göre yapmış ama Furmark'ta kart saat hızlarını düşürüyor. Bu sayede kartın güç tüketimi ve sıcaklığı da azalıyor. Oysa oyunlardaki durum hiç öyle değil. GTX690'ın ile benzer veya daha gürültülü bir kart olduğu görülüyor. Benzer şekilde güç tüketimi de GTX690'ın oldukça ilerisinde.

Bunun yanısıra akıcılık konusu hâlâ muğlak. Tech Report'un testleri gelmedi henüz. Ancak frametime testi yapan diğer sitelere baktığımızda da durum pek iyi görünmüyor.

Aslında geçen yıl GTX690'a karşı çıkmış olsa, çok daha tercih edilebilir bir model olabilir. Ancak o dönemde hem sürücülerin çok ham olması (HD7970 CF, GTX690'ın %25 civarında gerisindeydi) hem de üretim verimliliğinin düşük olması (gpu'ların yüksek saat hızlarında çalışması için daha yüksek voltaj verilmesi gerekiyordu, bu da güç tüketimi, sıcaklık ve ses sorunlarını doğuruyordu), böyle bir kartın sunulmasına, daha doğrusu GTX690'dan sonra sunulmasına izin vermedi. Zaten 1 yıl geç gelmiş olmasına rağmen şuan gördüğümüz kartın performans olarak GTX690 ile rekabet etmekte güçlük çekiyor olması, buna rağmen güç tüketimi ve sıcaklık gibi konularda gerisinde kalıyor olması, GTX690'ın ne kadar başarılı bir kart olduğunu da gösteriyor. Tek sorunu ise, bugün daha da derinleşmiş olan bellek konusu. GTX690 gibi bir kart için bugün 2 GB bellek cidden yetersizdir. Hatta HD7990 gibi bir kart için 3 GB belleğin ne kadar yeterli olduğu da tartışmalıdır. O nedenle geçen yıl GTX690 karşısına böyle çıkmış olsa, daha başarılı görünebilirdi. Ancak hem geç kalmış, hem de durumların değiştiği bir dönemde çıkmış olması, kartı kötü gösteriyor. Tabi üzerine bir de yeni seriler, yeni oyun konsolları gibi meselelerin ekleniyor olması, bu durumu daha da tartışmaya açacaktır. Tüm bunların üzerine akıcılık meselesi de tuz biber oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hanibal187

Performans kaybı çok olmamış o çok güzel. Şu an pre-alpha aşamasında deniyor, pcper yaz ortası demiş (techpowerup bir kaç hafta demiş bakalım artık) çıkışı için umarım tek kart içinde getirisi olur. Pcper ve birkaç sitenin uğraşları sonucunda bu şekilde bir geri kazanım olması muhteşem birşey bence. Hem amd'yi hem de inceleme sitelerini tebrik etmek gerekir.

ms konusunda sonunda ıyı bırseyler yapmaya basladı..2013 basından berı cıddı yol aldı amd..yazılım konusunda nvıdıa nın cok gerısındeyken sımdılerde yaklastıgını gormek sevındırıcı bır olay..
  • @M@U

Pcper prototip sürücülerle yapmış testleri,

http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Frame-Rating-AMD-Improves-CrossFire-Prototype-Driver

@Bonser24

kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanibal187 -- 24 Nisan 2013; 11:33:47 >
  • ben ms konusunda techreport u bekliyorum bu işi en iyi yapan onlar onların sonuçlarına göre yorum yapacam
  • Heyt aslanım drogbaya benzetiyorum bunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

ben ms konusunda techreport u bekliyorum bu işi en iyi yapan onlar onların sonuçlarına göre yorum yapacam

Daha önce size Tech Report'un sonuçlarına göre, sorunun devam ettiğini söylediğimde aksini iddia ediyordunuz. Şimdi aynı siteyi referans alır olmuşsunuz. Şaşırdım.

@hanibal187

O testleri gördüm. Millete anlatamıyorduk, sanırım şimdi anlamışlardır. AMD, Tech Report'un ilk incelemesi sonrasında yaptığı açıklamalarda 2013 ilk çeyrek içerisinde sürücülerle bu sorunu çözeceğini belirtmişti. Zaten 13.2 sürücüsüyle de belli bir yol katedildiği görülmüştü. TPU'nun editörü W1zzard da bu sürücünün Nisan-Mayıs aylarında sunulacağını söylemişti. Şimdi görüyoruz ki PCPer.com, 13.5 (Mayıs ayı sürücüsü) ile yaptığı testlerde, gerçek anlamda iyileştirme yapıldığını göstermiş. Bu süreç içerisinde AMD'nin belirttiği bir şey daha vardı, sorunu aşmak için düzenlenen bellek erişim kodları, Haziran-Temmuz aylarında sunulacak sürücülerle aktif olacaktı. Sorunun bütünüyle çözülmesi de o sürücülerle mümkün olacak deniyordu.

Yani her şey normal işliyor. Sorun adım adım çözülüyor. Gayet güzel bir gelişme. Zaten HD7990 gibi bir kart tanıtılırken, artık böyle bir şeyin sunulması da gerekiyordu. Yoksa HD7990'ın durumu daha da kötü görünürdü.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

ben ms konusunda techreport u bekliyorum bu işi en iyi yapan onlar onların sonuçlarına göre yorum yapacam

Daha önce size Tech Report'un sonuçlarına göre, sorunun devam ettiğini söylediğimde aksini iddia ediyordunuz. Şimdi aynı siteyi referans alır olmuşsunuz. Şaşırdım.

ben hiç bir zaman öyle birşey demedim sorunu amd bile kabul ediyorsa ben niye inar edeyim benim savunduğum nokta bu sorunun son kullanıcı düzeyinde fark edilmediği anlaşılmadığı techreportu beklememin sebebide tek kartta olan frametime sorununu ilk ortaya çıkaran ve işini hakkıyla yapan bir site olması

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.