Şimdi Ara

AMD Radeon Fury X video inceleme: 'AMD yeniden liderlik yarışında, detaylar videomuzda!' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
2.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hiç böyle bir tablo yoktu aklımda. Demek ki HBM için 8gb seviyeleri şart. Kart iyi güzel ama rakibine göre dezavantajı çok. Olmadı be AMD. İnşaAllah Fury Nano güzel çıkar da oradan kazanırsın. Şu yeni CPU mimarisini bekleyelim bakalım.

  • AMD Catalyst yazılımsal olarak Nvdia GeForce Experience'ı yakalar ise daha çok oyun sponsor olur ise böyle bir sıkıntı ilke karşı karşıya kalmazdı günümüzde yazılımın önemi donanımı geçti Nvdia bunu çok iyi başarıyor Titan X ile arasında 2 Teraflop işlem gücü var ama hem mimari bazında hem de yazılım bazında iyileştirmeler yaparak daha azı ile daha fazlasının önüne geçiyor oyunlara yardım ediyor kendi teknolojilerini koyuyor.
    Güç tüketimi konusunda ise AMD'nin hala GTX970 seviyesinde performans verip az güç tüketen ekran kartı yok ve kullanıcılar her ne kadar en üst seviye kartlara gözünü dikse de birçoğumuz orta üst seviye kartlar belki de orta seviye kartlar alıyoruz.

  • Yurt dışı kaliteli inceleme sitelerinin sonuçlarına baktığımda oyunlarda titan x ile kafa kafaya gittiğini gördüm. Bazı oyunlarda geriye düşerken bazı oyunlarda titan x e toz yutturmuş. Bence olaya fiyat performans olarak bakmak lazım.

    http://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-r9-fury-x,4196-5.html

    AMD Radeon Fury X video inceleme: 'AMD yeniden liderlik yarışında, detaylar videomuzda!'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE73ABCD2 -- 25 Haziran 2015; 1:18:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 290x kullanıcısı olarak en az 2 sene kart almam o zamana kadar bunların yeni mimarili 8 gb x2 leri de çıkar zannımca haydi hayırlısı

  • Sizin GTA V testlerinde bir acayiplik var. Yurtdışı incelemelerde FHd de bu kadar fark yok. 4k da neredeyse aynılar hatta.

  • Bu gibi yenilikçi bir çabayı olumlu karşılıyorum. Performansı da gayet iyi. 980 Ti ile kafa kafaya gidiyor. İleride Nvidianın sürücülerle bu farkı açacağını da göz önüne alırsak, 980 ve 980 ti arası bir kartı piyasada göreceğimiz anlamına gelir ki, bu hiçte kötü bir senaryo değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC_Hawker -- 25 Haziran 2015; 1:53:41 >
  • Bu hbm bellekler maxwell mimarisiyle birleşse demekki baya düşük güç tüketimi elde edilecek.
  • testin galibi aynı fiyata fury x ve 980ti ı ezip geçen 295x2 dir.gerisi yalan palavere

  • Youtube a atsaniz keske su videolari mobilden izlemek iskence

  • Yazılım desteği sunamıyorsan HBM de olsa sınıfta kalıyorsun bu kadar açık ve net . Yılların firmasısın ama halen yazılım işini çözemiyorsun ... Oyunlar çıkıyor 1 ay sonra update geliyor bazen BETA sürücüler geliyor bu böyle gitmez ki zatende gitmiyor . GPU tarafına bakıyrosun 2 nesildir aynı GPU biraz revize ediliyor süsleniyor adı değişiyor yerine göre RAM ı artıyor ve önümüze geliyor bu şekilde başarı beklemek hayalden öteye geçemez .

    İstediği kadar ucuz çıksın ben bu seviyede kart alıyorsam zaten bana 300 TL lik fark koymaz gider 980ti alırım en azından kafam rahat eder 2 GB bellek fazlalığıda cabası olur .

  • Buradaki gta 5 testinde bi gariplik var. Yurt dışı testlerde iki kart çoğu teste kafa kafaya gözüküyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

    Bu hbm bellekler maxwell mimarisiyle birleşse demekki baya düşük güç tüketimi elde edilecek.


    Hbm yapıcakmış nvdia ileriki kartlarında o zaman nvdiayı düşünemiyorum:)

  • Amd arge çalışmalarına ve yazılıma daha fazla para yatırması lazım nm düşürmeleri lazım artık son nokta olmuş 28 nm için ben fury serisini biraz daha iyi beklerdim ama bu kart o fiyatıyla ölü doğmuş insanlar sonuçta daha iyisi varken aynı paraya niye az performans veren kartı alsın muaamma ileride ciddi fiyat indirimine gidilirse satış çıtasını yükseltir.

  • Vatan da 2.248,83 TL görünüyor. Değişmezse 980ti dan ucuz olacak gibi.
    http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-fury-x-4gb-hbm-memory-4096bit-amd-radeon-dx12-su-sogutmali-ekarti.html

  • @fx57 Hocam oyun içi SS'leri ekleyeceğinizi söylemiştiniz videoda ama eklemeyi unuttunuz sanirim.. SS'leri merak ediyorum..
  • videonun başında amdye helal olsun dedim yenilikçi bir kart üretmiş ama iş testlere oyunlara gelince cidden çok kan kaybetmiş diyebilirim. madem rekabet anlayışıyla iş yapıyosun belleğide kullanıcıya yetecek şekilde yapman gerekirdi. nvidiada daha farklı teknoloji var daha fazla bellek var vs. testlerdede oyunlardada her türlü arayı açmayı başarmış yazılımla veya donanımla ama bi şekilde aynı fiyata satılan 2 karta bakınca nvidia daha iyi. 4k monitör alıcam masraf yapıcam vay efenim amdnin full ayarları açabilecek belleği yok beni ilgilendirmez açıkçası 50veya100$ fark bile olsa bu açığı örtemez bence. eğer iyi bir sistem toplamaya karar vermişsem fury x bu kritere girecek bir kart olamamış ne yazık ki

  • güzel bir inceleme olmuş, oyunlardan alınan ekran görüntülerini henüz göremedim. fury x bence amd nin 980ti rakip çıkarabilmek için biraz zorlama kartı olmuş. bu kartın x siz ve hava soğutmalı ama daha uygun fiyatlı modeli daha çok ilgi görür. zaten bellek teknolojisi ileri ama maalesef amd nin gpu teknolojisi geri olduğu için birde içine yazılımsal sıkıntılar girince teknolojiden tam verim alınamamış görünüyor. dx12 ile ne değişir göreceğiz ama iş tamamen dx12 yapımı oyunlara kalırsa amd yine rakibine karşı mağlup olur. olan 980ti fiyatlarına olur, AMD daha agresif fiyatlandırmaya gitmez ise 980ti nin fiyatı sene sonuna kadar düşmez.

  • Techpowerup sitesinin testlerinde kart 4k da titan x e bile geçiyor.Yani kartın belleği 4 gb olması bir dezavantaj değil. Ama yine aynı sitede full hd ve 2k testlerinde kart titan x ve 980 tinin gerisinde kalıyor.



    Amd maalesef ciddi anlamda yazılımsal sorun yaşıyor bu bariz belli. Kağıt üstünde müthiş güce sahip plan kart yazılımsal tarafta hem nvidia destekli oyunlar nedeniyle hem amd nin sürücü problemleri nedeniyle çuvallıyor. Amd donanıma yaptığı yatırımı yazılıma yapsa Nvidia bu kadar rahat olamazdı ama maalesef şu durumda kart yeni sürücülerle vs toparlayamazsa çok fazla şansı yok.

  • Bu ram olayı pek can sıkıcı görünüyor.

  • Amd yaramaz,örnegin driver konusunda geri,seneye 900 serisi nvidia almak cok daha mantikli

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.