Bildirim
[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ.. (9. sayfa)


Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
Mesaj
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: iceman_54
inşallah bu sefer nvidiayı tokatlar
kartlar bir gelsin zaten oc ile onlara her türlü şiddet uygulanır..
/>
/>
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 23 Eylül 2013; 21:18:17 >
-
Tokatın kralını atsın yani osmanlı tokadı -
İlki çok iyimiş Fatih
Bu da benden gelsin
-
O gifler gerçek olacak arkadaşlar.. 25'inde görüşürüz -
Rekabet iyidir tabi
-
steam konsol çıkartsa, bunda sabit fpsde çalışmayan oyunları satmıyorum falan dese. desteğini bir koysa, bilgisayar oyunculuğu uçar gibime geliyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: iceman_54
Tokatın kralını atsın yani osmanlı tokadı
şu anlık sadece tokat var
osmanlı olması için kartın iyi oc olması şart -
quote:
Orijinalden alıntı: M@U
quote:
Orijinalden alıntı: Rubisco
K6000 yok daha ortada hangi driverdan bahsediyosunuz?
K6000'le durumun ne alakası var ki?
Quadro ile aynı driver temelini kullanacakmış. K6000 elde avuçta tutulur olmadan yeni driver konusunda benim şüphem var. Ha olsa olsa 3-5 ay daha sonra oldu diyelim çok kayıp olmaz zaman açısından. Quadroya da ihtiyacı olan var, millet Tesla + eski ucuz Quadro, Titan + ucuzQuadro peşinde koşuyor. Quadronun satın alınabilir olması ile eğer yeni özel driver çıkacaksa anca o zamanlara denk düşebileceğini düşünüyorum.
@Little big Metal Steam düzgün donanım bulsun, konsol da rekabetçi fiyatı olsun kimsenin itirazı olmaz. Xboxone 'ın çipi 28nm'de 363 mm2 yer kaplıyor. Salt üretim maliyeti en en aşa 7970 kadar olması demek bu. Kaç zman önceki analistlerin 60$ hedefini de aşması demek. Üstelik çipin GPU'su 7970'den daha küçük. İçerisi ESRAM'dan tut accelerator zımbırtılarına kontrol yapılarına CPU'ya kadar bi sürü şey dolu.
Steam'in elinden çıkacak şey adam gibi bizim bildiğimiz anlamda konsol olması, fiyat içerik özellik açısından rekabetçi olması için çok çok fazla bi alternatifi yok bu devirde, sorun da orada başlıyor zaten. Tutup PC parçaları ile konsol kurup sonra bu PC'den daha iyi faln diyemezler. Mutlaka özgün dizayn yapılması gerekiyor. Onlar yapıyorlardır sern dert etme dediğin zaman çok fazla bilindik teknoloji yok rekabtçi imkan verebilecek. İllaki dönüp dolaşıp bilindik yerlerin kapılarını çalmaları gerekiyor.
Birinci elden, başka programcıların ağzından yani, şu anki SLI/Crossfire yerine özel ekosistem altyapı vs. imkanı verilse varolandan kesin ve kesin daha iyisini yapılacağını %100 emin olarak söyleyenler var. Kimse bi konsolu, onun oyun altyapısını sli/cf benzeri bi yapıya kolay kolay emanet etmek istemez ama PC'dekinden daha iyi yapılableceği kesin ise rekabetçi olması adına yapılabilecek bişey. Özgün tasarım da olsa sonuçta işlemci veya gpu tabanı için bilindik yerlerin kapısına gelinmesi gerekiyor, varolan teknoloji altyapısı ile rekabtçi olması gerekiyor. O yüzden zor. Üstelik kendisine rakip olarak Sony / Microsoftu değil de bizim anladığımız anlamda konsol cihazı olmayan Apple'ı görürken.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 23 Eylül 2013; 23:31:25 >
-
-
AMD'nin yarınki 4K + Hawaii tanıtımına, Nvidia ufaktan bir omuz atmış gibi.
http://www.geforce.com/whats-new/articles/geforce-gtx-is-powering-the-4k-revolution-the-next-big-thing-for-pc-gamers
Ama bu sefer yemezler. Yüksek çözünürlük konu olacaksa Nvidia'nın mevcut kartlarından çok daha iyileri gerekiyor. Hem bellek hede hödölerinden hem de doğrudan mimari olarak yüksek çözünürlükte AMD kartlardan daha fazla performans kaybına uğruyor Nvidia kartlar. Ha tabi 4K hızlı şekilde yaygınlaşacak olursa, Nvidia hemen yazılım ve donanım olarak buna hazırlık yapar. Ama o zamana kadar yukarıdaki gibi çakallıklarla idare etmek zorunda kalacaktır sanıyorum.
Son olarak 4K sebebiyle GTX790 beklentisi iyice artacaktır. Zira GTX690'ın bellek sıkıntısı yaşayacağı ortada. Hatta 4K destekli monitörlerden 3 tane kullanıldığında, 3 GB bellekle gelecek bir GTX790 bile potansiyel sorunlara gebe olur. Tahminen bu durumdan faydalanmak isteyen AMD de vakit geçirmeden çift Hawaii GPU'lu, 4 GB bellekli kartını sunar. En azından bellek tarafında üstünlüğünü avantaja çevirmek ister. Tabi gerçekçi olmak gerekirse, 4K monitörlerden herhangi birini almak bile servet ödemeyi gerektirirken kim gidip 3 tane alır, orası da ayrı bir konu.
-
nVidia nın eli armut toplamaz
Ayrıca, 599 Dolar olmaz bu kart. Daha yüksek fiyatlı olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 24 Eylül 2013; 14:13:55 > -
Fark sürekli artıyor , diğer testlere göre %15 daha hızlı görünüyor hemde diğer kartlar boost hali ile yarına belli olur her şey -
o linkte en alt kısma dikkat edelim
4k çözünürlüğe 690 öneriyorlar ya da daha iyi bir titan sli çifti diyor
690 nın o vram ile 4k da yerlerde süreneceği aşikar burada birçok üyede gördüğümüz gibi elektronik eşya alırken insanları yanlış yönlendirmenin bir örneğini nvidia vermiş -
AMD Hawaii etkinliğine katılan Erdi Özüağ (@fx57) Twitter'da yazmış:
@fx57: AMD'nin bir iş ortağı: "Erdi, dünyanın en hızlı ekran kartı geliyor, herkes çok şaşıracak."
Neyse bakalım yarın belli olur herşey :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 24 Eylül 2013; 16:01:28 > -
HARDOCP Kyle Bennett
AMD'nin yeni kartı tüm nvidia çözümlerinden daha hızlı bu durumda 690'ı damı geciyor diyor insan kart !!!!
2. bir 9700pro mu geliyor
http://hardforum.com/showpost.php?p=1040220915&postcount=1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cestvrai -- 24 Eylül 2013; 16:14:17 > -
Herkesi heyecan basmış. bu dönemleri çok seviyorum çok
Senide yuvadan çıkardı 2 yıl sonra AMD nin bu hamlesi @cestvrai
Ne zaman konu açacaksın meraklar içindeyim. -
Heyecandan küçük abdestim geldi (çişim geldi diyemedim
) Yarın ola hayrola
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 24 Eylül 2013; 16:41:13 > -
quote:
Orijinalden alıntı: dJ_bLoW
Herkesi heyecan basmış. bu dönemleri çok seviyorum çok
Senide yuvadan çıkardı 2 yıl sonra AMD nin bu hamlesi @cestvrai
Ne zaman konu açacaksın meraklar içindeyim.
Kardeş ben bu işleri inan yada inanma bıraktım. Evde bir tane sabit pc var tv'ye bağlı, onun dışında dönemden döneme takip ediyoruz keyfi olarak
-
Bu arada lansman nerede yapılacak Kanada da mı? Kore de falan mı?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X