Şimdi Ara

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ.. (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.208
Cevap
9
Favori
70.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ASUS ROG MATRİX R9 280X PLATİNUM DUYRULDU

Kaynak:http://www.hwa.com.tr/asus/asus-rog-matrix-r9-280x-platinum-goruntulendi/

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jin_paci -- 3 Ekim 2013; 18:47:32 >

• AMD GAMİNG EVOLVED APP yazılımı kullanıma sunulmuş amd kartları olanlar indirip test edebilirler.

KAYNAK:http://raptr.com/amd
  • bf4 zaten never settle ile verilebilir bu bf4 edition dedikleri bf4+pre olabilir diyorlar bu durumda fiyata bindirme yapmalari normal arti limitli urun ve on siparis durumlarinda firsatcilik yaptiklarini da daha once gormustuk.amerikada yasasaydik sorun olmazdi ama tr soz konusu olunca dagiticilarin insafina kaliyoruz ama yine de tr fiyatlari avrupa fiyatlarina gore daha iyi.euro yuzunden gomuyorlar diyordum ama kron olunca da farketmiyormus.baska bir baslikta daha soyledim ama yeni gtx780 fiyatlari dikkatinizi cekti mi?yeni parti mallar geldi sanirim ve newegg fiyatlarina yakin daha da dusmesini bekliyorum demek ki isterlerse efendi fiyatlara satabiliyorlarmis.

newegg 659 dolar

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814121769

tr 692+kdv biraz da bu kdv yakiyor bizi

http://www.bimcomshop.com.tr/ASUS-GTX780-3GB-256B-16X-DDR5-HDMI-DVI-VGA-MINI-DP,PR-1066784.html

yine de ortalik karisik ne olacagi belli olmaz siper alin bir sure kart mart almayin.

• Radeon R9 290X ın fiyatı Newegg.com da $729.99

Ne yani şimdi 600$ diyen rumorlar yalan mı söylemiş?

Link

quote:

ABD perakendeci Newegg.com referans tasarım Radeon R9 290x grafik kartı fiyatlandırma sızdırılmış. Fiyatlandırma redacted ile bir MSI markalı referans tasarım kart kendi mağaza sayfa var, ama Newegg bu bir özensiz bir iş yaptı. Sayfanın en HTML kodu yakın muayene, biz ABD $ 729,99 (hariç vergiler) olması o sayfa yönelik fiyatlandırma değerini keşfetti. Newegg.com R9 290x bir fiyatlandırma, MSRP 10 $ 30 $ eklemek eğilimi $ para verilmiş olan 699 (hariç vergiler) olarak belirlenmiştir olması muhtemeldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 3 Ekim 2013; 19:28:20 >

• basliga kim ne yazmis diye bakmayacaksan biz bu isi birakalim.bu dedigin de 3.5 saat once verildi biraz yukariya bakarsan.
  • rezes kullanıcısına yanıt
    Bu fiyat sazan avı bence. Titan ilk geldiğinde bizimkiler nasıl fiyat çekmişti hatırlayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

evet fiyat normaldir vatana gelen ilk 780 directcu II lerin fiyatına bakın bir de şimdiki fiyatına bakın
    ilk çıkan modeller her zaman pahalıdır
    1800tl ye kartı satan da nvidia amdde çift gpulu kart 7990 fiyatına 780 satan nvidia
    baktı piyasayı boş boldu milleti kazıklamaya çalışıyor şimdide fiyatı düşürecekmiş

1800 liraya kartı satan Nvidia demek vay anasını arkadaş Bu neyin kafası?
  • cagataykoroglu kullanıcısına yanıt
    http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=BESTMATCH&Description=gtx+780&N=-1&isNodeId=1

http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=BESTMATCH&Description=7990&N=-1&isNodeId=1

umarım yeterli bir cevap olmuştur
    bu neyin kafası mı?
    karşında tanıdığın biri yok düzgün konuşmayın öğrenin önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 3 Ekim 2013; 21:01:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jin_paci

ASUS ROG MATRİX R9 280X PLATİNUM DUYRULDU

Kaynak:http://www.hwa.com.tr/asus/asus-rog-matrix-r9-280x-platinum-goruntulendi/

Bu seride crossfire köprüsü kullanılmadan çoklu ekran kartı kullanılmıyor muydu yoksa bu olay sadece r9 290x içinmi geçerliydi resimlerde crosfire köprüsü gözüküyorda ondan soruyorum yoksa yanlış mı biliyorum.Bu fiyat açıklamaları da beni açıkçası üzdü fiyatlar biraz tuzlu geliyor

• quote:

http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=BESTMATCH&Description=gtx+780&N=-1&isNodeId=1

http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=BESTMATCH&Description=7990&N=-1&isNodeId=1

umarım yeterli bir cevap olmuştur
    bu neyin kafası mı?
    karşında tanıdığın biri yok düzgün konuşmayın öğrenin önce

Tanışalım Ben Çağatay sende 650 yle 2 yi çarpınca 1300 yerine 1800 lira rakamını bulan arkadaş olmalısın

@FeDeX_114 280x 7970 in yeniden isimlendirilmiş hali olduğu için CF köprüsü vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 3 Ekim 2013; 21:40:50 >

Eyvallah, o zaman 290xt de yenilik var 290x mi alak ne yapam
  • bu kart bu fiyatla 780 ve titanın satışlarını baltalayacakmış öyle mi. koyyyy suyundan da koy amd
    haha çok komikmiş
    7990 ın 780 i nasıl dağıttığı ortada üstüne daha ucuz hadi bakalım gerçeklerle yüzleşmenin vakti senin için gelmiş
    soyulmaya devam et sen aynen bu kafayla yola devam et
  • quote:

haha çok komikmiş
    7990 ın 780 i nasıl dağıttığı ortada üstüne daha ucuz hadi bakalım gerçeklerle yüzleşmenin vakti senin için gelmiş
    soyulmaya devam et sen aynen bu kafayla yola devam et

Herhangi bir yerde gtx780 veya Titan ı savunduğum olmamıştır. Herhangi bir yerde 7990 ı kötülediğim olmamıştır. Hayatım boyunca ekran kartına verdiğim parayı toplasan ancak bir gtx780 eder. O yüzden tanımadığın insanlar hakkında çocuksu yorumlar yapma Ben bütün parasını teknoloji şirketlerine yediren tiplerden değilim. Bir ürün aldığımda iş görmeyene kadar kullanırım. Sen kendi adına konuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 3 Ekim 2013; 22:32:23 >

ben ne diyorum sen ne diyorsun neyse benim mesajları daha fazla alıntılama senin gibi çoluk çocukla uğraşacak vaktim yok hadi bakayim
  • quote:

ben ne diyorum sen ne diyorsun neyse benim mesajları daha fazla alıntılama senin gibi çoluk çocukla uğraşacak vaktim yok hadi bakayim

Senin ne dediğin yukarıda yazıyor. 2300 liraya normal fiyat diyorsun. Daha birşey söylemene gerek yok. Daha 650 yle 2 yi çarpamıyorsun :)
  • Nvidia Tıtan ve 780 den sonra kullanıcıları kanırtmaya başladıya, su an maalesef sıra Amd de. güya tuketıcı dostu külahıma anlatsınlar.
    cebımızdeki paralara göz dikmişler.
    kimse farkında değil :)
    fıyatlarda tam tahmın ettıgım gibi.

R9 290x tıtanın az altında fıyatla ulkemızde satılır.
    r9 290 ise gtx 780 nın fıyatının az altında satılır.

oyle 500 dolar dıyıp 2.000x 500 dıyıp Bin tl ye bu kartı almayı düşünenler sukutuhayale uğradı. zaten bastan beli tahmin ediyordum ki doğru cıktı tahmınım.

ılk sayfada ne yazdım ben hd 7970 ge nın muadılı olan akrt ıcın yüzde 10 bekleyın opup basınıza koyun dıye. o da çıksın onunda fıyatını ulkemızde gorucez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 3 Ekim 2013; 23:19:11 >
  • bloklusun boşuna uğraşma
  • 2300tl ye fazla diyenler bu 8000 adet olanın özel kartın fiyatı
    kartın içinde bf4 var hatta premium da olabilirmiş o da olursa alın size 110euro

@cagataykoroglu
    yukarıdaki mesajımı iyi oku belki anlarsın
    sonra da git bir bak bakalım titanın ülkemize giriş fiyatına bir de şimdiki fiyatına aradaki farkı öğren
    2300tl ye normal dememin sebebi hala anlamıyorsan sorun sende bende değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 4 Ekim 2013; 0:15:24 >
  • quote:

nvidia nın 770ti denen kartı çıkarması şart eğer amd ye karşı bir avantaj yakalamak istiyorsa
    şu saatten sonra kimse gidipte 290 ve 290x yerine 780 almaz
    290x pahalı gelirse gider 290 alır mantle ın da getireceği ekstra performans işin artısı olur

Bu yorum baya yanlış olmuş. AMD 290'ları satışa sunmadığı sürece Nvidia avantajlı konumda olur. Şuanda da öyle zaten. 290'ları görmeden "Nvidia GTX770 TI'ı çıkarmak zorunda, bu saatten sonra kimse 290'lar yerine GTX780 almaz" demek de yanlış. Çünkü kartların ne olacağını bilmiyoruz. Ayrıca Mantle'ı kullanıma sunup da ne getirdiğini göstermeden, kimse "Mantle için" AMD kart almaz.

Piyasa her zaman ortada olanlarla şekillenir. Millet yine kartın F/P oranına bakıp alacak. Ha, Aralık ayında yamayla gelecek Mantle gerçek bir fark koyarsa ortaya, ses getirmeyi başarırsa, o zaman biraz kıpırdanma olur.

290X'in yerine 290 almak da tek taraflı düşünülemez. Diyelim ki; 290X, GTX Titan ayarı bir kart oldu ve 650$'dan sunuldu. Nvidia GTX780'in fiyatını indirir bu durumda, yine rekabette kalır. Elbette GTX780 ile GTX770 arasındaki belirgin farkı da yeni bir kartla kapatmaya çalışacaktır Nvidia ama onu yapana kadar, 290'ların durumuna göre fiyat indirimi yapması muhtemel. Zaten aylardır dünyanın kârını yaptı, biraz indirsin.

GTX Titan'ı da çok kafaya takmaya gerek yok. Zira oyun performansın konusunda GTX780'le birlikte GTX Titan'ı Nvidia kendi sildi (GPU fetişi ve bellek manyakları hariç. Tabi CUDA'dan faydalanmak isteyenler de GTX Titan'ı çok daha tercih edilesi buluyorlardır). Yani 290X'in GTX Titan'a karşı değil, GTX780'e karşı olan konumu önemli olacak. Esas rekabet edeceği kart o. Oyun piyasasının kartı o çünkü.

Beni esas düşündüren kısım, 290X'le zikredilen Turbo mod. Böyle bir şeye neden ihtiyaç duyuluyor. Hadi boost tamam da Turbo neden? Ya da şöyle söyleyeyim, 1000 MHZ'de çalışacak kartı neden 800 MHZ'de tutuyorlar? Acaba kartın OC potansiyelini kendine kâr kapısı açmak amacıyla mı kullanacak AMD. Turbosuz, GTX780'le yarışan kart, Turbo devreye girince GTX Titan'ı geçebilecekse, bunun bir benzerini Nvidia da yapacaktır. Zaten eğer OC potansiyelini kullanmak söz konusu olursa, GTX780'den öte bir kart beklemeyelim derim. Zira GTX780'lerin referans tasarımları bile %20'nin üzerinde OC olabiliyorlar.

Eğer kart Turbo modun üzerine sağlam OC yiyecekse eyvallah. Ama olmazsa, orası biraz kafa karıştırır gibi. Yalnızca saat hızları yükseltilmiş GTX780'lerle de karşılık gelebilir Nvidia'dan. OC potansiyelleri düşürülmüş iki kartın mücadelesini izleriz. Tıpkı GTX680-HD7970 GE ile olduğu gibi.

Bu sebeplerden dolayı, kartları görmeden, Mantle'ı görmeden şu satmaz, bu alınmaz demek doğru olmaz.

Şu da aklınızda bulunsun, 280X'ler 300$'a sunulacak. 290'ların fazla fiyat farkı oluşturmaması lazım. F/P dengesi de ona göre olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 3 Ekim 2013; 23:59:38 >

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.