Şimdi Ara

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ.. (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.208
Cevap
9
Favori
70.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İsimlendirme çok acayip olmuş hakikaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiner kokusu

birde ben bu R9 260x,270x serisini anlamadım

9x serisimi bu ? yoksa başka bişey mi ?

Kafa karıştırıyor ama aslında basit bu seri ikiye ayrılıyor R7 ve R9.R7 iki tane karttan oluşuyor R7 250X-R7 260X R9 üç tane karttan R9 270X-R9 280X-R9 290X.R9 280X=7970 Ghz Edition ile aynıymış öyle demişti biri önceki yorumlarda yani alta alta gidersen 7950 270X olmuş sanırım 260X 7870 yanlışım varsa birisi düzeltsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: watkenaydu

Kafa karıştırıyor ama aslında basit bu seri ikiye ayrılıyor R7 ve R9.R7 iki tane karttan oluşuyor R7 250X-R7 260X R9 üç tane karttan R9 270X-R9 280X-R9 290X.R9 280X=7970 Ghz Edition ile aynıymış öyle demişti biri önceki yorumlarda yani alta alta gidersen 7950 270X olmuş sanırım 260X 7870 yanlışım varsa birisi düzeltsin

Baştaki sayıları boşverin. Gerisi şöyle:

290X = Hawaii XT

290 = Hawaii PRO

280X = HD7970 (GE)

280 = HD7950 (Boost)

270X = HD7870

270 = HD7850

Alt seviyelerdeki GPU'lar değişiyor. Kesin bilgiler gelince konuşuruz onları da.

• olsada az bir fark olacak gibi hiç iç açıcı değil , böyle olursa Nvidia da az bir farkla Titan Ultra çıkartacaktır 670sli ayarında tek gpu lar daha çok bekleyecez galiba
  • Yeni konu acmiyim dedim bu kadar bilen toplanmisken.

Gtx 770 lightning sli ile gtx 780 lightning arasinda fark nedir hangisi iyidir. Avantaj dezavantaj gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Sambora

Yeni konu acmiyim dedim bu kadar bilen toplanmisken.

Gtx 770 lightning sli ile gtx 780 lightning arasinda fark nedir hangisi iyidir. Avantaj dezavantaj gibi

Birim sayısı olarak %50 fark var. Ancak GTX770, şuana kadarki en yüksek saat hızlarına sahip ekran kartı olma özelliği taşıyor. Bu sayede de o %50 birim farkı, baya azalıyor.

Pratikteki fark %25 kadar. Bu da baya belirgin esasında ve GTX770'i OC yaparak kapatılabilecek bir fark değil.

Ancak GTX780 de şu sıralar alınacak bir kart değil. Zira Hawaii GPU'su tam olarak GTX780'i vuracaktır. Fiyatların düşmesi beklenebilir. Tabi aceleniz yoksa. Gerçi normalde de GTX770'e göre F/P oranı hiç iyi değildir GTX780'in. Yurtdışı lansman fiyatları arasında %60'ın üzerinde fark var.

• quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

quote:

Orijinalden alıntı: ookami

Arkadaşlar TrueAudio ile birlikte desteklenen Astound Sound teknolojisinin güzel bir demosu var youtube'da ben açıkçası bunu bir Logitech G35 kulaklığında duydum ve kişisel olarak çok etkilendim, Kulaklıkta realistik ses eksikliği ciddi bir eksiklikti pek çoğumuz için, lütfen biraz dinleyin:

https://www.youtube.com/watch?v=nKnhcsRTNME

gözden kaçmasın efsane bir şey olmuş

Efsane olan nedir? Dinliyorum dinliyorum efsane bir durum fark edemedim. 2 kanal hoparlolerle ve kulaklıklarla dinledim. Şu an hiç kimsenin bu teknolojiye sahip olamdığını düşünürsek ve youtube dan streo dinlediğimizi düşünürsek nasıl efsane olmuş olabilir? Bildiğin 2 kanal ses geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

quote:

Arkadaşlar TrueAudio ile birlikte desteklenen Astound Sound teknolojisinin güzel bir demosu var youtube'da ben açıkçası bunu bir Logitech G35 kulaklığında duydum ve kişisel olarak çok etkilendim, Kulaklıkta realistik ses eksikliği ciddi bir eksiklikti pek çoğumuz için, lütfen biraz dinleyin:

Efsane olan nedir? Dinliyorum dinliyorum efsane bir durum fark edemedim. 2 kanal hoparlolerle ve kulaklıklarla dinledim. Şu an hiç kimsenin bu teknolojiye sahip olamdığını düşünürsek ve youtube dan streo dinlediğimizi düşünürsek nasıl efsane olmuş olabilir? Bildiğin 2 kanal ses geliyor.

ben titanium ve pc 350 ile denedim ses çok derinden ve net geliyor sanki olayın içindeymişsin gibi ses var

• quote:

Orijinalden alıntı: rezes

Firestrike X puanı diye biliyorum bu 7800 lük puanı şayet P puanı ise heyecana gerek yok 780 tek kart ile defaut 9300 +OC ile de 10000 puan almaktayım

dostum ben hd 7970'i oc'ladığımda yanlış hatırlamıyorsam 7500 x puanı alıyorum(1180/1600 mhz)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

quote:

Orijinalden alıntı: M@U
    ]
    Şöyle bir bakıyorum da Mantle'da o kadar abartılacak bir şey de göremiyorum.

Bu, AMD bununla ilgili elde tutulur bişey göstermedi diye mi, yoksa Dx'in yükünden tut multi-threaded-renderın bile Dx11 de fayda etmemesine kadar böyle Glide'vari bi yaklaşım işe yaramaz demek mi?

Birincisi ise neyse de , ikincisinden bahsediyorsan tuhaf bakışın var gerçekten.

Yazılım yükünü gerçekten iddia edildiği gibi hafifletirse fena çalkalanır ortalık (Sunumu AMD'nin kendisi yapmadığı için, tek başına da geliştirmediği yabana atılacak bi yanı yok. Dışarıda, Geliştriciler/programcılar içerisinden driver altyapısından tut arabirime kadar bişeyleri gerçekten daha iyi yapabileceklerini düşünenler var ve direk haklı oldukları yerler de var. Direk SLI/CF tarzı bi yapıyı daha iyi kodlayabileceklerini iddia edenler var mesela 1. elden biilyorum. İşin içinde iddiayı direk AMD değil Dice temelinde, sunumu onlara bırakarak yapmışlarsa ve etraflarına bi miktar geliştrici firma alıp biz böyle bişey yapıyoruz bi tür start-up bizimkisi, isteyen buyursun modundalarsa öyle küçümsenecek bişeyi olmamalı ).

Bize bi sürü şeyleri göstermediler diye daha kaçmış fırsat yok, eğer ellerinin altında iş gören GPU, bahsettikleri teknolojiler ile ilgili kanıt varsa. Direk PR amacı ile dışarıya yapsalar, amaç son kullanıcı etkileyip vay anasını dedirtmek olsa elbette onu dedirtecek şekilde sunumun yapılması gerekirdi. Hepten zalaklar ve beceremiyorlar, veya dışarı kapalı olan kısımlarda daha teknik detaylardan faln bahsedilecek belki elemanlara sindirmeleri için zman verilecek. Sonuçta son kullanıcının saçma Physx demolarına bakıp "vuaahhhh" veya 30FPS ile render alınan bilmemne tekniğine bakıp "huaaaa" demesi ile, insana böyle tepki verdirtmeyen bi teknolojinin editörlere benimsetilip yayılan bi şekilde aktarılmasına çalışmak da işin başka bi yönü. Kalkıp BF4'ü bi Dx/D3d üsütnde 50FPS de bi de Mantle üstünde 75FPS de demosunu yapsalar herkesin çenesi kapanı gık çıkmazdı. Kart bilmem kaç skor fps verip milleti sustursaydı sonra herkes üstüne yazsaydı çizseydi bambaşka şey olabilirdi. Ya yok bunların hiçbiri, ya getirisi çok az ve demo ile millet "piii bu muymuş" diyip negatif PR / imaja maruz kalmak istemiyorlar, yada gerçekten işe yarayan bişeyler var ama şu an elde tam olarak gösterilebilecek konumda değil ve bişeyler göstermeleri gerekiyor.

Hiçbişey yoksa ellerinde gerçekten, Allah'ından bulsunlar.

Millete "vay beee" dedirtemeyecek ama ilerleyen zmanda iş görecek şeyler ise eyvalla.

"vay bee" dedirtecek şeyler vada şimdi niye göstermiyorlar / gösteremiyorlar dışardan bilinmez bunlar (bi mok yok ellerinde en fazla denir o kadar).

Sırf Dx hafifletirlirse getirisinin çok fazla olacağını ve tekrar Glide benzeri bi yapının Ms'yi sıkıştırıp atılım yapmaya Xbox'daki Dx benzeri bi yapıya zorlayabileceğini yazmak içn yazacaktım uzadı yine.

http://www.merlininkazani.com/AMD_R9290X_Titanla_dalga_gececek-oyun_haber-66152p1.html
    Tam da bahsettiğiniz konuyu burada Amd yöneticisi dile getirmiş çok iddialı bir söylem hakkaten...

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben titanium ve pc 350 ile denedim ses çok derinden ve net geliyor sanki olayın içindeymişsin gibi ses var

bende creative xtreme gamer fata1ty pro ve sennheiser hd 202 II ile dinledim ses güzelde ooo budur dedirtecek bir şey algılayamadım.
    tamam ses çevresel ve derinden geliyor ama hiç duymadığım bir şey değil.
    yalnız oyunların içinde bu duyduğum gibi çevresel sesleri duyabileceksem işler değişir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

O sistemle benim sesim bile güzel gelir. Resmen dalga geçiyorsun. 450 liralık kulaklıkla bir zahmet net ve derinden gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Firestrike X puanı diye biliyorum bu 7800 lük puanı şayet P puanı ise heyecana gerek yok 780 tek kart ile defaut 9300 +OC ile de 10000 puan almaktayım

dostum ben hd 7970'i oc'ladığımda yanlış hatırlamıyorsam 7500 x puanı alıyorum(1180/1600 mhz)

O tabloda R9 290X'in sonucunun ucu kesik değil, karanlık. Belki de 10000 puan olacak?

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..

Zaten 3dmark'a çok takılmayalım. Oyunlardaki durumu önemli. Tabi 3dmark'ta 8000'i bile görmüyor, oyunlarda da GTX780'in gerisinde kalıyorsa, olmamış demektir. Ama 6 milyardan fazla transistöre sahip bir GPU'nun bu olacağını sanmıyorum. Tam kapasitede GTX Titan'ı kovalaması gereken bir GPU bu. Zira GTX Titan'daki 7 milyar transistörlü GK110'un da bir kısmı kırpılmış durumda, saat hızları baya düşük.

Hem AMD de Şubat ayında "yıl sonuna kadar yeni seri yok!" derken şöyle bir tablo yayınlamıştı:

Yani AMD'ye göre taa o zamanlar HD7970 GE, 7200 puan alan bir karttı. Hawaii'nin 7800 puanda kalması pek olası değil.

• cagataykoroglu kullanıcısına yanıt
    tabii orası ayrı ama dts ses formatlı film havasını kalitesini aldım bu eğer oyunlarda uygulanırsa nasıl olur diye düşünerek efsane olabileceğine kanaat getirdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

O tabloda R9 290X'in sonucunun ucu kesik değil, karanlık. Belki de 10000 puan olacak?

Zaten 3dmark'a çok takılmayalım. Oyunlardaki durumu önemli. Tabi 3dmark'ta 8000'i bile görmüyor, oyunlarda da GTX780'in gerisinde kalıyorsa, olmamış demektir. Ama 6 milyardan fazla transistöre sahip bir GPU'nun bu olacağını sanmıyorum. Tam kapasitede GTX Titan'ı kovalaması gereken bir GPU bu. Zira GTX Titan'daki 7 milyar transistörlü GK110'un da bir kısmı kırpılmış durumda, saat hızları baya düşük.

Hem AMD de Şubat ayında "yıl sonuna kadar yeni seri yok!" derken şöyle bir tablo yayınlamıştı:

Yani AMD'ye göre taa o zamanlar HD7970 GE, 7200 puan alan bir karttı. Hawaii'nin 7800 puanda kalması pek olası değil.

tabiki 3d mark kriter değil ama benzer kartlardaki performans farklarını en azından oransal olarak tahmin etme şansımız oluyor
    o yüzden dedim.mantıken amd tepe kartı %30-35 daha iyi performans göstermeli.

şu kartlar gelse de amd'nin attığı taş ürküttüğü kurbağaya değecek mi onu görsek.
    2400 küsür ve 2800 küsür işlemcisi olan modeller kendi adıma bana hitap edebilir gibi.
    ama hem uygun fiyatlı olursa gtx 780 ve Titan'a da biraz olsun baskı yapar.
    aynı şekilde alt seviyedeki kartlara da ucuz alternatifler olabilirse güzel olur.
    en azından firmalar yeni seriler (veya yenilenmiş) çıkarınca iyi oluyor piyasada biraz fiyat düşme durumları görebiliyoruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O sistemle benim sesim bile güzel gelir. Resmen dalga geçiyorsun. 450 liralık kulaklıkla bir zahmet net ve derinden gelsin.

150 ohm kulaklık bir de derinden geliyor diyor o kadar ohm'u yüksek kulaklık full derinlik olur zaten

• @cobi

Benim dikkatimi çeken bazı noktalar, R9 290 üzerine konuşulmuyor olması ve HD7970 GE olacağı sanılan R9 280X'in 3dmark puanı olarak HD7970'in yerini tutuyor görünmesi.

R9 290'ın önemi, nereye yerleşecek olduğu. O kart, 290X'in %20 kadar gerisinde olacak desek, 280X'in de en az %10 kadar önünde olması gerekir. Yani;

290X: 120x

290: 100x

280X: 90x

gibi bir performans skalası olması gerekir. İşte burada beni kuşkulandıran şey, 280X'in Fire Strike sonucunun 6700-6800 civarında bir değer olarak gösterilmiş olması. Yani HD7970'e denk (bkz: AMD'nin Şubat ayında Nvidia tarafındaki rakipleri ile yaptığı kıyas tablosu). Bu da acaba 290, HD7970 GE'ın yeniden isimlendirilmişi mi olacak diye düşündürüyor bana.
  • cobi C kullanıcısına yanıt
    o derinliği şu ana kadar farketmemiştik en azından oyunlarda
    eğer bu kalitede ses oyunlara eklenirse physx den çok daha iyi bir seçenek olacağı aşikar bunu kabul etmek lazım
  • quote:

o derinliği şu ana kadar farketmemiştik en azından oyunlarda
    eğer bu kalitede ses oyunlara eklenirse physx den çok daha iyi bir seçenek olacağı aşikar bunu kabul etmek lazım

Biliyorum insan birşeyler istiyor ama 450 liralık kulaklıkla sen anca derinliği yakaladıysan biz bu teknolojiye hiç bulaşmayalım. Yputube videosu üzerinden gereksiz yorumlar yapıyoruz. 70-80 liralık kulaklıkta etkiyi hissettirsin ki bizim bir işimize yarasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 26 Eylül 2013; 23:35:11 >
  • M@U kullanıcısına yanıt
    benim anladığım şu şekilde

290x 2816:176:44
    290 2536:176:44 (2536:152:38)
    280x 2048:128:32=@1070 mhz'deki hd 7970

290'ın ikinci iş birimlerini olası mantıksal olarak yazdım ama ;benim tablolardan anladığım kadarıyla
    280x (hd 7970) 100x
    290 115x (+-5)
    290x 130x (+-7)

gibi bir durum olması lazım yani amd stream birimlerinin performansa 1:1 etki ettiğini düşünsek 290x aynı hızdaki hd 7970'den %30 daha fazla stream işlemci içeriyor.
    280x de aynı şekilde aynı hızdaki hd 7970 den %15 daha fazla stream işlemci içeriyor.
    salt güç olarak mevcut tablolardan anlayabildiklerim bu şekilde ancak amd eğer bundan fazlasını yapabildiyse ; fazlasından kastım hd 4870 zamanında gpu içinde biraz
    optimizasyon yaparak daha hızlı çalışabilen hd 4890 gpu'sunu yapmışlardır.
    bugün hd 7970'için ekstra voltajsız 1100-1125 mhz sınır gibidir ama optimzasyonlar yaparak (voltaj yükseltmek değil) aynı voltajlarda 1175-1200 mhz'lere çıkabilecek hale
    getirdilerse ; yani 290x alan kişi suya sabuna dokunmadan 1200 mhz veya voltajla 1300+ mzh'lerde kullanabilirse o zaman performans dengeleri bayağı değişir.
    ama aynı hızlara çıkabilen gpu'ları sadece güçlendirdilerse yada ekstra güçlendirme yüzünden mhz hızları da bir miktar düşebiliyorsa o zaman orantısal ve teorik avantajlarını
    kaybederler ki kartların stream sayıları artarken tdp'leri de yükselmiş.

tahminim 290x'in gtx titanı zorlayacağı
    208x'in ise gtx 780 civarında olacağı.
    buradan sonra fiyatlar önemli olur.tabi birde 290x 512 bit ve 4 gb bellek ile geliyor 2816 stream'li ve rop sayıları da yüksek olan bu gpu'da işe yarayabilir...

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.