Şimdi Ara

AMD PS4'ün PC Versiyonunu Geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.donanimcibaba.com/2013/03/amd-playstation-4-donanmn-pcye-getiriyor.html

Fudzilla'nın da doğruladığı habere göre AMD, PS4'te kullandığı donanımın modifiye edilmiş PC versiyonlarını üretecekmiş. İlgin haber

• İlginç bir hayli güzel olur :)
  • ooo harika olur :D bi ekran kartına 1 milyar para vermekten kurtuluruz :D
  • beklemdeyiz önlerden
  • Yanlız 8 GB GDDR5 belleği unutun:) DDR3 ile idare edeceksiniz:(
  • 8 GB GDDR5 belleği veya özel olarak işlem gücü arttılmış 7850 yi elbette vermezler. Eğer onları direk olarak ekleserdi hiç kimse PS4 bile almazdı. Aynı zamanda PS4 ün uzun süre güncelliğini korumasının sırrını da açıklamış olurdu. PS4 bambaşka bir platformdur. Yani PS4 PC'ye gelse bile asıl özellikleri gelemez. Ama konsolun tadı başkadır.
  • 8 GB GDDR5 belleklere yer verilmeyecek

bu yoksa benim için bitmiştir hazır sistem kurarım daha iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PS4 donanımıyla verseler en azından 4-5 sene oyun oynamak garantili ve stabil olur , oyun makinesi toplayacak olanlar kapışır
  • GDDR5 olursa Sideport ile olur zaten, o da anakarta hafif bi masraf demek, ama 7750/7770 ile boy ölçüşebilen performans demek aynı zmanda.
  • Ps4 ilen bi benzerlik olmayacaktir normal bir pc olacaktir sadece donanimi pc ye ceviriyo o kadar ha bide oyunlar bunlarla tam uyum icimde olucaktir o zaman intel-nvidia napacak hadi intel 8 cekirdekli islemci yapti ama nvidia. Oda muhtemelen yazilimda öne geçen amd yi yakalamak için daha güçlü kartlar yapar heralde titan ultra :):):)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence haber ters amd pc için zaten apu yapıyor
    1. jen. phenom cpu+ vliw5 gpu yapıldı
    2. jen. buldozer cpu+ vliw4 gpu yapıldı
    3.jen. buldozer cpu+ gcn gpu yapılacak.(ps4 dede modifiye edilmişi)
    yani ps4 için pcde kullanılan donanım modifiye ediliyor.
  • Bu AMD batmıyor muydu Arkadaş?Son iki işlemcim AMD,AMD'ye hep destek verecem bundan sonra
  • Sony ilk sene 16 milyon ps4 satmayı planlıyor keza Xbox ta öyle. Tahminlerinin yarısı bile tutsa AMD bir daha zor batar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Sony ilk sene 16 milyon ps4 satmayı planlıyor keza Xbox ta öyle. Tahminlerinin yarısı bile tutsa AMD bir daha zor batar

Şu anda F/P olarak genelde AMD tavsiye ediyorum.

AMD mimarisi daha sağlam. (İntelciler hoplamasın)
    İntel daha düşük nanometre üretim süreci ile çekirdek içine daha fazla işlem birimi koyuyor o kadar. (tek çekirdek perf farkının nedeni)
    Kısaca AMD daha iyi işlemci tasarlıyor ama iyi üretemiyor.
    Intel tasarımları daha basit ancak üstün üretim tekniği ile brute force basıyor.

AMD bütçesi de oldukça küçük olduğundan iyi üretim tesisi kuramıyor. El eline bakıyor. 22 nm bir fabrika 6-8 milyar dolar. AMD cirosu yahu neredeyse. Bu yüzden Intel 14 nm için hazırlanırken amd daha 28 nm geçişini yeni yapıyor. Ancak iyi tasarım ile rekabet edebiliyor.

Ben bu yüzden bazen AMD batsa iyi olur mu diye düşünmüyor değilim. Batınca çöpe gidecek değil. Biri alır elbette. Intel karşısına rekabet edebilecek bütçeli bir dev harika olabilir.
    Kötü olan Intel alırsa yandığımızın resmidir. 10 sene daha 4470 ile idare ederiz. Hemde tuzdan yenmez.
    NVIDIA alırsa CPU alanı bayram yerine döner de, GPU alanında köz oluruz bu sefer. Onda da 10 sene daha titan filan kullanırız. Tuzlu fıstık gibi.
    Apple de işimize yaramaz. Neyi ucuz ki ?

Ama şöyle Samsung, Qualcomm vb gibi halihazırda CPU üreten ama X86 lisansı olmayan bir dev alırsa.
    O zaman Intel-NVIDIA düşünsün derim.

Ara sıra hayal iyi geliyor !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 12 Mart 2013; 2:14:05 >

• ii miş
  • @melikulupinar İyimserliğin fanatik /trollerden bile ötede biliyosundur umarım. AMD aslında daha iyi, Intel şişirmeceye getirmişsin ya olayı hangi açıdan bunu bu kadar basit ötesi bi hale getirdin bilmiyorum ama çok fena bi bakış açısı. Hayal kuralım tamam da çarpılmayalm orda.

AMD satın alınamaz, devredilemez, yönetimi el değiştiremez, birleşmeye gidemez, pazar payı belli bi oranı geçemez. Intel ile yapılan anlaşmanın sonucu bunlar. 2014 de corss-licencing anlaşması yenilenecek veya nolcak o zman öğrenecez. Herhangi başka firmanın x86 üretmesi teknoloji kullanması emule etmesi v.s mümkün değil ticari olarak(yada patent geçişi mümkün değil).

Nvidia önce bi tarafını doğrultsn da anca idare edebildiği halden, sonra AMD'yi alsa diye fantezi peşinde koşalım.

Bence daha gerçeklere uygun hayeller kuralım diye saçma bi cümle ile bitirecem.
  • iyi bir şey olurmu bilemiyorum sonuçta ps4 pc yakın yazılım ve mimariye sahip olursa pcde ps4 oyunlarını çalıştırma çok kolay olacaktır ps3 henüz pc emülatörü çıkmamıştı mimarı farklılıkları yüzünden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

@melikulupinar İyimserliğin fanatik /trollerden bile ötede biliyosundur umarım. AMD aslında daha iyi, Intel şişirmeceye getirmişsin ya olayı hangi açıdan bunu bu kadar basit ötesi bi hale getirdin bilmiyorum ama çok fena bi bakış açısı. Hayal kuralım tamam da çarpılmayalm orda.

AMD satın alınamaz, devredilemez, yönetimi el değiştiremez, birleşmeye gidemez, pazar payı belli bi oranı geçemez. Intel ile yapılan anlaşmanın sonucu bunlar. 2014 de corss-licencing anlaşması yenilenecek veya nolcak o zman öğrenecez. Herhangi başka firmanın x86 üretmesi teknoloji kullanması emule etmesi v.s mümkün değil ticari olarak(yada patent geçişi mümkün değil).

Nvidia önce bi tarafını doğrultsn da anca idare edebildiği halden, sonra AMD'yi alsa diye fantezi peşinde koşalım.

Yanlışınız var.

Başka firmalar da X86 üretebilir.
    VIA üretebilir. Üretiyor da.
    IBM üretebilir.
    Texas da şu anda aktif olmasa da halen lisans sahibi. (Ve halen lisastan para kazanıyor)

AMd-Intel arasındaki cross-license sadece MMX-SSE-3Dnow-AMD64-Hypertransport vb konularını kapsıyor.
    Temel lisasların çoğu intelde bile değil.
    Bugün PC mimarisi ile ilgili patentlerin çoğu IBM elinde.
    IBM yapmak isterse veya başkasına yaptırırsa Intel mi durduracak.

Şu an PC ile ilgili patentlerin çoğu IBM firmasında. Halihazırda IBM PC üretmiyor. (PC Üretim bölümünü Lenovo'ya sattı işlemci değil)
    Ancak patent hakları nedeniyle üretilen her PC için para kazanıyor yattığı yerden.

Kısaca Intel birşey yapamaz ama IBM isterse PC üretimini dilediği gibi değiştirebilir. Hatta windows temelinde bile Lisansı IBM firmasında bulunan DOS vardır. IBM istediği an Windows IBM diye versiyon da üretebilir. (Eski Win3-OS Warp gibi)

Yani Intel işlemci piyasasının sahibi değildir. Kural koyucu da değildir. Bir oyuncudur o kadar. Sadece şu an için iyi üretim yaptığından piyasada söz sahibidir. Ve bu piyasada ne olacağı belli olmaz.

Piyasa pazar payı sınırı da palavradan ibaret. AMD geçmişte Intel pazar payını birçok kez geçmişti. BKz liste:
    Intel I386DX-33 / AMD A386DX-40
    Intel Pentium II / AMD K7 Athlon/Duron
    Intel Pentium 4 / AMD Athlon 64

Dünyada bu işlemcilerin satışı esnasında pazar payı inteli ve 64 sırasında da %50 değerini geçmiştir. Dandik Türtiye ofisi yüzünden bizde %5-10 anca olmuştur. Sanırım siz bunu kanun filan sanıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 12 Mart 2013; 9:23:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

@melikulupinar İyimserliğin fanatik /trollerden bile ötede biliyosundur umarım. AMD aslında daha iyi, Intel şişirmeceye getirmişsin ya olayı hangi açıdan bunu bu kadar basit ötesi bi hale getirdin bilmiyorum ama çok fena bi bakış açısı. Hayal kuralım tamam da çarpılmayalm orda.

Yanlışınız var.

Başka firmalar da X86 üretebilir.
    VIA üretebilir. Üretiyor da.
    IBM üretebilir.
    Texas da şu anda aktif olmasa da halen lisans sahibi. (Ve halen lisastan para kazanıyor)

AMd-Intel arasındaki cross-license sadece MMX-SSE-3Dnow-AMD64-Hypertransport vb konularını kapsıyor.
    Temel lisasların çoğu intelde bile değil.
    Bugün PC mimarisi ile ilgili patentlerin çoğu IBM elinde.
    IBM yapmak isterse veya başkasına yaptırırsa Intel mi durduracak.

Şu an PC ile ilgili patentlerin çoğu IBM firmasında. Halihazırda IBM PC üretmiyor. (PC Üretim bölümünü Lenovo'ya sattı işlemci değil)
    Ancak patent hakları nedeniyle üretilen her PC için para kazanıyor yattığı yerden.

Kısaca Intel birşey yapamaz ama IBM isterse PC üretimini dilediği gibi değiştirebilir. Hatta windows temelinde bile Lisansı IBM firmasında bulunan DOS vardır. IBM istediği an Windows IBM diye versiyon da üretebilir. (Eski Win3-OS Warp gibi)

Yani Intel işlemci piyasasının sahibi değildir. Kural koyucu da değildir. Bir oyuncudur o kadar. Sadece şu an için iyi üretim yaptığından piyasada söz sahibidir. Ve bu piyasada ne olacağı belli olmaz.

Piyasa pazar payı sınırı da palavradan ibaret. AMD geçmişte Intel pazar payını birçok kez geçmişti. BKz liste:
    Intel I386DX-33 / AMD A386DX-40
    Intel Pentium II / AMD K7 Athlon/Duron
    Intel Pentium 4 / AMD Athlon 64

Dünyada bu işlemcilerin satışı esnasında pazar payı inteli ve 64 sırasında da %50 değerini geçmiştir. Dandik Türtiye ofisi yüzünden bizde %5-10 anca olmuştur. Sanırım siz bunu kanun filan sanıyorsunuz.

Sende diğerleri gibi, adı x86 olan ama şimdiki işlemcilerle asla rekabet imkanı olmayan, dolayısı ile direk uyum da sağlayamayacak şekilde bişeyler yapılabileceğine inananlardan değilsindir umarım. i386 / i586 ile mi bişeyler yapacak? Yoksa mesela Altivec getirecek de onun için de mi bi code branch oluşturulacak? Direk mimari / performans / rekabet sorunları dışında, lisans durumunun ne olduğunu bilenlerin çoğunlukta olduğunu ben zannetmiyrum. Via hala kendi yağnda kavrulmaya idare etmeye çalışıyor, az çok hitap ettiği alan için alternatiflerin de olması zora sokuyor. Ellerinde envai çeşit patent var ama trollük peşine de koşmuyorlar. Arge için büyük harcamaları da yok. oldukları konumda rekabet etmeleri gereken rakileri anca otomasyon / endüstriyel sistemler / embeded vs. olduğundan hem rahatlar hemde dardalar.

Sen IBM ile Pc ile geçmiş lisans sürelerine vs. lere faln bakarak dediklerine gerçekten inanıyor musun? IBM çıkıp , bu kadar yeter sömürdünüz AT yi XT yi PC'yi, artık ben başa geçecem dağılın diyecek? Yada şu an bi anlamda standart gibi olan herşeyi değiştirmeye çalışacak, yok biradader kasalar artık böyle olmaz, anakartlar hTX olacak, server kartları bundan sonra daire şeklinde yapılacak vs. diye?

Kabul görmüş bi yapı varken, ve inanılmaz ötesi bütçe ve gerçek doğru kabul edilebilir bi amaç olmadıktan sonra, kabul edilebilir bi neden olmadıktan sonra hiçbişey değiştirilemez. IBM buraları bırakıp başka alanda koşturmaya uzun zman önce başladı ki ne gücü yeter senin dediklerini yapabilmeye, ki bunun doğal sonucu olarak da kabul görmez, ne de bu tür bişeylere girişmek için mantıklı bi neden var (yada neden olsun, belli bi tasarımı değiştirip daha az güç tüketileceğinden, daha iyi soğutma olacaından , daha yüksek performans verebileceğinden ama bunların hiçbirinin çip vs. ile değil çevresel faktörlerle olacağını düşünmek bence çok mantıksız).

Şu anki şartlar ile Intel piyasa sahibi ve belirleyici konumda, hem kural koyucu hem dayatıcı hemde haksız rekabet uygulayıcısı, kısacası herşey konumunda. PC'den tut server alanına kadar. Itanium faln gibi şeylerin de hepten terk edilir hale gelmesiyle de server alanında daha da baskıcı olmaya devam edecek özellikle de yeni mimariler sayesinde. Belirleyici konumu yüzünden sektörü herşeyi drive eden konumda ve buna kafa tutacak kimse yok, uzun zamanda olamaz. Hiç öyle IBM di TI idi , 586 686 'dan şimdiye kadar geçen zman içerisindeki konumları nedir bilmeden, oturup amerikayı yeniden keşfetme pahasına rekabete girebilirler demek doğru değil. Çekip gitmelerine rağmen haklarının korunup korunmadığını ne olduğunu bilmiyoruz, benim de araştırmaya niyetim yok zaten.

Cyrix'in Intel ile başının legal anlamda anlaşma yapmadığı için nasıl belaya girdiğini biliyor musun bilmiyorum. O zmanlarda Intel işte dava idi bilmemne idi diye darbe aldı, o zmanlar cross-licencing anlaşması olan diğer firmalar gibi üretim yapılabileceği hükmü çıktı. Intel darbe aldı faln olaylı oldu. Sonra noldu ? Cyrix mesela Intel ile masaya oturup ben şu şu alanı şu komutlar içn kullanacam diye anlaşma yapmadığı için, Intel'in kullandığı code adress space ile çakışmalar oldu. Aynı adress alanı Intel için farklı komutu Cyrix için farklı komut ifade ediyordu (0F 7E yada öyle bişey olması lazım. Intel içn Movd iken Cyrsix için başka bi komuta karşılık geliyordu). Cyrix ne yapıyor, yapacak bişeyi yok, başka alana taşıyor 0F 7E'de kullandığı komutu. Sonra Intel ne yapıyor? Cyrix'in taşıdığı alana başka komut koyuyor. Yine birbiri ile uyumsuz hale geliyor. ISA savaşlarının böyle detayları var biliyorsundur belki yada kaynk az çok bulunuyor. Intel daha baskın olduğu için, doğal olarak diğerleri Intel'e uyumlu olmak zorundalardı, öyle veya böyle. Escape-code ile, undocumented call'lar ile yada disable ederek faln anca yerine göre artan uyumsuzluk, veya bak bizimle %100 uyumlu değilin PR'ı için kullanılabilecek şeyler bunların hepsi. Intel çıkıp mesela Via için bizimle %100 uyumlu değil dese haklı olur. Çünkü Via basitleştirmek amacıyla ve bu alanda iyi bi oyuncu olmadığı için çok göz altında olmadığı için bazı çıkartmaları oynamaları faln var.

Cross-Licencing olayı tek bi seferlik bişey değil, tek bi teknoloji grubunu kapsayabildiği gibi (SIMD , bus vs ) zaman içerisindeki konumu nedir ne oldu yukarda dediğim gibi bilgim yok, ama artık pratikte hiçbi işlevsellğinin kalmadığı açık. Anlaşmaların belli zman periyotları olduğunu farzedersem, artık geçerliliklerinin kalmamış olması gibi durumlar da var. Senin dediğinin aksine şu an çok farklı konumda olan Intel'e karşı IBM çıkıp ben yeniden keşfettim tekerleği, x86 üretecem diyememesi lazım (sen bunun kesin doğru olduğunu düşünerek / varasyarak yazıyorsun). yıllar boyunca çeşitli vesileler ile benim edindiğim bilgiler artık ticari olarak x86 işinin peşinde koşamayacakları yönünde. Yeniden bişeyler yapmak istiyorlar ise Intel ile mutlaka masaya oturmaları gerekir (ki bu zmanda kimse bu yolu seçemez zaten).

Intel ile AMD arasında çeştli nedenlerle belli periyotları kapsayan çeşitli yenilemeler yapıldı. Cross-licencing 2014 de süresi doluyor, ondan sonra ne olacağı da şimdilik tam belli değil

Pazar payı olayından da bahsederken, milattan önceki zmanları kastetmediğimi bilecek kadar aklın başında, 386 yı 486 yı karıştırıp çarpıtma lütfen. 2009'daki 10 yılık süreyi kapsayan anlaşmaya bakarsan bahsettiğim şeylerin hüküm niteliği taşıdığını görürsün.

Aşağıda linki var

Section 6'ya bakarsan eğer :

- Bahsettiğim , Mercury Research'ün sonuçlarına göre, desktop / server / mobil'i içerecek şekilde Dünya Pc pazarında 4 çeyrek üst üste AMD'nin pazar payı %35'ün üstüne çıkarsa (yada Intel'in ki %65'in altına inerse) anlaşmanın bozulacağını,

- Bahsettiğim AMD'nin el değiştirme satılma yönetimin el değişmesi oy oranının %50'nin üzerinde ortağa verilmesi gibi şeylerin olamayacağını, olması durumunda şartların ihlal edilmiş sayılacağını söylüyor.

http://download.intel.com/pressroom/legal/AMD_settlement_agreement.pdf

İlave olarak yukarda, zamanında Cyrix'in bu code adress space yüzünden Intel ile masaya oturmadığı için başıının belaya girdiğinden bahsettim ya. Intel VEX encoding e geçtikten sonra komut adresslemesi için daha geniş bi alan imkanı oluştu (VEX= 16 bit alan). AMD XOP için bu alanın bi kısmını kullanmayı talep / rica etti, Intel izin vermedi, anlaşamadılar. Bunun detayları bilen pek yoktur, bende bilmiyorum, sonuçta AMD'de Bulldozer'in tasarım aşamasında VEX'i desteklemek zorunda kaldı. Ama XOP içn de VEX dışında ona benzer daha farklı bi yapı kurmak zorunda kaldı ki bu da işleri daha karışık hale getirdi. AVX için VEX kullanılırken, XOP için kendi sistemini kullanmak zorunda (coding scheme). Şu an Intel ile uyumlu olmak isteniyorsa VEX'in desteklenmesi gerekiyor, zorunlu. Komutları kafana göre adresleyip ileride Intel'in bu alanları kullanmamasını beklemek saf ve tedbirsizce davranış olur. Bulldozerin önüne çıkan engellerden biri budur , uğraştırıcı içinden çıkılması zordu, çoğu kimse bilmez bunları. Yeni cross-licencing öncesinde olduğu için bu avantaj mı değil mi bilmiyorum , ama diğer taraftan XOP'u VEX dışında adreslemek zorunda olduğu için şanssız.

Lafın özü, bu devirde kimse bu kadar büyük karmaşanın içine, önünde bu kadar byük belirsizlik varken giremez.

• 8 gb gddr5 çıkıcak diyolar ama bence ddr3 olucak inşallah gddr5 olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.