Şimdi Ara

AMD phenom IIx4 955 4.0 Ghz sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar çok ilgili değilim ama dün bilgisayarımı buradan okuduğum kadarı ile oc yapmaya çalıştım. işlemcim phenom II x4 955 3.2 ghz, sunbeam cff soğutucu var, anakart gig. ma785 gt u3hd 3.6 ve 3.8 ghzlerde prime 95 ile gayet tabil max sıcaklık 57 derece ama 4.0 ghz'e çektiğimde açılıyor test sırasında mavi ekran alıyorum. işlemci voltajı ile oynamadım otomatik kendisi ayarlıyor diyerekten 4.0 da voltaj 1.41 idi. acaba voltajı arttırsam bu sorunu aşabilirmiyim aşmalımıyım voltajı kaça çekmem lazım sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 29 Mayıs 2010; 18:47:10 >

• Büyük bir ihtimalle ya Voltaj yetersiz gelmiştir, yada Ram'ler sıkıntı çıkarmıştır.Ama siz Voltaj üzerinde durun.Çok az bir Voltaj arttırımına giderek sorunun voltajdan kaynaklı olup olmadığını deneyin.Eğer Voltajdan kaynaklı değilse Ram'lerdendir büyük bir ihtimal..
  • O cpu benim eski kullandigim islemcim,voltaj ve sicakilikla alakali degil,ben cok arastirdim ve denedim 4 binde calisacak islemci degil max 3.9 stabil olarak calismakta,bence siniri o kadar,cok detayli deneme yanilma ile bu karara vardim,belki sizinki degisik olabilir ama sonucta ayni islemciden bahsediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 26 Mayıs 2010; 17:40:05 >
  • Her islemci birbirinin aynisi olmaz ama benzer tepkiler verirler mutlaka, sizin sorununuzun sicakliktan kaynaklandigini dusunuyorum sicakliklariniz sinirda su anda
  • öncelikle cevaplar için teşekkür ederim ramlarim g skill f3 1333 mhz soğutuculu 9-9-9-24 çalışıyorlar (cl9)
  • dediğim gibi sıcaklık sınırındasınız daha alt değerlerde bile yoksa işlemci o.c. olmuyor değil

http://www.tomshardware.com/news/AMD-Phenom-II-Overclocked,7747.html
  • peh adamlar 7.1 Ghz 'i görmüşler helal olsun esasında sıcaklık mavi ekran gelmeden önce 45 derece gibiydi sonra birden gitti ama anormal bir yavaşlama vardı 4.0 da
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    12 yıl önce açıldı
    AMD FX-4100 vs. Phenom II X4 965
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anormal yavaşlama voltaj yetmezliğinden de olabilir ama sonuçta sıcaklıktan takılıyorsunuz voltajda arttıramazsınız daha fazla eğer 3.8 ghz stabilse zaten iyi bir değer o şekilde kullanmanızı öneririm
  • Evet 1.45 yaptım dün voltajı restart attı üstüne bende zorlamadım olmazsa 3.9u denerim dediğin bibi 3.8, 3.9 benim için oldukça iyi değerler.
  • 57C çok aman aman bir ısı değil hemen hemen her cpu o ısıyı kolaylıka görür stok fan ile veya hava soğutma ile
    eğer direk çarpan arttırarak 4ghz elde etmeye çalışıyorsan voltaj dan kaynaklı bir sorun olabilir

misal phenom 2 555 kullanıyorum
    200*16 da 3200 mhz
    200x20 = 4000mhz de 1.42v da stabilte sağlıyamıyorum ancak
    250*16 da stabiliteyi çok rahat sağlıyorum

yani cpu n hızlı ancak ramlerin aşırı yavaş kaldığından stabilte sorunu yaşayabilirsin

yada fsb yi arttırıyorsan
    cpu ile birlikte ramlerinde hızlanacağı için ramlerin stabiliteyi bozuyor olabilir

her 2 yöntemide uzun süre deneye deneye kendin çözmen lazım
    sana tavsiyem ram i 1066 falan çek timingleri 10-10-10-30 gibi yüksek rakamlara getir fsb ni artırarak stabiliteyi kurmaya çalış
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

öncelikle cevaplar için teşekkür ederim ramlarim g skill f3 1333 mhz soğutuculu 9-9-9-24 çalışıyorlar (cl9)

İşlemci günlük kullanım için 3.8 de kalsın.Bence ramlerin timinglerini 7-7-7-16 veya 8-8-8-24 yapın.Yada ram çarpanını artırarak 1600 mhz çalıştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMANİTUx -- 27 Mayıs 2010; 13:47:37 >
  • birde bunu deneyeyim dediğiniz gibi ben saedece çarpana yükleniyorum 200x20 şeklinde birde dediğiniz gibi 250x16 deneyeyim
  • hocam 3.96 Ghz sınır 4 'ü geçtiğinde stabilite testinden geçemiyor şu an 3.96 da kullanıyorum prime 95'le stabil durumda yüksüz 35 derece yükte (prime 95 ile) 57 derece maksimum. yinede çeşitli varyasyonlarda 4.0'ı geçmeye çalışacağım yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler

bu arada aradaki performans farkı hissedilir derecede arttı 10000 küsüs 3dmark skoru olan işlemci 13300 skor aldı performance modunda. herkesin neden oc yapmak için uğraştığını anladım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 27 Mayıs 2010; 21:35:50 >
  • bendeden aynı sogutucu ve aynı işlemci var ve 3986 oluyor 4000 olmuyor sanırım işlemci siniri..
  • galiba 3.989 bende şu an ama 4.0 ı kaldırmıyor

• demekki tek ihtiyacım biraz sıvı nitrojen yahu bendeki hava soğutmayla ancak 3.9 oluyor meret :(
  • orda kullanılan sıvı nitrojen değil,sıvı helyum.Nitrojenle 7.0ghz'e cıkamaz.
  • ne günlerdi be 15 yıl olmuş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.