Şimdi Ara

AMD Phenom II X6 1100T vs AMD FX 8350 ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasenkal H kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

1100T' yi 4ghz' de stabil şekilde oc yaptım. the witcher 3 ultra 1080p ayarlarda 4ghz oc' li 1100T + gtx 980 ile 45-55 arası fps aldım. youtube' a dönüp i7 4790K + gtx 980 fps skorlarına baktığımda 55-65 fps arası bir skor aldıklarını görünce pek mutlu oldum açıkcası. gerçi w3' ün optimizasyonu gayet iyi bi oyun, fakat en azından arada dağlar kadar fark yok, ki 2015 oyunundan söz ediyoruz. Neyse demem o ki; 4ghz oc' li 1100T' nin en az 1 yıl daha götüreceğini ön görüyorum, paylaşmak istedim.

Teşekkürler tekrardan
  • gayet güzel. keyifli oyunlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oc yapma konusunda sıkıntı yaşadığınızı belirtmişsiniz, bence önceliği bu sorunun çözümüne verin, işlemciyi fx8350 yapmak yerine para biriktirin ufak ilerde daha iyi bir sistem kurarsınız oc sorununu çözebilirsiniz sıkıntılarınızda azalmış olur.
  • maximreality kullanıcısına yanıt
    amd fx8350+ asus formula v-z den i7 4790k geçince 2000 tl ye yakın masrafım oldu bilmeni isterim
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    Selam,

anakart ne aldın ve 2000 TL' lik geçiş maliyeti değdi mi?
  • TITAN291 T kullanıcısına yanıt
    Selam,

OC sorununu aştım, 4.1Ghz' de stabil şekilde kullanıyorum, şimdilik i7 4790K' ya geçişi erteledim, burada 2 kıstasım olacak;

1- Fallout 4 1080P' de ultra ayarlarda 40-45 FPS' nin altına düşerse,
    2- Sanal gerçeklik gözlükleri çıktığında performans sorunu yaşarsam

Fallout 4' e 1 hafta kaldı, bakalım nasıl bir performan alıcam.
    Resmen Rezillik Ya Tek izlek'te Phenom X6 1100T Bile FX-8350'yi Geçmiş . Çoklu izlek'te Canavar Olsa Ne Olucak Ki Oyun'ların Çoğu Doru Düzgün Desteklemiyor Program'lar Bile Doğru Düzgün Desteklemiyor . Arada Çok Büyük Fark Olmaz intel Alma AMD Al ama Zen işlemci Al Zaten Şurda 2016'ya Ne Kaldı Ki O Kadar Beklemişsin Biraz Daha Bekleyip Zen işlemci Al . Yabancı Kaynak'lar Zen işlemci'lerde Hiç Dar Boğaz'a Rastlanmamış Bile .

Dostum Mavi Ekran Yemenin Sebebi Ney Biliyor musun Bir Tek GHZ Arttırmışsın Eksik Yapmışsın Az Bişey'de işlemci'ye Voltaj Vur Sorun Kalmayacak'tır. işlemci Doğru Düzgün Elektrik Çekemediği için Mavi Ekran Hatası Yemişsin Çünkü Kendim'den Biliyorum Bu Benim'de Başıma Geldi Ben Böyle Basit Bir Hata Yaptım Yani Ben Yaşadım Ordan Biliyorum .
    Abim 2000 TL Az Para Değil Ki O Paraya Canavar Gibi Bilgisayar Toplanır .
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximreality

Selam,

anakart ne aldın ve 2000 TL' lik geçiş maliyeti değdi mi?

en az 10 yılldır amd kullanıyordum her seri işlemicyi her model anakarttı kullandım çoğunlukla ekran kartlarımda önce ati sonra amd oldu

her konu da beni tatmin etti amd li sisteminlerim. pc ne beklediğinize bağlı ..

2000 tl geçişe değdiğimi dersen ben artık intel kullanmak istedim

dediğim gibi beklentiye bağlı

intel amd göre anakartlar daha güncel arayüzler daha iyi programlar updateleri iyi ve çabuk güncelleniyor

kısaca geçen sene en son amd amirali asus formula v-z kullandım pcl 3 desteği yoktu gerçi bu destek aslında işlemci ile alakalı ama desteklemiyor işlemci yüzünden anakart bu destek fm2 soket ve işlemcilerde vardı
    gibi bir kişiden kişiye değişen nedenler bendeki en büyük neden hem merak hemde inteli denemek istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 6 Kasım 2015; 0:53:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sertan-57

Abim 2000 TL Az Para Değil Ki O Paraya Canavar Gibi Bilgisayar Toplanır .

canavardan canavara fark var
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximreality

Selam,

OC sorununu aştım, 4.1Ghz' de stabil şekilde kullanıyorum, şimdilik i7 4790K' ya geçişi erteledim, burada 2 kıstasım olacak;

1- Fallout 4 1080P' de ultra ayarlarda 40-45 FPS' nin altına düşerse,
    2- Sanal gerçeklik gözlükleri çıktığında performans sorunu yaşarsam

Fallout 4' e 1 hafta kaldı, bakalım nasıl bir performan alıcam.

sana zahmet
    2. maddede yazanı açıklarmısın 3d ne farkkı var bunun Sanal gerçekliğin
    Aynen Oyle Abim Doru Sistem Toplamak Kolay Degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Selam,

Sanal gerçeklik gözlüklerinde her bir göz için ayrı lcd paneller var, her bir göze render edilen görüntü farklı. Misal oculus rift için konuşacak olursak (yanlış hatırlamıyorsam) ticari versiyon için özellikleri, 2160 x 1200 çözünürlük ve 90Hz tazeleme hızı şeklinde çıkacak. Yani sistem bu çözünürlükte 2tane 90fps lik görüntü render etmeli ki "head tracking stuttering/lag" sorunları yaşamayasın. Benim sistemde Skyrim oyununu Oculus Rift DK2 ile denediğimde, 1080P' de 35-45fps alıyorum (Oculus Rift ile değil de direk ekranda oynarsam bu FPS 50-60lara çıkıyor.) ve oculus rift kafamda takılıyken, kafamı hareket ettirdiğimde gecikme olduğundan dolayı mide bulantısı ve baş ağrısı oluşuyor. Aynı sorunu 1080P çözünürlükte Euro Truck Simulator 2' de de yaşadım (oyunun optimizasyonu çok kötü). I7 4790K olsaydı bu sorunları yaşamayacaktım, yaşıyorum çünkü AMD X6 işlemcim sanal gerçeklik gözlüğünü bu tarz grafik kalitesi ( ekran kartım msi gtx 980, ona rağmen ) çok yüksek olan oyunlar için bottleneck yaratıyor ( tabi burada bi kaç saçma durum var, öncelikle denemiş olduğum skyrim, ets2 gibi oyunlar oculus rift destekli değil, o şekilde yazılmadı ve oculus riftte çalışması için ekstra bi sürücü araya giriyor ). Ama grafik kalitesi günümüz için çok eski olan Halif Life 2' yi oculus riftte yağ gibi akıyor. Yada skyrim, euro truck simulator 2, fallout new vegas gibi yüksek cpu/gpu gücü isteyen oyunlar haricindeki basit oyunlar da herhangi bir sorun yaşamadım.

Tabi bendeki Oculus Rift development kit 2. Yani geliştirici sürümü, ticari sürümü 2016' da çıkacak. belki o süreye kadar performans arttırıcı iyileştirmeler olabilir ( oculus rift driver vs. )

cevabın için çok teşekkür ederim..
    anlatım çok iyi olmuş..
    bu bahsettin kit ayrı birşey demi ve fiyatı ne kadar acaba her oyun için ayrı ayrı bu profilindeki yüzüne taktığın cihazmı acaba

1.. I7 4790K olsaydı bu sorunları yaşamayacaktım, demişsin eğer istanbulda oturuyorsan görüşelim amd arasındaki farkkı anlarsın test edip benim sistemde
    pm görüşelim eğer uygunsa
    Yüzümdeki cihaz Oculus Rift DK1, yani ilk çıkan sürümü. 640 x 800 çözünürlük ve 60Hz refresh rate şeklinde çıkmıştı. DK1 çok daha sıkıntılıydı.

i7 4790K işlemci ve Z97A anakart aldım bugün, yeni çıkacak oculus rift için herşey tamam gibi. DK2' yi elimden çıkardım, 5 ay sonra ticari sürümü çıkacak diye ;)
    hayırlısı olsun güle güle kullan
    Teşekkür ediyorum dostum, daha güzelleri senin olsun.
  • Beyler Bos Konusmayi Birakin FX-8350 Her Zaman Ki Gibi Kotuleniyor Yeter Ama He . i7 920 970 GTX'i Besliyor Diyen'ler Var O Zaman FX-8350 Hayla Hayla 970 GTX'i Besler Phenom x6'da 970 GTX'i Besler R9 390X icin'de Gecerli. Tamam AMD Simdi'lik Tekel Olmaya Bilir Zen islemci'ler Cikana Kadar Ama Bu Kadar'da AMD Kotulenmez . FX-8350 R9 290X'i Catir Catir Besliyor Bu islemci'ye OC Yapsak R9 295x2'yi Catir Catir Besler .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.