Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 965 ve AMD ile ilgili samimi bir soru (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dediğim gibi zalman yetse ben rahat 4 ghz de belki daha yüksek değerlerde kullanacağım. anakartım en ucu modellerden biri olmasına karşın iyi iş çıkartıyor işlemcide neyseki kazma çıkmadı. işlemciyi d0 revizyon alırsan rahat 4 ghz kullanırsın.
  • Zalman cnps9500 led fanımı en sessiz zannediyordum şöyle 2 yıldır, bir inceleme okudum dünya görüşüm şaştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

dediğim gibi zalman yetse ben rahat 4 ghz de belki daha yüksek değerlerde kullanacağım. anakartım en ucu modellerden biri olmasına karşın iyi iş çıkartıyor işlemcide neyseki kazma çıkmadı. işlemciyi d0 revizyon alırsan rahat 4 ghz kullanırsın.

CPU fanının hızını arttırsan kalıcı olarak yardımcı programla vs...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Zalman cnps9500 led fanımı en sessiz zannediyordum şöyle 2 yıldır, bir inceleme okudum dünya görüşüm şaştı

ses seviyeleri ve görüntü zevkleri göreceli kavramlardır...
  • zalman 9700 led için göreceler standartlara dönüşüyor takması sökmesi herşeyi dert kendi fan kontrolcüsü var ama sürekli full çalıştırırsam bir süre sonra duyma zorluğu çekeceğim kesin o yüzden ancak render esnasında son devirde çalışıyor. eğer testleri ve yorumları almadan önce okusaydım asla zalman almazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 22 Ekim 2009; 1:32:54 >
  • quote:

zalman 9700 led için göreceler standartlara dönüşüyor takması sökmesi herşeyi dert kendi fan kontrolcüsü var ama sürekli full çalıştırırsam bir süre sonra duyma zorluğu çekeceğim kesin o yüzden ancak render esnasında son devirde çalışıyor. eğer testleri ve yorumları almadan önce okusaydım asla zalman almazdım.

zalmanlara sessiz derler yaw
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

@zargana_11: sadtneverdie'ın dediklerine ekleme yapayım.. her render tuşuna bastığın anda da "ulan 6 çekirdekler ne zaman gelecek?! yettibe.gif" dersin

zaten render bitene kdr bilgisayarda müzik bile dinleyemezsin.. render sırasında tüm sistem apışıp kaldığı ve tüm yük işlemcide ve HDD'de olduğu içinde HDD'den gelen o gayır guyur sesler sinirini bozar artık...

Madem ki render için kullanmayı düşünüyorsun, o zaman senin server tarzı 2-3 işlemciyi destekleyen bir sistem kurman daha mantıklı olmaz mıydı? Eğer bu işi hobi amaçlı yapmıyorsan tabi...

quote:

@zargana_11 insanları yanlış yönlendirmeyin piyasada 4 çekirdeği hakkıyla kullanan bir grup program varsa o grup 3d uygulamalardır. 2 çekirdek felan kullandıkları yok render sırasından tüm çekirdekler %100 kullanılır.

Zaten bende 3d render programları için bunu söylemedim! Ayrıca amacım kimseyi yanlış yönlendirmek de değil. Sadece olaya farklı bir boyuttan yaklaştım. Herhalde 3d uygulama derken oyunları kastetmiyorsundur?

--------

Eğer 3d render uygulamarı sadece işlemcinin gücünü kullanıyorsa, o zaman Ati ve Nvidia neden 3d uygulamalar için özel kartlar ürettiyorlar? Eğlence olsun diye mi?

Bunu da açıklarsanız ben ve forumdaki arkadaşlarımız bilgi sahibi olur.

• benim zaten boreband anakartlı, çift xeon 5000li, 32gb ramli, firegl ekran kartlı sistemim war iş yerinde. Yani bu sistemi eve alıyorum ondan dolayı dediğinize gerek yok...

Gelelim sorunuza.. Bir şeyin tasarımını yaparken, çizim aşaması yani viewport dediğimiz gri ekranda yaptığınız çizimlerin hem adam akıllı görünmesi hem de çizip, üstüne extra uygulamalar eklediğinizde sağına soluna bakmak istediğinizde hantallaşmaması için üretilmiş özel ekran kartlarıdır.. Örneğin bugün bir Radeon HD5870 saniyede 850 milyon poligon işleyebiliyorsa, FireGL ya da Quadro serisi bir ekran kartı milyarlarca poligon işleyebilir saniyede..
  • @zargana_11 arkadaş vermiş cevabını ben tekrarlamıyorum herkes herşeyden anlayacak diye birşey yok. ayrıca o çift işlemcili sistemler eskisi gibi değil nehalemler sağolsun onlarıda tokatladı tabii 2xi7 xeon nasıl performans verir bilinmez ama kaç paraya çıkacağını düşünmek bile sinir bozmaya yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 22 Ekim 2009; 17:22:14 >
  • Açıklama için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zargana_11

Açıklama için teşekkürler.

rica ederim..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.