Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 965 ve AMD ile ilgili samimi bir soru (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

render konusunda amd hiç bir zaman hiç bir şekilde inteli geçememiştir. phenom 2 ler q6600 lerle yarışıyor. zaten bu yüzden amd almam benımle aynı işi yapnada aldırmam. kimse aksini idda etmesin komik duruma düşer. demem o ki render alıyosan amd almayacaksın. lütfen oyun testleriyle karıştırıp bu işten para kazanan birinin çok kıymetli zamanını gereksiz yere render başında geçmesine neden olmayın.

@zargana_11 insanları yanlış yönlendirmeyin piyasada 4 çekirdeği hakkıyla kullanan bir grup program varsa o grup 3d uygulamalardır. 2 çekirdek felan kullandıkları yok render sırasından tüm çekirdekler %100 kullanılır.

ewt katılıyorum intel ciddi işlerde kesinlikle önde.. su soğutmaya alternatif olarak geçen bir arkadaş bana Thermalright Ultra-120 CPU fan tavsiye etmişti.. Core i7'de çok işe yarıyormuş, işlemciyi gayet serin tutuyormuş.. şimdi aklıma geldi de baktım, kalitelide duruyor walla.. (bakmak isterseniz:http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/cpu/u120ex-1366rt/product_cpu_cooler_1366rt_revc.html )

şu Core i7 960 TR'ye bi girse 950'nin fiyatı düşse ondan alacam.. kıl etti beni.. 920'de performanslı gerçi..

ram konusunda da haklısın.. düzeltme yapem ben..

@zargana_11: sadtneverdie'ın dediklerine ekleme yapayım.. her render tuşuna bastığın anda da "ulan 6 çekirdekler ne zaman gelecek?! yettibe.gif" dersin

zaten render bitene kdr bilgisayarda müzik bile dinleyemezsin.. render sırasında tüm sistem apışıp kaldığı ve tüm yük işlemcide ve HDD'de olduğu içinde HDD'den gelen o gayır guyur sesler sinirini bozar artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 21 Ekim 2009; 20:28:31 >

• Bu 3d uygulamalar dediğin şeyin komut setleriyle alakası yok mu? Benim anlamadığım niye Amd'nin de intel gibi kendi komut setleri yok böyle performansını öne çıkaracak...
  • hocam sana bir tavsiye senelerdir bu işin içindeyim iç mekan dış mekan sürekli uğpraştığım şeyler i920 çok çok yeterli bu işler için hiç daha fazlasını vermeye gerek yok. aradaki farka daha çok ram yada daha iyi ekran akrtı öneririm ama öncelik ram çünkü ramin yetmediğinde render süresi çok daha fazla uzuyor

Mete Can Karahasan bu amd nin genel sorunu atide de aynı sorun var prof kartlarda atiler asla quadroları geçemez. neden bilmiyorum ama adamlar ya yapamadıklarından yada sadece oyuna yöneldiklerinden bu alanlarda sıfırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 21 Ekim 2009; 20:21:08 >
  • quote:

hocam sana bir tavsiye senelerdir bu işin içindeyim iç mekan dış mekan sürekli uğpraştığım şeyler i920 çok çok yeterli bu işler için hiç daha fazlasını vermeye gerek yok. aradaki farka daha çok ram yada daha iyi ekran akrtı öneririm ama öncelik ram çünkü ramin yetmediğinde render süresi çok daha fazla uzuyor

i920 yeter diyorsan doğrudur üstad.. benim en çok tilt olduğum olay çizdikçe, uygulama bastıkça (smooth, ışık, ekleme, kaplama cart curt ) milyonlarca poligonla uğraşıyor olman.. çizerken tüm ağırlık ekran kartında, render alırken tüm ağırlık işlemcide.. ulan yemin ediorm bigün kafam atacak PIXAR fln gibi renderfarm takılıcam koyacam 100 makinayı bi odaya, basacam endüstri soğutmasını, sabah akşam çiz, render al.. o koca 3D filmleri ne kdr zamanda çıkartıolar çok merak ediyorum..

(bkz: renderdan kafayı yemiş Türk genci) (bkz: render kafası)

sadtneverdie anlar beni en iyi

• aman bana renderfarm deme istanbulda bir farmla çalıştım 3 kareyi 1 haftada teslim ettiler ekran kartı çokta onemlı degıl bır sekılde ayar cekılebılıyor ama işlemcının ayarıda yok. pixar bile o ızledıgımız fılmlerı dev kadrosuyla 2 sene gibi surelerde yapıyor. hatta yuzuklerın efendısı 2 kulenın sadece render ıslemlerı 1 sene sürmüştü gerısını sen düşün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 21 Ekim 2009; 20:35:31 >
  • Eğer profesyonel anlamda 3d işi ile uğraşıyorsanız yani bu işten para kazanıyorsanız elbette İntel'in Core i7 serisinden bir işlemci tercih edin derim. Ama benim gibi bu işten para kazanmıyorsanız Corei7 ye gerek olduğunu sanmıyorum. Amd ile de render işi yapabilirsiniz ama dediğim gibi zaman sizin için çok önemliyle, bu işten para kazanıyorsanız İntel Core i7 tercih etmekte yafda var.
  • quote:

aman bana renderfarm deme istanbulda bir farmla çalıştım 3 kareyi 1 haftada teslim ettiler ekran kartı çokta onemlı degıl bır sekılde ayar cekılebılıyor ama işlemcının ayarıda yok. pixar bile o ızledıgımız fılmlerı dev kadrosuyla 2 sene gibi surelerde yapıyor. hatta yuzuklerın efendısı 2 kulenın sadece render ıslemlerı 1 sene sürmüştü gerısını sen düşün

hahahhaha 3 kare 1 hafta mı?? 600 milyon poligon mu kullandınız naptınız??

10 yüz bin milyon baloncuk (bkz: render kafası + Fruko reklamı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 21 Ekim 2009; 20:43:58 >

• aslında sadece 6000 pixellik 3 iç mekandı zaten ondan sonra i920 aldım
  • bu arada ATI Radeon HD5870'in spec.lerine baktımda şu çok ilgimi çekti... prof. çizim kartı olmamasına rağmen çok çok iyi bir değer..

Speeds & Feeds

Engine clock speed: 850 MHz
    Processing power (single precision): 2.72 TeraFLOPS
    Processing power (double precision): 544 GigaFLOPS
    Polygon throughput: 850M polygons/sec
    Data fetch rate (32-bit): 272 billion fetches/sec
    Texel fill rate (bilinear filtered): 68 Gigatexels/sec
    Pixel fill rate: 27.2 Gigapixels/sec
    Anti-aliased pixel fill rate: 108.8 Gigasamples/sec
    Memory clock speed: 1.2 GHz
    Memory data rate: 4.8 Gbps
    Memory bandwidth: 153.6 GB/sec
    Maximum board power: 188 Watts
    Idle board power: 27 Watts
  • sonuç: intel sistem alınmasına karar verilmiştir..
  • hayırlı olsun 5850 de güzel kart f/p da oldukça iyi
  • quote:

hayırlı olsun 5850 de güzel kart f/p da oldukça iyi

teşekkürler.. yok hocam bu kart olayında bundan önce alırkende HD3870 mi 8800GT mi die ikilem yaşayıp HD3870 almıştım.. iikide öyle yapmışım diyorum.. prof alsam quadro'dan şaşmamda evde kullanacağım sonuçta.. e GTX295 dediğin hem DX10.1, gelecek vaat etmiyor bizim iş için hem de GT300 çıkacak onun içinde bekleyemem şubatı fln..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 21 Ekim 2009; 21:28:33 >
  • test yanlış. aynı mimarideki daha az saat frekansına sahip 955 nasıl oluyorda 965'e fark atıyor?
    nasıl olduğunu söyleyeyim:

önceden bir arkadaşımızın da belirttiği gibi Athlon II 600e ile phenom II 965'in yerleri tabloda karıştırılmış. BU saçma hata da intelcilerin ekmeğine yağ sürmüş.

Phenom II 965'in testteki asıl yeri i7 920'nin hemen arkasıdır. Arada kayda değer bir fark yok. Aradaki fiyat farkına ne kadar değer düşünülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tvardar

test yanlış. aynı mimarideki daha az saat frekansına sahip 955 nasıl oluyorda 965'e fark atıyor?
    nasıl olduğunu söyleyeyim:

önceden bir arkadaşımızın da belirttiği gibi Athlon II 600e ile phenom II 965'in yerleri tabloda karıştırılmış. BU saçma hata da intelcilerin ekmeğine yağ sürmüş.

Phenom II 965'in testteki asıl yeri i7 920'nin hemen arkasıdır. Arada kayda değer bir fark yok. Aradaki fiyat farkına ne kadar değer düşünülür.

bu konu hakkında ne kdr bilginiz var bilemiyorum ancak bu testte dediğiniz gibi olsa bile ki öyle olmasını bende umuyorum, yapılan şey basit bir çizim ile tek kare render alımıdır... tek karede oluşan bu fark az görünse bile iş ağırlaştıkça performansta o derece etkilenecektir... o yüzden yorum yaparken oyun zihniyetini bir kenara bırakalım..

• buyuk ıhtımal test default renderla yapılmıs vray testlerinde 955-965 ler q6600 leri bile geçemiyor. o tablo olduğu gibi yanlış. bir konu hakkında yeterli tecrübe ve bilgi sahibi olmadan yorum yapmayalım. yapılan hata intelcilerin ekmeğine yağ sürmüş? istersen kullanıcı testleri atayım o zaman bu programları kullananları intele yardım etmekle mi suçlayacaksın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 21 Ekim 2009; 21:56:11 >
  • hocam ben mesela şöyle testler istiyorum.. atıorm V-Ray ile ya da mentalray ile yapılmış ağır render test sonuçları var mıdır?? ya da sadece bunlarla ilgili türkçe yabancı farketmez bir site var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 21 Ekim 2009; 22:06:42 >
  • tr3d.com a girip donanım bolumune bakarsan vray donanım testi var sayfalarca kullanıcı testi mevcut
  • quote:

tr3d.com a girip donanım bolumune bakarsan vray donanım testi var sayfalarca kullanıcı testi mevcut

ewt birkaçına baktımda gerçekten intel ön planda iş yapıyor.. i7'de de durum değişmemiş..
  • i7 ler çift xeonlarla yarışıyor 3.8 ghz le 7 dakikaya düşmeyi başardım son sayfadaki testimde su soğutma kurmayı planlıyorum o zaman 4 ghz de serin bir canavarım oalcak zalaman pek yetmiyor
  • quote:

i7 ler çift xeonlarla yarışıyor 3.8 ghz le 7 dakikaya düşmeyi başardım son sayfadaki testimde su soğutma kurmayı planlıyorum o zaman 4 ghz de serin bir canavarım oalcak zalaman pek yetmiyor

işte benimde amacım bu yüzden su soğutmaya geçmek.. su soğutma ile 4.0Ghz ve üstüne çıkabilirsek çok iyi olur bizim için sonuç...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.