Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 955/965 bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir sistem toplayacağım bu 2 işlemciden birini almayı planlıyorum forumda okuduğuma göre 955 yeterli diyorlar bu 2 işlemcinin de çarpan kilitleri açık mı yoksa kapalı mı? Kimi açık kimi kapalı yazmış tam bilgi verirmisiniz elimde HD4890 ekran kartı var
    ASUS M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O/C) Anakart almayı düşünüyorum
    Ram olarak da Ocz AMD Black Edition Ready 4GB 1600MHz DDR3 CL7 Low Voltage Dual Bellek Kiti (2x2GB) parçalar hakkında yorum her türlü öneriye açık.

• Eğer işlemcinin yanında Black Edition yazıyorsa çarpan klidi açıktır. Overlock yapmayı planlıyorsan zaten 965'e gerek yok. 955'de 965'de aynı seviyede overlock olur.
  • 955 ve 965 çarpan kilidi açık işlemciler.Amd de bunları black edition olarak adlandırıyor.İşlemci yeterli tabiki.Ben bile 955 kullanıyorsam isteklerimi fazlasıyla karşılıyorsa bundan güzel birşey olamaz herhalde.

955 alman yeterli 965 boşa para verme.Stok fanla 3700 voltaj vermeden yaparsın.Ekran kartında iyi.
  • dun kuzene makine topladik 955 black, msi 870 g54 anakart ve team elite ram.

kutusu siyahsa black modelidir ve carpan kilidi aciktir ben dun stok fan voltajsiz 3.6 yaptim saatlerce sorun cikarmadi ustelik anakarttan fan devrini biraz dusurdum.

dusundugun anakarti niye istiyorsun bilmiyorum ama msi 870 180 lira ve sahane bir anakart.crossfire yapacaksan 8x8 16x4'den iyi midir bunu bilemem ama cf yapmayacaksan 100 lira fazla vermeni gerektirecek bir sey yaz bana.

ram olarak da o kadar para vereceksen bunu al cl6.

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=35126

gskill iyi marka tr'ye yeni geldi ve cl6 olanina bile gerek yok aslinda su da gayet is gorur.amd'de voltaj derdi yok ki 1.65v yuksek degil.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2490

• x4 955be + msı 870a g54 (cf yapılmayacaksa) güzel seçim olur.

Ama cf yapacaksanız 870a g54 cf desteklemez bunu bilin. İsteklerinizi öğrenirsek net bilgi alırsınız.
  • destekler de 16x4 destekler bu da 8x8'e gore nasildir bir testini gormedim.

• 1 PCI Express x16 slot (PCI_E2) with x16 operation (PCI Express Bus SPEC V2.0 compliant)
    • 1 PCI Express x16 slot (PCI_E3) with x4 operation (PCI Express Bus SPEC V2.0 compliant)

http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&prod_no=2057&maincat_no=1

konuda ihtilaf var arastiriliyor.

edit: alette cf destegi varmis fakat diyorlar ki 16x4 olunca olsa ne olmasa ne.. yani cf destegi yok anca nvidia fizik karti takarsiniz ikinci slota soylemi buradan geliyor.785 cipsette de 16x4 destegi var ama cf yapan var mi bilmiyorum.pek guzel bir sey degilmis sanirim.8x8 cf icin ideal olabilir.asrock 870'de 8x8 varmis asrock seviyor boyle ilginclikleri ama madem oluyor pazarlama stratejisi midir 870'lerin cf destegini boyle yamuk vermek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 18 Ocak 2011; 14:29:27 >

• x8 x8 ve x16 x16 arasında bir fark yoktur..

ama x16 x4te biraz performans düşüşü yaşanıyor..

Ramin oyunlarda performansa etkisi hiç yoktur.. ( yani 1-2 fps bile değil 0)

tabi işlemcinin bellek çalışma hızından düşük olmaması gerekiyor.. 1333mhz yeterli yani..

200lira -300lira verecekseniz 2x4gb kitlerden alın..

anakart olarak x8 x8 Cfdestekli Foxcoon a7da-s önerimdir.. Usb3.0 sata 3.0 bence o kadarda gerekli değil harici hdd alacaksanız esata destekli alırsınız usb3.0la aynı hızdadır..

sata 3 te zaten şuan kullanılmıyor ssdler belki çıkar ama bence ssdler direk Pcı Express tabanlı olacak..

Fazla para vermeyesiniz diye söylüyorum yani..

ayrıca çarpan kilitli işlemci almanıza o kadarda gerek yok Fspden yapılan oc daha çok performans kazandırır zaten yapacağınız oc 500mhz -600mhz olacak..

yani işlemciyide athlon x4 640 bile yapsanız yeterli phenom istersenizde en ucuzundan 925 alırsınız.. 3.6 ghz rahatlıkla gelir..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD Phenom II X4 965 194 TL
    12 yıl önce açıldı
    Phenom II X4 810
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bütçem 900 cf yapmıycam işlemci olarak 955 te karar kıldım gibi ort 300 tl. işlemci geriye kalan 600 tl anakart ve ram alıcam performans istiyorum tabikide herkes gibi. O anakartı tavsiye ettiler o yüzden yazdım ki sizlerden de yorum alayım anakart oc konusunda becerikli ve stabil olduğunu söylediler ileriye dönük olarak da iyi olduğunu söylediler o yüzden.
  • cf yapmayacaksan gosterdigin asusla msi 870 arasinda hic fark yok oc olsun stabil olsun ileriye donuk olsun.800 cipsetli anakartlarda bulldozer kullanilamayacak ileriye donuk derken nasil sacmaladilar acaba?900 cipsetli anakartlar cikacak bulldozer icin.ocyi carpandan yapacaksin 100 liralik foxconn olsa ayni isi gorur ve stabilite konusunda sorun olmaz kati kapasitor filan dandik parca kullanmamislar msida.bence parani cope atma msi 870 al.ramleri de ocz black degil gskill 1600 cl7 fazla bile gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.