Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 945 Hız Aşırtma ya da X6?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Yaklaşık 8 sene önce topladığım Gigabyte 790XT-USB3, AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz, Hi-Level 2x2 GB DDR3 1333 MHz, PowerColor ATI Radeon HD 5850, OCZ StealthXStream 500W gibi bileşenlerden oluşan sistemime zamanla MSI GTX 760 Twin Frozr Gaming OC, Corsair 8 GB DDR3 1600 MHz, Corsair VS650 650W 80+ güncellemeleri yaptım.

    Yakın zamanda yeni bir sistem toplamak yerine PS1, PS2 ve PS3'ün yanına PS4 (Pro) almayı düşündüğümden GTX 760 benim için yeterli fakat fazla işlemci gücü gerektiren oyunlarda işlemcim darboğaz yapıyor, GPU kullanımı GTA5, The Crew gibi oyunlarda %70 civarı seyrediyor. İşlemciye bugüne kadar hiç hız aşırtma yapmadım, zaten hız aşırtma yapma düşüncesiyle de almamıştım, yoksa X4 965 Black Edition gibi bir model daha iyi tercih olurdu fakat tahmin ettiğimden daha uzun kullandığım bu sistemde şu anki durumda işlemci sistemin darboğazını oluşturuyor.

    Kullandığım sistemde işlemciye hiç hız aşırtma yapmadığım için, hız aşırtma yapmam mümkün mü (bu anakart, güç kaynağı vs. ile)? İnternette bu işlemciyi stock fan ile 3.4 GHz'de kullananlar görüyorum fakat yapılsa dahi 3.4 GHz ne ölçüde gerçek oyun performansında artış sağlar? Daha iyi bir işlemci fanı alıp denemekte yarar var mı ya da yeni sistem toplayana kadar bu şekilde devam etmeli miyim?

    Ayrıca anakarta uyumlu X6 işlemciler de var fakat oyun performansı olarak Phenom II X4'lerden üstün değil gibi yorumlar okudum, işlemci değişikliğine değmez sanırım?

    Dediğim gibi, çok büyük bir beklentim yok, sadece şu darboğazı biraz azaltabilmek mümkünse, yeni sistem toplayana kadar o şekilde kullanmak istiyorum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.