Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 940 Overclock 3.6 Ghz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Valla benim bilgisayarda şşu an default voltajı yanılmıyorsam.1.375 prime testinde bir problem çıkmadı.Bu sıralar bakarım bi 3.6 yı denemek istiyorum.Yorum yapan bilgilerini paylaşan herkese ÇOK teşekkürler...
  • Hocam 3,5 3,6 stabil olduğuna karar verdikten sonra ht ve nb ye aban ben 2400 mhz kullanıyorum L3 cache nb bağlantılı default 1800 mhz çok fark yaratıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r_a_z_o_r

Hocam 3,5 3,6 stabil olduğuna karar verdikten sonra ht ve nb ye aban ben 2400 mhz kullanıyorum L3 cache nb bağlantılı default 1800 mhz çok fark yaratıyor.

Dostum 18*200 ve 1.425 volt ile 3600 de stabil bilgisayar...

O dediğini nasıl yapabilirim biostan yardımcı olabilirmisin???
  • quote:

Orijinalden alıntı: qpcole

quote:

Orijinalden alıntı: r_a_z_o_r

Hocam 3,5 3,6 stabil olduğuna karar verdikten sonra ht ve nb ye aban ben 2400 mhz kullanıyorum L3 cache nb bağlantılı default 1800 mhz çok fark yaratıyor.

Dostum 18*200 ve 1.425 volt ile 3600 de stabil bilgisayar...

O dediğini nasıl yapabilirim biostan yardımcı olabilirmisin???

Anakartınız ne? ben DFI UT 790FX M2R kullanıyorum bios'ta HT link frekansları var nb X13 çarpanları şeklinde çıkıyor anakarta göre farklılık gösterebilir.
  • Arkadaşım merhaba. Bende de aynı işlemci ve soğutucu var. İşlemciyi 220*17=3740 mhz de 1.55 lik voltajda stabil kullanıyorum ;)
  • 200*14=3200 mhz 1.475 V verdim.. Prime 95 ile 5 dakika sonra 3 çekirdek hata verdi. Çok fazla mı voltaj verdim acaba??

Çarpan, clock frekansı ve volt haricinde neleri değiştiriyosunuz acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 24 Eylül 2009; 4:03:18 >
  • 200x18=3600 mhz
    HT: 1800 mhz
    NB: 2200 mhz
    Cpu Volt: 1.470

Bu şekilde bir test edeyim dedim fakat daha 5. dakikasında 78 dereceyi görüyo çekirdekler stok fanla.. Ne yapsam bilemedim..
  • Stok fanla çok zorlama derim Uygun bi sogutucu alınca aksine voltajı arttırmanı tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN™

200x18=3600 mhz
    HT: 1800 mhz
    NB: 2200 mhz
    Cpu Volt: 1.470

Bu şekilde bir test edeyim dedim fakat daha 5. dakikasında 78 dereceyi görüyo çekirdekler stok fanla.. Ne yapsam bilemedim..

Ram'lerden kaynaklanan bir sorun olduğunu farkettim. 1066 mhz stabiliteyi bozuyor. Onun için 800 mhz bıraktım. Yukarıdaki testte 1066 mhz'di , bu testlerde 800 bıraktım..

Herşeyi default olarak bıraktığımda 61 derece stabil gidiyor.. Yukarıdaki şekilde OC yaptığımda ise 68 derece..

1. Sıcaklığın voltajla orantısı nasıldır? Voltajı biraz daha arttırsak daha mı çok ısınır? Yoksa biraz azaltıp tekrar mı test etmeliyim?

2. 68 derece sıcaklık işlemci için bi sorun teşkil eder mi?

3. NB frekansını arttırmak bize ne kazandırır?

• Arkadaşlar bende biostar 780G var. İşlemci athlon 240. biostan fsb arttırınca işlemci voltajı otomatik olarak artıyor. biosta ilgili menüyü bulamıyorum. (Gigabyte anakartlara alışmışım bunda yabancılık çekiyorum. Yardım eden olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArdilesS

quote:

Orijinalden alıntı: eyes-on-you

Merhaba öncelikle iyi OC ler.Ben de aynı işlemciyi kullanıyorum.Amatör bir Overclock cuyum.Ben de soğutucu olarak Thermaltake DuOrb var..Voltajla falan hiç oynamadan 3.42 GHz de sadece çarpan değiştirerek stabil kullanıyorum.Sıcaklık 52 dereceyi geçmiyor.Sizce voltaj vermeden 3.5 ya da 3.6 GHz e çıkar mı?

Voltaj vermeden çok rahat bir şekilde 18*200=3600 kullanılıyor. Yaklaşık 1 ay kullandım. Her testten başarıyla çıktı.(Prime 95, OCCT + uzun süre oyun;GTA4, Crysis gibi) Ama soğutucum olmadığı için şuan 17.5*200 şeklinde kullanıyorum.

x4 940 ın genel performansı nasıldır peki,mesela 3600 mhz de,1080p bir hd video açıp üzerinde rardan dosya çıkarmak bide üstüne dvd yazarken,o esnadaki 1080p hd film takılıyormu önemli olan bunlar,bu cpuyla q6600 karşılaştırması arıyorum hiçbir yerde bulamadım,merak ediyom amd bu sefer yaptımı gerçekten bi cpu acaba

• bu arada şu an 3.72 ghz de çalışıyor voltaj vermeden ama daha önerdiğiniz programlarla test etmedim.3.6 da hiçbir sorun yoktu.Deneyeceğim.Ayrıca daha önce 52 dereceyi gördüğünü söyledim.BIOS ayarlarından auto olarak ayarlanmış bi ayarı disabled yapınca soğutucum full devirde dönmeye başladıŞu an masaüstü 43 derece, oyunlarda test edemedim daha
  • 1.55 voltaj verip 19 çarpanı ile 3800mhz kullanıyorum. Stres testi 20dk sorunsuz çalışmıştı. Bugun bi 45-60dk stres testine bırakacam bakalım sorun olacakmı.
  • 1.55 voltaj ile 3800mhz everestte 20dk sorunsuz calışmıştı ama prime95 te 4dk dayandı reset attı pc peh . Prime 95 sağlam kastırıyor sanırım.

1.55 voltaj 3700 mhz Prime 95 i 40dk sorunsuz ve hatasız tamamladım az önce. 100 mhz düşürünce stabil oldu.
    Standart voltaj ile 3400 mhz stabil olmadı bende. 1.375 verince stabil oluyor anca.
  • ya arkadaşlar voltaj ayarlarını nasıl ayarlayabilirim anakarttan(V Core yazan biryer var.PC Healt Status den bakınca 1.47 gözüküyor.Ama M.I.T den bakınca Default 1.3500 yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyes-on-you

bu arada şu an 3.72 ghz de çalışıyor voltaj vermeden ama daha önerdiğiniz programlarla test etmedim.3.6 da hiçbir sorun yoktu.Deneyeceğim.Ayrıca daha önce 52 dereceyi gördüğünü söyledim.BIOS ayarlarından auto olarak ayarlanmış bi ayarı disabled yapınca soğutucum full devirde dönmeye başladıŞu an masaüstü 43 derece, oyunlarda test edemedim daha

beyler daha önce de yukarıda belirttiğim gibi 3.60 da kullanabiliyordum işlemcimi. Şimdi tekrardan 3.60 a alayım dedim fakat oyunlarda ve prime 95 testine başlar başlamaz mavi ekran veriyor. Üstteki mesajı attığımdaki sistemden tek farkı GTX 570 aldım ve güç kaynağını 750 w aldım. Bir de anakartın son bios update'ini yüklemiştim. Sizce sorun ne? Önceden 3.6 da kullanabiliyorken şimdi mavi ekran veriyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.