Şimdi Ara

AMD Phenom II x3 720 BE overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaklaşık 1 haftadır bu işlemciyi kullanıyorum.... standart 2.8 ghz den overclock ile 4 ghz yi bulabileceğini söyleniyordu ama 3.6 ghz de bile kullanamıyorum şu an...200*18 yaptım ama stabil değil... anakartım ASUS M4A78T-E 790GX/SB 750 ve ram cricual ballistic 1333 mhz cl9...

bu işlemciyi kullanan arkadaşların overclock değerleri nasıl acaba... işlemciye max. kaç volt verebiliriz... 1.6v da kullanıyorum şu an..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carloska -- 24 Ocak 2010; 2:22:32 >

• -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 24 Ocak 2010; 22:22:42 >
  • bi kaç siteye baktım 4000 mhz yi bulan vr...

• Ne günlük 4Ghz doğru ne de yukardaki arkadaşımızın dediği. Her x3 720 aynı hızlara çıkabilecek diye birşey yok ama forumda 3.7-3.8 civarlarında kullanan bir sürü üye var. Ben 4 çekirdek 3685Mhz'de bir süre denedim ve sıkıntı yaşamadım. Bu arada verdiğin voltaj bence çok yüksek, deneme yapacağım derken işlemciyi heba etmeyesin.

Aşağıdaki konudan x3 720 ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29972101/tm.htm
  • O kadar fazla voltaj verme işlemcine ve anakartına yazık
  • Gündelik 3.5ghz'de 1.45v değerinde kullanıyorum. 4.0ghz olunca fazla birşey değişmeyecek.
  • benim işlemci biraz odun çıktı sanırım... 4. çekirdek açılmadı... 3.5 ghz de bile stabil olmuyor....günlük kullanımda kaç voltta kullanmam gerekiyor.. çarpanlarımı yanlış ayarladım acaba.. şu an 16*215 = 3440 mhz de ama stabil mi denemedim daha... ramlar 1333 crucial ballistic şu anda 1430 mhz de çalışıyor... çarpanları değiştirsem değişen bir şey olur mu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Phenom II X4 965 Vs FX 8150
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • allah allah bu kadar takozunu görmemiştim 3.5 için 1.4 volt verip bi dene. 1.6 v de stok soğutucuyla kullanıyosan hemen indir voltajı
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaRReT81

allah allah bu kadar takozunu görmemiştim 3.5 için 1.4 volt verip bi dene. 1.6 v de stok soğutucuyla kullanıyosan hemen indir voltajı

150 liralık zalman 9700 nt kullanıyorum tabi 150 lira vermedim.. forumdan ikinci el aldım... Phenom II ile ilgili konuda acc yi kapattığını söylemişti bi arkadaş çünkü 4. çekirdeği açmaya çalıştığı için overclock ta sorun olduğunu söylemişti... dün acc kapalı 1.5v da 16*225 = 3600 de 20 dakka everest sistem kararlılık testi yaptım... bu soğutucuyla max. ne kadar voltaj verebilirim... bios ta 1.6v tan sonra kırmızı renge dönüyor voltaj... 1.7v civarında iyi bir soğutucu olmalı şeklinde uyarı veriyor ama kullandığım işlemciye mi özel yoksa hepsinde aynı uyarımı onu bilmiyorum.. anakartım ASUS M4A7T-e 790gx/SB750..

• Arkadasim cok voltaj vermissin,bir kere verilen voltajla alinan oc hic bir sekilde orantili degil,bana intele gecmemem icin bir neden soyleyin,bende x4 955 almistim,en azindan 1 ghz oc olur diye beklerdim nerde....daha 700 mhz anca oluyor,4 bini gorenler atiyor ve stabilite yok,cok ugrastim aradim taradim olmadi bende daha ellemiyorum,amdler harcadigi elektrik ile oc yi haketmiyor bence,eski sistemimdeki q 9450 ile vid 1.1625 ile 3.6 acilirdi,bunda 1,6 verdim 4 bin icin oda yok,voltaj azligi degil islemcinin oc kapasitesi vasat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 24 Ocak 2010; 16:47:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kudretx

Arkadasim cok voltaj vermissin,bir kere verilen voltajla alinan oc hic bir sekilde orantili degil,bana intele gecmemem icin bir neden soyleyin,bende x4 955 almistim,en azindan 1 ghz oc olur diye beklerdim nerde....daha 700 mhz anca oluyor,4 bini gorenler atiyor ve stabilite yok,cok ugrastim aradim taradim olmadi bende daha ellemiyorum,amdler harcadigi elektrik ile oc yi haketmiyor bence,eski sistemimdeki q 9450 ile vid 1.1625 ile 3.6 acilirdi,bunda 1,6 verdim 4 bin icin oda yok,voltaj azligi degil islemcinin oc kapasitesi vasat.

var bişi ama bende anlamadım.. eski işlemcim e6420 65nm olmasına rağmen 2133 ten 3200 e kadar çıkabiliyor fakat 45 Phenom II x3 720 BE 2800 den 3500 e çıkamıyor...işlemci ilk çıktığında 4000 mhz yi görüyor diyolardı sanırım göz boyamak için ilk çıkan işlemcileri o şekilde yaptılar...

• Öncelikle bazı arkadaşlar genelleme yapmış fakat işlemcilerin oc kapasitelerinde genelleme en son şey olması gerek.
    Sorunuza gelince anakartınız güzel, soğutucunuz güzel ramlere bence oc yapmadan yani 1333mhzde bırakarak sadece çarpan arttırımı yapın ve voltajıda sıcakları kontrol ederek azar azar yükseltin. İşlemciniz takoz olabilir fakat biraz daha uğraşmanız gerekli bunu söylemek için
  • quote:

Orijinalden alıntı: leech

Öncelikle bazı arkadaşlar genelleme yapmış fakat işlemcilerin oc kapasitelerinde genelleme en son şey olması gerek.
    Sorunuza gelince anakartınız güzel, soğutucunuz güzel ramlere bence oc yapmadan yani 1333mhzde bırakarak sadece çarpan arttırımı yapın ve voltajıda sıcakları kontrol ederek azar azar yükseltin. İşlemciniz takoz olabilir fakat biraz daha uğraşmanız gerekli bunu söylemek için

şahsen düşüncenize katılamıyorum... ürün reklamında hava soğutmayla 4 ghz de çalıştığından bahsediliyorsa bütün üretilen işlemciler o şekilde olmak zorunda... misal araba reklamında 200 km de sarsılmadan gidebilirsiniz diye reklam yapılıyor fakat sizin aldığınız araba 150 den sonra sarsılmaya başlıyor buda onun gibi bişi...şahsen artık amd ye sempatim kalmadı hangisi işime gelirse onu alırım... şu anda 1.5v ta 14.5*240 = 3480 mhz de kullanıyorum... 1.4v yaptım pc açıldıktan 2 dakka sonra mavi ekran verdi..şu an 1.45v yaptım bakalım nolcak hala mavi ekran vermedi... ramlar crucial ballistix 3*1 1333 mhz cl 9 şu anda 1600 de stabil kullanıyorum... biraz daha zorlayınca oda dayanamıyor ama şu anki değer bile oldukça iyi..

• @carloska

Kimse size söz vermiyor 4ghz'e rahat çıkarsınız diye, ürün 2.8ghz ve 3 çekirdek olarak çalışıyorsa yapılan bir sorun yoktur ortada çünkü vaadedilen budur, olması gerekende budur
  • Üreticinin vaad ettiği hız default değeri olan 2.8ghz.. 4ghz için çıkabilme ihtimalinden bahsedilmiştir ve çok nadir de olsa çıkan olmuştur.Bence size denk gelen işlemci çok takoz veyahut diğer bileşenlerde problem var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 575m

Üreticinin vaad ettiği hız default değeri olan 2.8ghz.. 4ghz için çıkabilme ihtimalinden bahsedilmiştir ve çok nadir de olsa çıkan olmuştur.Bence size denk gelen işlemci çok takoz veyahut diğer bileşenlerde problem var.

sanırım bu tip şeyler sorun olmaması için gayri resmi olarak yapılıyor... forumda bu işlemci ile ilgili konuda arkadaşlar 3.8-4 ghz arasında çalıştırabiliyordu... anakartım ASUS M4A78T-E... bu işlemci için 3.5 ghz normal deniyordu bende o şekilde kullanıyorum böle devam etcez sanırım.. yardımlarınız için teşekkürler
  • Evet 3.5ghz bu işlemci için optimum değer sayılır..Daha üstüne çıkabilen işlemcilerde bile baya bir voltaj verip zorlamak gerekebiliyor. Ben yine de memnun kalacağınızı düşünüyorum..Bir de eğer harici ekran kartı kullanmıyorsanız bazen onboard ekran kartının ocye engel olabildiği söyleniyor..Bunu da dikkate almak gerek.Anakart da güzelmiş ama.. belki çekirdeklerden biri de takoz olabilir..AMD overdrive ile sanırım çekirdekler ayrı ayrı hızaşırtılabiliyordu.
  • ASUS M4A79T DELUXE ile birlikte bu işlemciyi kullanıyorum daha önce MSİ DKA790GX PLATİNUM vardı, 3,3 ghz ile stabil olarak kullanabiliyordum fakat bu anakartla arasında hiç bir değer farkı göremedim 3,3 ten yukarı cıkmıyor çıksada stabil olmuyor.Zaten 4.zekirdek te açılmadı deli etti beni.Bu işlemcilerin çoğu takoz galiba
  • çekirdek açmak için mutlaka bios güncellemeniz lazım, eski bios kullanıyorsanız açılmaması gayet normal. İşlemcinin 3.3 GHz den yukarı çıkması lazım, voltajı fazla abartmadan vermek gerekiyor. İşlemci defult voltaj ile anca 3.2 GHz e kadar çıkabiliyor, sonrası için voltaj vermek gerekiyor. Bir de hava soğutma ile 1.55 V u geçmemekte fayda var.
  • "COWABUNGA"
    Takoz olabilir ama 3.3'e takılacak kadar takoz olmaması lazım. "beytekin45"in dediği gibi bios versiyonunu bir kontrol edin isterseniz. Bu arada "Unleashing Mode" bios 1202 (27.05.2009) ile eklenmiş.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.