Şimdi Ara

AMD phenom II 965 4.2 ghzden fx-8120e geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu işlemciye geçmeyi düsünüyorum ancak 95w olanına cünki anakartım daha yüksek tdp desteklemiyor.sizce geçmeli miyim, geçersem % kaç gibi bi performans yükselişi hissederim ya da hisseder miyim??

niye 8120 derseniz, tr de bi tek onu bulabildim 95w tdpli olarak

fx-8120 350 lira civarı, phenomu satsam 150 liraya 200 lira gibi bi kaybım olacak.sizce aradaki 200 liraya değer mi performans farkı olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-406E52D83 -- 13 Nisan 2013; 23:53:00 >

• İşlemcinizin 4.2 ghz hızında gayet yeterli olduğunu düşünüyorum şu an için.Ekran kartınızıda besleyebilecek bir güçte.Herhalde ileriye dönük olsun diye geçmek istiyorsunuz ? Yoksa; bence ekran kartı yükseltmesi yapmayacaksanız eğer, geçmenizi pek mantıklı bulmuyorum.Hatta; ekran kartı yükseltmesi yapsanız bile, şu an piyasadaki birçok karta yeterli gelecektir işlemciniz bu hızda.Yeni seriler geldiğinde bir sistem toplarsınız en baştan.Ya da işlemci soketleri değişmez ise yeni seriden bir işlemci alırsınız.Ekran kartıyla beraber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 14 Nisan 2013; 0:13:55 >
  • evet ileriye dönük olması acısından düsündüm hem de biraz performans farkı yakalarım diye ama siz öyle diyorsanız amd nin yeni islemcilerini beklerim veya ileride intele gecerim
  • Bende öyle tahmin etmiştim. Şu an için dediğim gibi geçmeniz, dediğiniz fiyat farklarına göre bir performans getirisi kesinlikle sunmayacaktır.Yeni serilere kadar devam.

Şu aşağıdaki konuyuda gördünüz mü bilmiyorum, ama bir göz atabilirsiniz.Biraz eski bir konu ama yine de fikrimizi destekleyecek nitelikte.

http://forum.donanimhaber.com/m_59806405/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 14 Nisan 2013; 16:17:12 >

• Amd Phenom II X4 965 normalde 3.4 Ghz ve 125W TDP dir. 95w TDP olanı varsa da hiç görmedim.
    Üzerine birde oc yapmışsınız. Sizin anakart üreticisinin söylediğine göre 140W a kadar cpu destekliyor.

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3908
  • anakart phenomlarda va bazı fx işlemcilerde 125 tdp destekliyor ancak fx-8000 serisinde maalesef sadece 95w işlemcileri destekliyor

zaten işlemcim de 125 tdp ancak fx olunca sorun oluyor. arada da kayda değer bir fark olmadığını belirtmiş (oyunlar için) REDSTONE arkadasım dolayısıyla simdilik böyle devam.
  • bence imzanızdaki sistem daha sizi rahat 1-1,5 sene götürür 200tl peformans değeri alacağınızı sanmıyorum öncellikli amacınız oyunsa tabi render işi falan yapıyorsanız iş değişir ama intel işlemciye geçmeniz daha sorunlu olacaktır bi de anakart değişikliği boşuna masraf
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.