Şimdi Ara

## AMD Phenom Çalışan Sistem ve CPU-Z Detayları ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar,ben mi yanlış anladım yoksa?
    Core 1 diyor,4 olması gerek miyor mu?
    Ve Agena yazıyor,Barcelona olması gerek miyor mu?

Orjinalden alıntı: sonbaron61

Arkadaşlar,ben mi yanlış anladım yoksa?
    CPU-Z henüz Phenom'ları doğru algılayamıyor, bu yüzden çekirdek sayısını 1 olarak gösteriyor. Phenom X4'lerin kod adı da Agena olduğu için Agena demesi gerekiyor, çünkü Barcelona K10 mimarisi Opteron işlemcilerin kod adı. Genelleme yaparsak işlemciler ve kod adları şöyle:

Opteron (K10) > Barcelona
    Phenom X4 > Agena
    Phenom X2 > Kuma
    Athlon X2 (K10) > Rana
    Sempron (K10) > Spica
    AMD RD790
    AMD HD2900 Pro

İşte muhteşem üçlü. Sabırsızlıkla bekliyorum.
  • Bu işlemcilerden çok ümitlendim wallahi birden zaten 2 işlemcidir AMD deyim bozmak intele geçmek istemiyordum inşallah bu işlemciler sayesinden de AMD ye devam ederim..Max cpu hızları phenom x4 lerin 2.4 mhz mi..Daha yukarılara çıkılacak mı acaba..Gittkçe düşüyoruz bu arada tek çekirdek 3 mhz idi çift çekirdek 2.6 oldu 4 çekirdek 2.4 yakında 16 çekirdek çıkarsa yeniden 1 mhz mi dönecez ne...

Bu arada Phenom x2 nin kod adı güzel KUMA..Intelin üzerine kuma getirdi falan :PPp

quote:

Orjinalden alıntı: nForcer

quote:

Orjinalden alıntı: sonbaron61

Arkadaşlar,ben mi yanlış anladım yoksa?
    CPU-Z henüz Phenom'ları doğru algılayamıyor, bu yüzden çekirdek sayısını 1 olarak gösteriyor. Phenom X4'lerin kod adı da Agena olduğu için Agena demesi gerekiyor, çünkü Barcelona K10 mimarisi Opteron işlemcilerin kod adı. Genelleme yaparsak işlemciler ve kod adları şöyle:

Opteron (K10) > Barcelona
    Phenom X4 > Agena
    Phenom X2 > Kuma
    Athlon X2 (K10) > Rana
    Sempron (K10) > Spica

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunwane -- 28 Ağustos 2007; 18:50:50 >

• bu işlemciler sse4 destekler ve fiyat olarak da intele ciddi bir rakip olabilirse tadından yenmez... bugün okuduğum en güzel haber buydu.. haber için tşkr...

soru:ebu suud, yazdığı bütün eserleri ............ .... adlı kitabında toplamıştır."

cevap: the best of ebu suud.
  • http://www.reghardware.co.uk/2007/05/04/amd_phenom_details_leak/

http://en.wikipedia.org/wiki/Phenom_(processor)

bir inceleyin..Tablo şeklinde 2. site ..

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=8221

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunwane -- 28 Ağustos 2007; 19:00:14 >

• Phenom X4 89watt
    Phenom X2 65watt

3 yollu 1066mhz. toplam bant 3600mhz fsb degeri ve bazi islemcilerde ise 4000mhz fsb degeri alinabildigine yonelik bilgiler mevcut. Eski FX islemcilerin veriyolu veri akis degeri 20gb/s yeni islemcilerde 30gb/s ve uzeri olacaga benzer...
    Mevcut Core 2 Duo mimarisinin veri yolu akis degeri 16gb/s...

AMD'nin mevcut anakartlarindan AM2 soket yapisini destekleyen butun kartlar yeni islemcileri eski bant genisligi ve veriyoluyla kullanabiliyorlar.
    Ama islemciden tam verim almak icin kullanilabilecek ilk anakart Gigabyte olacak gibi gorunuyor.

saygilar sevgiler..

Orjinalden alıntı: rec

## AMD Phenom Çalışan Sistem ve CPU-Z Detayları ##

Bios tarihine iyi bakın

Hakkaten ya! Adam ne zaman bios'u güncelledi de diğeri ne zaman test etti, ve bir diğeri ne zaman ineternet sayafasına koyup ta sonra fx57 kardeş bize bildirdide ben gördüm ?. Peh ne bu ne hız !

Gizli bahçenizde açan çiçekler vardı, gecede ve yalnız. Vermeye az buldunuz , yahut vaktiniz olmadı. @Behçet Necatigil

• Bu görüntüyü amd'nin kendisi verdiği belli. Amacı 2-3ay önceden satış için taktik yapmak.
    Gerçek çok yanlış bi hareket ben cpuz yerine test beklerdim.
    Konuşulana göre Amd phenomla tıpkı Athlonda yaptığı gibi piyasayı sallamak istiyor. 2,4 ghz Phenom X4 ile 3,2 ghz de çalışan C2Q lardan fazla performans alıp daha az enerji tüketiyormuş. İşlemci muazzam bir yapıya sahipmiş. Biz tabi tanıdıkla overclock işine meraklı olduğumuz için direk konuya girmiş. Amd bu konuya sıcak bakmasada (yada başka bi sebep) işlemci normal koşullarda 3,2ghz filan vuruyormuş buda bayağı iyi performans tabii deniyor ama hiç bir zaman K10 mimarisi %80 gibi bir rakamla overclock olmaz denmiş. Arkadaşla ikimizde M2N sli kullandığımızdan Phenomların AM2 platformundaki akıbetinide konuşmuşlar 2008 yazında mecbur kalacaksınız denmiş :( İşlemci yani PHenom X4 veya FX kafadan avrupa satış fiyatı 1100 usd olur demiş.
    Gazetede çalışmak vardı bu alemde....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkercom

İşlemci yani PHenom X4 veya FX kafadan avrupa satış fiyatı 1100 usd olur demiş.

Yok ya sallamış. O fiyata kim alır !

Gizli bahçenizde açan çiçekler vardı, gecede ve yalnız. Vermeye az buldunuz , yahut vaktiniz olmadı. @Behçet Necatigil
  • quote:

Orjinalden alıntı: yimmasabi

quote:

Orjinalden alıntı: ilkercom

İşlemci yani PHenom X4 veya FX kafadan avrupa satış fiyatı 1100 usd olur demiş.

Yok ya sallamış. O fiyata kim alır !

Kim sallamış bu fiyattan gelsin bu forumdan en az 3 kişi alıp havasını basmazsa ben adımı değişirim

http://www.dfsbilgisayar.com/asp/listgroup.asp?group=OEMCPU
    şu listedeki işlemcilerden en üst seviye kaç kişide var bu forumda

• quote:

Phenom X2 > Kuma

Ben bir KUMA alayım o zaman

Orjinalden alıntı: cfiliz

quote:

Phenom X2 > Kuma

Ben bir KUMA alayım o zaman

bende sevgilimin üstüne bir kuma getireyim

• quote:

AMD beni üzmedi, SSE4 destekliyor!

SSE4 ün özelliği nedir?
    ASUS ROG Swift PG279q 27" IPS Monitor - ASUS Maximus Hero VIII Z170 - Intel i7 6700K 4.0GHz CPU - 16GB DDR4 3200MHz Corsair Dominator - EVGA 8GB GeForce GTX 1070 SC GPU - 256GB SanDisk SSD - CREATIVE Sound Blaster ZX Ses Karti --- PEUGEOT 308 1.2 130hp EAT6 Allure - Premium Pack Tekno Gri (2015)
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

quote:

AMD beni üzmedi, SSE4 destekliyor!

SSE4 ün özelliği nedir?

video kodlamada büyük bir performans artısı sağlıyor sse4. divx, xvid vs.

Orjinalden alıntı: epsis

video kodlamada büyük bir performans artısı sağlıyor sse4. divx, xvid vs.
    Buna ek olarak, yaklaşık 4 yıl sonra çıkacak olan bazı oyunlar SSE4 komut setinden yararlanacak. İşbu oyunlar bu komut setini desteklemeyen işlemcilerde ya çalışmayacak ya da ciddi bir başarım düşüşüyle çalışacak.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.