Şimdi Ara

## AMD Pazar Payı Kaybetmeye Devam Ediyor ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD Phenom 9550 bile çok performanslı bir işlemci. Performanstan kasın safkan hızsa (sadece hızı kim ister, orası muallak), git o zaman QX 9770 al, oldu mu ?

    Yeni Nehalem'lerde de AMD'nin birebir kopyasını alacaksınız, haberiniz olsun. O zaman görürsünüz AMD'deki teknolojileri, hani bi' sloganınız var ya "4ever Intel (ne de güzel Türk'üz öyle (!) ) " .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DEATH71
    790x çipseti 160 olsa kaç yazar...o anakart a takacak perf0li işlemci olmadıktan sonra 100olsa ne olcak


    Merak ettim Phenom 9850 gibi bir işlemci istediğiniz performansı vermiyorsa ne gibi uygulamalar için kullanıyosunuz bilgisayarı da performansı yetmiyor diyosunuz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ramdeon



    Cehalet, cehalet... Amaç mesaj sayısını arttırmak....

    Dostum, AMD'nin sitesinde tekelcilikle ilgili kısımarı oku, dizüstünde AMD'nin neden bu kadar seyrek olduğu kafanda canlanır umarım o zaman... Aynı şey,hazır bilgisayarlarda da geçerli... Uyanmıyorsa bilgilenmeye çalış.

    Bir işlemci aldım, reklamını heryerde gördüm, tekelcilikte ilklere imza atmış, rüşvet vermiş, test sonuçları çarpıtılmış... Bu firmaya güvenebilirsen, senin görüşündür o ozaman...

    Adam gibi anakarttan çıkarttığın şey nedir peki ? Sizin öve öve bitiremediğiniz P45 vs. vs. AMD'nin 160 YTL civarındaki 790X chipsetlere bedel... Çok ilginç insanlar var bu forumda yaa, cidden :).


    Sinirlenme arkadasim ...

    Sanirim nedemek istedigimi anlamadin !!!

    Daha iki hafta once amd makina toplamak istedim orta sevye anakart bulamadim ....

    Olan katlar ya ust sevye yada alt sevye kartlar ...(Turkiye'den bahsetmiyorum)

    Bir'de intelin islemcilerinin oyunlardaki performansini goren kullanici amd islemci almaktan cekiniyor...

    Bu kadar kucuk sebeplerden bile piyasa kaybina ugrayabiliyor ...

    Umarim daha aciklayici olmustur !!!




  • Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki.bir fazla satıyor biri az satıyor siz tartışıyorsunuz.kim e hangi işlemci uygunsa onu alsın.
  • Doğrusunu söylemek gerekirse ülkemizdeki kullanıcılar açısından AMD hiçbirşey ifade etmiyor.Bu apaçık ortada.Sadece bilinçli bir kesim AMD' ye ilgi duyuyor.
    AMD işlemci arenası için halen yavaş.Daha öncede yavaş yavaş geliyor demiştik.Şimdide öyle yavaş.Bırakın 45nm Phenom' ları falan bu işlemciler Intel' i performansta geçse dahi hiçbir kullanıcı yine tenezzül etmeyecek AMD işlemcilere.Ülkemizin durumu açıkçası bu.
    Bilgisayarcılıkla geçinen birçok firma halen rakip firmaların ürünlerine çamur atacak kadar aşağılık olmuş.Ayrıca eskiden beridir süre gelen ısınma/yanma problemini hala ortaya atan geri kafalı insanlarda var.Hal böyle olunca AMD sadece bilinçli tüketiciler arasında daha fazla tercih ediliyor.

    Burada yanlış anlaşılmasın Intel alan bilinçsiz değil.Ülkemizde sıradan bir kullanıcı açısından durum böyle.
    Artı olarak AMD platform olarak gayet güzel aslında anakartları ekran kartları halihazırda f/p olarak çoğu kullanıcıyı cezbedecek şekilde.Ayrıca o kadarda kötülenecek kadar berbat işlemcileri yok.Örneğin 9750 yada 9850 işlemcilerini kullanıpta memnun olmayan kaç kişi vardır ki.Tamam performans anlamında birşey ifade etmeyebilirler ama sonuçta bu işlemcileri kullanan ve memnun olan bir kesimde vardır elbette.




  • AMD Kış uykusunda.. Umarım uyanır
  • AMD işlemçilerde bir bomba patlatmazsa işi zor ama o kadar da kötü durumda değil
  • Amd phenomla beklenen etkiyi gösteremedi. Bir an önce performansını yükseltmesi gerekiyor. İntal nehalemle arayı daha da açabilir.
  • Bir kere piyasada adam gibi amd anakart yok demek bu piyasayı bilmemek demek. amd için intel den fazla anakart mevcut piyasada gerek amd çipsetli gerek nvidia çipsetli. amd çipsetliler 690g,780g,780gx,770,790x,790fx nvidia çipsetliler nforce 5xx serisinden 7xx serisine kadar çok anakart var. oyunlarda intelin üstünlüğü nerden geliyo onu da anlamadım. amd işlemciler oyunlarda özellikle intelden daha iyidir.tabi intelin 1200$ lık bir işlemcisiyle kıyaslanmamak şartıyla. yoksa 250$ lık amd işlemci 1200$ intel işlemciden sadece %20-25 geride ama fiyatta 1/5 kadar avantajlı.
    quote:

    Orjinalden alıntı: TrMhMt

    Tabii kaybeder ...

    Piyasada adam gibi anakart bulunmuyor ....

    Olanlarda ya alt sevye yada ust sevye kartlar ...

    Birde oyunlarda intelin ustunlugu var tabi ....

    Ha piyasa derken Turkiye'den bahsetmiyorum ....





  • saolsun Türkiyemde hala şu bilgisayarcılardan kurtulamadık arkadaşlar kulaklarımla işitmesem gözlerimle görmesem ksinlikle bunu bana diyen adamı döverdim duyduklarımı aynen iletiyorum olay şöyle müşteri AMD PHENOM almak istiyor .....

    Müşeteri......... : ben bir PC toplamak istiyorum bana nekadara mal olur ?
    PC ci.............. : ne işlerle uğraşcaksınız ?
    Müşteri........... : genellikle Oyun ve video dönüştürme v.S
    PC ci.............. : tmm size intel sistem toplayalım P5 ( ? ) ( P5 den kastı Pentium D serisi işlemciler galiba ....! )
    Müşteri........... : ama ben AMD 9550 almak istiyorum hem bu video işinde baya iyi olduğunu okumuştum
    PC ci.............. : olurmu beyfendi AMD bir kere çok isiniyor ( ? ) veeee asıl bomba geliyor " benim önerdiğimden hem çok pahalı hemde çok yavaş " ( ! )
    Müşteri........... : Allah alah gerçekten ilginç tmm ozaman ben sizin tavsiyenizi alayım
    PC ci.............. : Akşama elinizde olur beyfendi

    zaten bundan sonra ben devreye girdim zaten dükkanda kızılca kıyamet koptu adamla resmen kavga edecektik bukadarda seviyesizlik olmaz insanları kazıklamaya çalışıyorlar ellerinden kalmış işlemcileri kakalıyorlar bilmeyen vatandaşa yazıklar olsun sizin zihniyetinizdeki insanlara




  • quote:

    Orjinalden alıntı: taner11

    Bir kere piyasada adam gibi amd anakart yok demek bu piyasayı bilmemek demek. amd için intel den fazla anakart mevcut piyasada gerek amd çipsetli gerek nvidia çipsetli. amd çipsetliler 690g,780g,780gx,770,790x,790fx nvidia çipsetliler nforce 5xx serisinden 7xx serisine kadar çok anakart var. oyunlarda intelin üstünlüğü nerden geliyo onu da anlamadım. amd işlemciler oyunlarda özellikle intelden daha iyidir.tabi intelin 1200$ lık bir işlemcisiyle kıyaslanmamak şartıyla. yoksa 250$ lık amd işlemci 1200$ intel işlemciden sadece %20-25 geride ama fiyatta 1/5 kadar avantajlı.



    Sanirim basizilarinda anlama sorunu var !!!

    Piyasa derken kendi yasadigim ulkeden bahsediyorum arkadasim ...

    Dunya sadece Turkiye'den ibaret degil ....

    Yani fanatiklik demek ki bu oluyor ...

    Yani yazdigim en ufak olumsuz dusunce insanlari saldirganlastirmaya yetiyor ...

    Bir amd sever olarak uyarmak ihtiyaci dudum !!!!




  • Rekabet olmazsa kullanıcıları kötü etkiler, AMD tekrar eski günlerine dönmeli.
  • AMD işlemcileri Intel den %20 hızlı olsa bile pazar payını %30 üzerine zor çıkarır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: musandia

    AMD işlemcileri Intel den %20 hızlı olsa bile pazar payını %30 üzerine zor çıkarır.


    Normal masaüstü işlemcileri için dediğin doğru ama server/HPC piyasasında kullanıcı daha bilinçli, pazar payını artırması daha kolay. Masaüstü işlemcilerinde kulaktan kulağa yayılan haberler daha baskın, ağzı ile kuş tutsa yine millet intel der.
  • intel önce erkek gibi savaşmayı öğrensin. birçok kişi burada diyor en iyi işlemciyi kullanırız diye ama amd iyiyken intelin pazar payı daha iyiydi. bu işin içinde bir fesatlık yokmu? amd athlon 64 devrindede az paya sahjipti şimdide aynı.

    şimdi kalkmışlar bazıları burada en iyi işlemci hangisi ise onu alırız diyor. bende size athlon 64 dönemindeki pazar paylarına bakmanızı öneriyorum.

    bu iş en iyi işlemci işi değil tamamen yapılan göz boyama ve propaganda işi. haa birde mafyayı sayarsak intelin ne kadar haksız kazanç elde ettiğini görürsünüz. Şimdi bana hemen lakap takmayın çünkü milyon dolarların döndüğü bir sektörde mafya olmayacakta kim olacak. siz son kullanıcısınız bi mok bilmieden konuşuyorsunuz. sizin bildiğiniz tek şey ghz, cache, core ve oc den ibaret.

    intel amd nin satmaması için elinden geleni yapıyor. amd nin intele açtığı davalar sizce boşu boşunamı. amd neden böyle birşey yapsınki? elinde birsürü kanıt var ama intel hala direniyor ve yaptığı tek şey iddaaları kabul etmemek. ama görünen köy kılavuz istemez. siz devam edin böyle.. kendinizi bi mok biliyor zannediyorsunuz ama yaşadıüınız dünyanın içini tam kavrayamamışsınız. benim belirtmek istediğim tek şey şu: "intel amd ile asla yarışamaz çünkü, amd gibi savaşmıyor ne zaman aynı şartlar altında savaşıldı ozaman amd ile bir intel işlemcisini karşılaştırabilirsiniz. intele en iyi cpu üreten denmesine gıcık oluyorum o sadece en iyi propagandayı yapıyor"

    overclock işinide zaten en dandik işlemcileri ürettiği için çıkardı. overclock olmadan hala f/p durumu amd ye ait. ama siz aptal olduğunuz için en iyi oc olan işlemciyi "en iyi işlemci" (!) seçiyorsunuz. bende size buradan bir tarafımla gülüyorum

    saygılar sevgiler...




  • anakart sorunu bence de var sb 750 ile 790x ve gx yok su an tr de yada ben bulamadim:S
  • biraz sert olmuş ama bazı şeyler acıklayıcı olmuş gibi
  • Anlamama sorunu olduğunu neye dayanarak idda ediyorsun.Ben Türkiyede pekçok amd anakartı buluyorum ve bugüne kadar da birçok amd tabanlı pc topladım.Burda bir fanatiklik söz konusu değil sadece insanları yanlış yönlendirmelere karşı uyarmak.Yok amd anakart yok adam gibi bunlar tamamen palavra.En üst seviye den tut en alt seviye anakarta kadar amd anakartlar intel anakartlardan daha önde. onboard ekran kartlı anakartlarda ise amd intele fark atıyor. 690g ve 780g açık ara önde.Kimsenin de saldırganlaştığı yok
    quote:

    Orjinalden alıntı: TrMhMt


    quote:

    Orjinalden alıntı: taner11

    Bir kere piyasada adam gibi amd anakart yok demek bu piyasayı bilmemek demek. amd için intel den fazla anakart mevcut piyasada gerek amd çipsetli gerek nvidia çipsetli. amd çipsetliler 690g,780g,780gx,770,790x,790fx nvidia çipsetliler nforce 5xx serisinden 7xx serisine kadar çok anakart var. oyunlarda intelin üstünlüğü nerden geliyo onu da anlamadım. amd işlemciler oyunlarda özellikle intelden daha iyidir.tabi intelin 1200$ lık bir işlemcisiyle kıyaslanmamak şartıyla. yoksa 250$ lık amd işlemci 1200$ intel işlemciden sadece %20-25 geride ama fiyatta 1/5 kadar avantajlı.



    Sanirim basizilarinda anlama sorunu var !!!

    Piyasa derken kendi yasadigim ulkeden bahsediyorum arkadasim ...

    Dunya sadece Turkiye'den ibaret degil ....

    Yani fanatiklik demek ki bu oluyor ...

    Yani yazdigim en ufak olumsuz dusunce insanlari saldirganlastirmaya yetiyor ...

    Bir amd sever olarak uyarmak ihtiyaci dudum !!!!





  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozan301

    AMD Kış uykusunda.. Umarım uyanır


  • Tebrik ederim arkadaşım çok iyi açıklamışın benim bu kadar zamanım olmadı açıklamaya.
    anladığım kadarıyla bu yorumları yazanlar yeni yetme bir iki yıldır pc kullanan tikkyler.para anadan babadan
    neymiş intel en iyi cpuymuş.biliyoz intelin milleti nasıl kazıkladığını.neydi o p4 lü günler netburst mimarileri falan. 3 ghz lik p4 2 ghz lik athlondan tokat yiyodu.ama millet o günlerde bile intel deyip duruyodu.zaten bu memlekette kerizleri bir gecede biçsen sabaha gene bi ton keriz yetişiyo
    quote:

    Orjinalden alıntı: Quad Soft

    intel önce erkek gibi savaşmayı öğrensin. birçok kişi burada diyor en iyi işlemciyi kullanırız diye ama amd iyiyken intelin pazar payı daha iyiydi. bu işin içinde bir fesatlık yokmu? amd athlon 64 devrindede az paya sahjipti şimdide aynı.

    şimdi kalkmışlar bazıları burada en iyi işlemci hangisi ise onu alırız diyor. bende size athlon 64 dönemindeki pazar paylarına bakmanızı öneriyorum.

    bu iş en iyi işlemci işi değil tamamen yapılan göz boyama ve propaganda işi. haa birde mafyayı sayarsak intelin ne kadar haksız kazanç elde ettiğini görürsünüz. Şimdi bana hemen lakap takmayın çünkü milyon dolarların döndüğü bir sektörde mafya olmayacakta kim olacak. siz son kullanıcısınız bi mok bilmieden konuşuyorsunuz. sizin bildiğiniz tek şey ghz, cache, core ve oc den ibaret.

    intel amd nin satmaması için elinden geleni yapıyor. amd nin intele açtığı davalar sizce boşu boşunamı. amd neden böyle birşey yapsınki? elinde birsürü kanıt var ama intel hala direniyor ve yaptığı tek şey iddaaları kabul etmemek. ama görünen köy kılavuz istemez. siz devam edin böyle.. kendinizi bi mok biliyor zannediyorsunuz ama yaşadıüınız dünyanın içini tam kavrayamamışsınız. benim belirtmek istediğim tek şey şu: "intel amd ile asla yarışamaz çünkü, amd gibi savaşmıyor ne zaman aynı şartlar altında savaşıldı ozaman amd ile bir intel işlemcisini karşılaştırabilirsiniz. intele en iyi cpu üreten denmesine gıcık oluyorum o sadece en iyi propagandayı yapıyor"

    overclock işinide zaten en dandik işlemcileri ürettiği için çıkardı. overclock olmadan hala f/p durumu amd ye ait. ama siz aptal olduğunuz için en iyi oc olan işlemciyi "en iyi işlemci" (!) seçiyorsunuz. bende size buradan bir tarafımla gülüyorum

    saygılar sevgiler...




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.