Şimdi Ara

## AMD'nin Opteron İşlemcileri ve Live Earth Konserleri ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  ## AMD'nin Opteron İşlemcileri ve Live Earth Konserleri ##

Öncelikle nedir bu Live Earth konserleri gelin birlikte buna bir bakalım. Küresel ısınmayla mücadelede bilinçlendirmeyi ve insanları durumun ciddiyetinden haberdar etmeyi amaçlayarak dünyanın önde gelen şehilerinde Madonna, Red Hot Chilli Peppers, Shakira, Bon Jovi gibi "Ultra-Mega" yıldızların katılımıyla gerçekleştirilen organizasyona bilinçlendirme konserleri de diyebiliriz. Farklı kıtalardan 9 şehirde yapılacak olan konserlerin ilk ayağı dün itibariyle Sydney'de başladı.

Peki AMD'nin bu konserleri ile ilişkisi yada katkısı nedir diye soracak olursanız eğer, Live Earth konserlerinin yapımcıları organizasyonun internet sitesini yayınlaması konusunda güneş enerjisinden yararlanan dünyanın ilk ve tek hosting firması olan ASIO ile anlaştılar. Çevre dostu sunucu hizmetleri sunana ASIO firması Live Earth organizasyonunun internet ayağı için sıkı ortaklık içerisinde olduğu kategorisinde endüstri lideri olan IBM'in Bladecenter sunucularını kullanacak. Tahmin edebileceğiniz gibi bu sunucular da AMD'nin ikinci jenerasyon Opteron işlemcilerinden güç almaktalar.

## AMD'nin Opteron İşlemcileri ve Live Earth Konserleri ##

Her ne kadar olağan bir anlaşma gibi görünmesine rağmen bu AMD adına oldukça önemli bir gelişme. Zira küresel ısınmaya ve iklim değişiliklerine vurgu yapan dünyanın en büyük organizasyonunda AMD'nin enerji verimliliğine sahip Opteron işlemcileri kullanılacak. Özellikle Intel ile bir süredir girilen düşük güö tüketimi ve watt başına en yüksek performans rekabetinde haberini yaptığımız bu gelişme AMD'nin prestijine kuşkusuz olumlu katkı yapacaktır.

Editörün Notu: Live Earth konserlerinin bir ayağının da İstanbul'da yapılması için yoğun çaba sarf edildi. Hatta adı özellikle Live 8 konserleri ile özdeşleşen Bob Geldolf ile ciddi görüşmeler de yapıldı ama sonuç olarak konserlerin İstanbul ayağı nedeni net olarak açıklanmadan iptal edildi.

• Live earth'ü izlemekteyim..

Büyük bir organizasyon..

Özelliklede Sarah Brightman'ın canlı performansını gördükten sonra
  • AMD için prestij açısından önemli bir çalışma. konserlerin Tr ayağının iptal edilmesi gerçekten üzücü. Zaten konsere de gidemeyecektik
  • İddialara göre TR ayağı yapılsa Rammstein gelecekmiş.. Ne kadar doğru bilmiyorum.. Gelseler Benzin şarkısını çalarlardı heralde
  • bu sayede amd nin hem ekonomisi dahada iyileşmiş olur buda rekabetin artacagını gösteriyor buda biz son kullanıcıların işine yarayacak hemde amdnin kaybettiği prestiji yeniden kazanmasına neden olacak bir faktöe olacak gibi gözüküyor
  • istanbul ayağının iptal sebebinin, yöneticilerin bu organizasyona yeterli ilgiyi göstermemesi, organizasyon komitesinin doğru dürüst bir muhattap bulamaması olduğunu okumuştum biryerlerde.
  • amd hep kendini tanıtmada eksik kalıyor hiç olmazsa böle şeylerle kendini tanıtsın.........
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • keşke Türkiye konseri olsaydı.
  • çeşke tr dede yapilsaydi madonna red hot chili peppers gelseydi ne olurdu

amd dogru yolda seyrediyorsun darısı intel in başına

k10 sabırsızlıkla beklemeye başladım
  • quote:

Orjinalden alıntı: freestyler_07

amd hep kendini tanıtmada eksik kalıyor hiç olmazsa böle şeylerle kendini tanıtsın.........

Evet kesinlikle katılıyorum AMD kendini gösteremiyo. Konserin istanbul ayağı çok iyi olurdu AMD açısından. Reklama ciddi anlamda ihtiyaçları var türkiyede. Bilindiği gibi halkımız iyi reklamı olan markalara daha fazla güven duyuyo nedense.??
  • Herkesi çevre duyarlılığına çağırıyorum Dünya onu kurtarmamız için bizi çağırıyor. çok geç olmadan...
  • Live earth konserlerimde muazzam bir ışıklandırma var. Bu ne lahana bu ne turşu suyu enerji kullanımı bay yoğun
  • Bu organizasyonun astarı yüzünden pahalıya gelmiş, organizasyon sayesinde açığa çıkan gazlar için 100000 ağaç dikmek gerekiyomuş. Madonnanın heryere özel uçağıyla gitmesi buna en büyük etken ve kullanılan fazla enerji. Fazla ışık, fazla enerji tüketen cihaz, fazla yakıt tüketen ulaşım araçlar vs.vs.
    Bu çok önemli bir konu adam gibi yapılmayacaksa hiç yapılmasın.
  • Bunlar göstermelik yapılan organizasyonlar ben toplanan paraların amacı gereğince kullanıldığını düşünmüyorum neticede birileri reklam yapıyor birileri cebini dolduruyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.