Şimdi Ara

AMD'nin 4 çekirdekli yeni işlemcileri Altair ve Altair FX (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
3.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bekleyip göreceğiz, testleri görmeden "bu böyle olacak, şu böyle olacak" demek yanlış olur.
  • "%40 performans" önemli bir iddia. Eğer doğruysa bu Intel'i çok zorlayacak demektir... Ama test edilmeden de birşey söylemek imkansız.
  • @acdc

Sürekli aynı şeyleri tekrarlıyor ve tekdüze yorumlarda bulunuyorsun. BeyazBüyü'nün uyarsını tekrarlamak istemem. İlla topiklerde küfür etmeye de gerek yok ceza almak için. İşlemci adı geçen her konuda bu tarz etik olmayan mesajların var ve bu konuda insanlar rahatsız olmaya başladılar.

Bir firmaya böyle balıklama atlamak yerine yaptıklarını anlamaya çalışmak, rakiplerinin yaptıklarına bakmak ve objektif yorum ve değerlendirme de bulunmaya çalışmak en doğru ve güzel olan yoldur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 4 Ekim 2006; 5:31:55 >
  • başta conreolar içinde oyle soylenmisti. nitekim dogruda oldu.

hadi bakem darısı amd nin basına
  • biraz özgürlük kısıtlanıyor gibi görüyorum ? yanlışmıyım (forum içi)
  • çok uzun bir süre nerdeyse 1 yıl,
  • abi çok geç çıkaryor.. bir erteleme söz konusu değil mi...bakalım neler olacağını görürüz.. yoksa intel 45 nm ile bir de so kroşe vurur valla
  • programcılar yetişemiyor herhalde yeniliklire daha 64 bit uygulamalar adam akıllı oturmadı.....ama heryeni işlemci rekabet demek fiyatlarını aşağı inmesi demek...özellikle microsoftun yeni işletim sistemiyle birlikte bu tür işlemcilerin daha gerekli olabilecek...
  • ama gerçekler şu gösterıyor amd conreoda yenı şamarı hiç beklemediği anda bu duurm karşısında bu yuzden hemen yenı işlemciler çıkarmak orunda kaldı zaten onuda yeiştiremıyor intel kasımda çıkarıyor 4 çekirdeği ama tam 4 çekirdek olarak çıkmıyormuş bu neyı gösterıyor intel amd yenı işlemcilerı çıkarana kadar piyasayı kasıp kavuracağı amd yenı işlemcilerı çıkardığı zaman intelde bu sefer 45nm teknolojisinden işlemciler çıkaracak amd için işler zor intel her attığı adımda amdnın bi adım önünde görünüyor amdnın conreo şokunu üzerindne atması lazım artık elınde koz yokmuş bu teknolojiye karşın olsa rekabet çok kızışacaktı
  • şuan işi zor bu işlemci 2007 son çeğreyını buluyor bu işlemcilerı çıkarana kadar intel piyasayı ele geçiriyor artı 45nm teknolojiisnden çıkaracak işlemcilerı amd 65nm çıkaracak
  • 2007'nin 3. çeyreğine kadar kim öle kim kala =)
  • 45 nm ile Intel önde gibi duruyor.... 4x4 ile AMD öne geçer ama 8 çekirdek 2 tane FX işlemcisi. hangi birine para yetiştirebilcezki... Daha bir tane FX alabilmiş değiliz, 2 FX 2de ekran kartı biraz uçuk duruyor... 8 CPU 4 GPU'yu ne tür bir yazılım yada yazılım ordusu verimli kullanabilecek bilemiyorum

DDR3 gelsin 2008de ozaman bakalım AMD ler ne olacak
    bide sanırım AM2 ler bir nevi s754 muamelesi görecek..en azından bios update ile kurtarma şansı olacak bu sefer
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratti
    İşlemcinin dizaynıda umarım değişmiştir yani günümüz athlon mimarisinden 4 adet işlemciyi paketleyeceklerse hoş olmaz hoş ben değişik bir işlemci bekliyorum Amd'den , fiyatınında rekabet edici seviyede olacağından bahsediliyorki en büyük haber burada ;) 4 çekirdeği soğutmak zor bir işmidir bi onu merak ediyorum hoş 125 watt tüketiyorsa çok zor olmasa gerek ama bakalım ...

125W/4=31W eder ki gunumuzun notebookta kullanılan tek çekirdeklilerinin değeri .. yani iyi bir deger.
    ama daha geliştirilebilir tabi
  • quote:

Orjinalden alıntı: allreadydead

45 nm ile Intel önde gibi duruyor....

buraya katılmıyorum. İntel 65nm dual core işlemcileri D serisi çok rezil bir seri idi. AMD nin 90nm X2leri bu işlemcileri geride bırakabiliyordu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: chazy

neyapsın işte amd ciler bunun yanında ezik kalmasın diye yan sanayi bişiler yapmaya çalışmışlar...

unutma ki core işlemcilerini çıkartana kadar intel yan sanayii çalışıyodu. bu boyle bi biri one geçecek bir digeri. oyle derken hem bizim kafamız karışçak ama bir yandan da normalde alamıyacagımız makinalara sahip olmaya devam edicez. umarım ikisi de yaşar. hatta bir üçüncü gelir aralarına. aman sakın ilk zamanlardaki gibi tekele kalmayalım.

SAYGILAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: dogan23

quote:

Orjinalden alıntı: fx57
    Kısacası özellikle 2007'nin 2. yarısı 4 çekirdekli işlemcilerin kıyasıya rekabeti ile geçecek.

Umarım öyle olur ama pek umutlu değilim... AMD'nin rekabet etmesi zor görünüyor, çünkü çok geri kaldı. Mimari olarak ortaya ne çıkar (Conroe kadar devrimci birşey çıkar mı) bilemeyiz. O günler geldiğinde Intel 45, AMD 65nm olacak, ki bu da önemli bir fark... AMD'nin bence esas kurtuluş yolu "fiyat politikası" olacak.

Burnu kalkmış AMD'yi telaşa soktuğu için de Intel'e şükredelim. Yoksa bugün 1000 dolardan FX'leri kakalamaya devam edecekti! ("Kakalamak" dediğime bakmayın çok baba işlemci, ama fiyatı ahlaki değildi.)

aynen katılıyorum
    fiyat politikası tek kurtuluş yolu
    intel de boş durmuyor 45 e iniyor conroe perf katlayacak deniyor
    umarım bu işten kazançlı çıkanlar biz oluruz (f/p) olayından

• ELİNE SAĞLIK HOCAM
  • Bnce çok saçma herkes düşünsün bunu çok OYUN hastası olmayan ve VİDEO EDİT, PHOTO SHOP ama 20 mp civrı foto larla uğraşan insanlar SERVLER lar falan filan yani bunların güçlü işlemciye ihtiyacı var.

Şimdiki işlemciler bence çok fazla performans farkı veremiyor arada 200 USD fark olan işlemciler arasında bile ağır uygulamalar dışında bunu hissedemiyorsunuz kli.

Quad Core bence saçmalık daha

2 çekirdekli işlemciler bile tam oturmadı

Bundan karlı çıkacak TEDAŞ olamaz herhalde Üretim teknolojiler geliştikçe güç tüketimi azalıyor bunu CORE ' DUO larda çok iyi bir biçimde gördük
  • normal bi kullanıcının zaten işine pek yaramaz.
    gerci oyunlar ve yazilimlar her gecen gün yenı teknolojiye ayak uyduruyor onun icinde grafikler baya zorluyor.

aslinda yenı cikan teknolojiler ucuz olsada herkesin alma firsati olsa
  • bu amd de nerede kaldi yahu... intel üsküdarı geçiyor....
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.