Şimdi Ara

AMD’nin 32 çekirdekli yongası 140 watt TDP’ye düşürüldü: Halen Core i9-10980XE’den çok daha hızlı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
2.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Sen haberi okudun mu?
    "Olmamış, düzeltilsin!" - oldu...

Watt gayet tabii bir güç birimidir. W=f*c*V^2 üzerinden devre tarafını, W=V.I tarafından ise anakart soket tarafını birbirine eşitliyorsunuz. R=P/I^2; direnç, akım artışının karesiyle orantılı bir şekilde düşüyor. R*I^2=f*c*V^2;
    Akım, voltajla doğru oranda artmış oluyor.
    yanlış yazdığını düzeltmeni isterim çok doğal çünkü güç=kilowattsaat yazdın ve bu yanlış haberi de okudum verdiğin linki de okudum okumayan ben değilim burada

şimdi parça parça akımla ne demek istediğini anlatabildin en baştan bunu anlatmak istediğini söylemek de vardı ama demagojiyi seçtin olsun ve üçüncü defa söylüyorum konumuzla bu eşitliklerin ilgisini çözemiyorum

çünkü benim sorum beşinci defa soruyorum bu soruyu da bakalım ne zaman cevap alabileceğim 3970x işlemcisini 140w tüketiminde tutmak için gerekli olan limiti ppt limiti ile yapmak yerine edc limiti ile yapmanın neden daha performanslı olduğunu söylediğini soruyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pirefokkes kullanıcısına yanıt
    Güç x zaman = iş. İstediğim şekilde yazarım, kavramlar bellidir. Güç işe eşittir derim zamanı denklemde parantez dışı geride kalan bırakırım, zaten ikisi de aynı birim üzerinden ölçülüyor, akım. P=I^2*R, P=V^2/R, P=f*c*V^2; I^2= f*c*P: güç, akımın karesiyle doğru orantılı. Ana belirleyicisi de voltaj.
    Kilowatt saatten güce ulaşamıyorsun, dinamik güç fonksiyonundan PPT değerine ulaşamıyorsun. Haber yanlışmış çünkü sen ulaşamadın o değere. Üstelik fizik öğretmenisin... Nereden başlayalım, en iyisi çocukluğundan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Tamam.

The power consumption of CMOS is proportional to the square of the power supply voltage (V2).

[Kaynak]

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Spectre? Meltdown?

"Kendim saygı duyulan birisi miyim?", "Bu yazdıklarımla ben caka satmış olmuyor muyum?" gibi soruları kendine sormadan "Saygım yok" diyebilmişsin, sana bravo. Saygı duyuyoruz.

Ben olsam geri dönüşüm kutusuna bile atmam, hatta shift + delete ile bile silmem. Kalıcı silen uygulamalar var, onlardan kullanırdım senin için. Uzun uzun yazmışsın, senin vaktine yazık değil, onu anladık ama milletin vaktini çalma bari.

• quote:

Orijinalden alıntı: BoşnakAğa

Bu mesaj silindi.
    Forumun %98’inin oyun oynadığını zanneden bir fancığın beyanı. Milleti kendi gibi boş beleş zannediyor. İyi güldürdün devam et fancık seni.

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Forumun %98’inin oyun oynadığını zanneden bir fancığın beyanı. Milleti kendi gibi boş beleş zannediyor. İyi güldürdün devam et fancık seni.

Alıntıları Göster
    Ne yapıyorsunuz bilgisayarda meraktan soruyorum

• BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Genç insan,
    Bu haberler madem seni ilgilendirmiyor, ne işin var da buraya yorum yazıp insanları provake ediyorsun, git başka yerde oyna.

• EDC ayarının bir diğer yararı daha aklıma geldi. Normalde akım sınırıyla bir derdimiz yok diye düşünebiliriz. Ancak, ne kadar akım talep edersek, anakartta da o kadar voltaj seyrelmesi oluyor. Buna karşılık geliştirilen LLC ayarı ise sadece tam yükte etkisini gösterebiliyor; düşük yükte kullanacaksanız LLC'siz olsun daha iyi - çünkü LLC sizi gereksiz yüksek sıcaklıklarda çalışmaya direnen işlemciyle yüzyüze bırakacak.
    Tüm bunların yerine, eğer düşük bir EDC eşiği seçildiği takdirde çoğul çekirdekteki performansın saat hızıyla düşmesine fırsat verilirse, akım talep seviyesi azalacağından anakart da sabit voltaj yakalamak derdiyle sizi LLC açmak çıkmazıyla yormayacak: kafadan 5-10°C daha serin çalışacak işlemciniz. Bununla yapabileceklerinizi düşünün: en az su soğutmayı gerekçelendirmekte kullanılan etkili yüksek voltaj kararlılığı kadar faydalı bir neden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 27 Aralık 2019; 2:9:48 >

• Arkadaşlar Watt ve Amper farklı şeylerdir. Bir bilgisayar 800 Watt çekiyorsa diyelim prizde 220 volt var bu da demektir ki çekilen 3.63 amperdir. 800/220 yani.

Bu arada çalıştığım şirkette bir sürü ryzen işlemcili makine var, bir sürü 2990wx bir sürü 2700x vs! çok da güzel render alıyorlar.

son yıllarda intel hegamonyasından bir nebze sıyrıldı pc camiası, burada amd'ye diss atıp durmayın, intel de babanızın şirketi değil!

lan bir şey 20 yıldır değişmez mi? tahribatta da renegade ve bazı arkadaşlar falan vardı o günlerden bu günlere hala bu dancık muhabbetler devam ediyor.

La bir de dolar olmuş 6 lira zaten millet köt zoruyla parça alıyor iyice sıktınız artık zaten piyasada yaprak kımıldamıyor!

parazit yapmayın kardeşim, amacınız nedir?
    Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
  • Çok garip.
    AMD 3000 serisi ile iyi iş çıkardı. Ncak tüm haber sitelerine para yidirerek daha da iyi bir iş çıkartıyor. bu siteler cascade lake x işlemcileri yere batırmak, ryzeni göğe çıkarmak için birbirleriyle yarışıyorlar.
    Arkadaşlar sistem tavsiyesi istediğinde ryzen 3000 öneriyorum ama param yettiği sürece evime sokmam.
    Çok garip bi dünyda yaşıyoruz.

• Baslik yaniltici, sanki AMD urunde eksiltme yapmis gibi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.