Şimdi Ara

AMD’nin 32 çekirdekli yongası 140 watt TDP’ye düşürüldü: Halen Core i9-10980XE’den çok daha hızlı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
2.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Var olan ayarı üzerinden değerlendir. Otomatik ayar da olsa sıfır değerinden daha düşürürsen çok güzel dağılım eğrisi elde ediliyor.
    "we're not on the same page" derler ecnebiler yani hala anladığımı sanmıyorum

quote:

Var olan ayarı üzerinden değerlendir

var olan değer= motherboard defined yani anakartın standart amper limiti kaçsa o değerde diye tahmin ediyorum

quote:

sıfır değerinden daha düşürürsen

manual override yapmak istediğimde default değer 0 yani limit yok diye anlıyorum ve eksi değerlerin bir anlan ifade edeceğini sanmıyorum

quote:

çok güzel dağılım eğrisi

ne eğrisi ve nasıl bir eğriden söz ettiğini açar mısın

• pirefokkes kullanıcısına yanıt
    Yahu, ryzen master'a girdiğinde kaç görüyorsan işte o.

Yahu, ryzen master'a girdiğinde kaç görüyorsan işte o.
    peki sakin olalım

ama cpunun 140w tüketmesini sağlayacak bir edc limiti yok

ilk önce edc limitini 140amper yaptım ve cinebench testinde max package power 190w oldu

sonra 120ampere düşürdüm ve max package power hala 150nin üstündeydi üstelik cinebench skoru da sadece package power limitinin 140w ayarlandığı configurationdan bile daha düşüktü

en son 110ampere düşürdüm ama cinebench testi tamamlanamadan takıldı büyük ihtimalle çekirdekler istediği vid değerini karşılayacak akımı alamadığı için döngüye girdi

yani 140w kadar küçük bir toplam güç tüketimi istiyorsam tdc limiti tek çözüm gibi

edit: pardon tdc değil ppt limiti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirefokkes -- 26 Aralık 2019; 0:32:33 >

Arkadaş, ben birşey diyorum sen birşey diyorsun. 140 amper mi? 45 amper değerinde 43 watt çekiyor. Sana diyorum ki normal değerinden düşür - insan ne akıl eder %50 ortalamadır değil mi? - %100'den başlamışsın. El insaf, hız aşırtma ayarı bu! Normal eşik değil.
    Sonra da tutmuş PPT daha iyi demişsiniz. Bravo. Kendi aklınızla yine yolunuz kesişti.
    Şuna mutlak surette inanıyorum ki işlemcini sabit hızda kullanırken, anakartı boşa almazken, bu dediklerini tekrarlayıp işlemciyi kararsızlaştırmışsındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 26 Aralık 2019; 0:47:39 >

Arkadaş, ben birşey diyorum sen birşey diyorsun. 140 amper mi? 45 amper değerinde 43 watt çekiyor. Sana diyorum ki normal değerinden düşür - insan ne akıl eder %50 ortalamadır değil mi? - %100'den başlamışsın. El insaf, hız aşırtma ayarı bu! Normal eşik değil.
    Sonra da tutmuş PPT daha iyi demişsiniz. Bravo. Kendi aklınızla yine yolunuz kesişti.
    Şuna mutlak surette inanıyorum ki işlemcini sabit hızda kullanırken, anakartı boşa almazken, bu dediklerini tekrarlayıp işlemciyi kararsızlaştırmışsındır.
    öncelikle niye sinirlendiğini anlamadım ama geçelim ben alışkınım bu forumda

quote:

ben birşey diyorum sen birşey diyorsun

hayır konumuz hep 140watt tüketimde kalmak için ppt limiti koymak yerine edc limiti koymaktı ben de onu test ediyorum daha performanslı mı diye

quote:

45 amper değerinde 43 watt çekiyor

43watt değil 140watta tutmaya çalışıyorum tüketimi başından beri de 140watt için konuşuyorum

quote:

Sana diyorum ki normal değerinden düşür

ben de aynen normal değerinden düşürüp 140amper 120amper ve en son 110ampere indirdim neden anlaşamıyoruz

quote:

insan ne akıl eder %50 ortalamadır değil mi

140watta ulaşmak istediğim için önce 140amperden başladım neden akılsızlıkla suçlandım

quote:

%100'den başlamışsın

hayır normal değerden çok aşağıya indim

quote:

El insaf, hız aşırtma ayarı bu

aşırmıyoruz underclocking yapıyoruz

quote:

Sonra da tutmuş PPT daha iyi demişsiniz

birşey tutturmadım 140watt tüketime düşmek için çekirdekleri unstable yapmadan çalıştıracak kadar düşük bir edc limiti yok diyorum sadece

quote:

Bravo. Kendi aklınızla yine yolunuz kesişti

akılsızlık ihtami için yine teşekkürler

Bir de underclocking yapıyoruz demez mi... o kısmını sen yapıyorsan zaten işlemcini sal gitsin.

Bir de underclocking yapıyoruz demez mi... o kısmını sen yapıyorsan zaten işlemcini sal gitsin.
    clock speed düşürme işini cpu kendi kendine yapıyor ben neden ve nasıl yapayım hala neden sinirlendiğini ve deneyip elde ettiğim bir sonuca neden itiraz ettiğini anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirefokkes -- 26 Aralık 2019; 1:5:3 >
  • Boşnak yazdıklarına katılmıyorum sen çok yenisin forumu tanımıyorsun bu forumun hepsi 1.90 boyundadır sarışın ve renkli gözlüdür. Ayrıca hepsi yayıncıdır youtuberdir ve mutlaka render alır. O sebeple de zaten kangal alır. Yani biraz rahat ol.
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
    Hangi işlemci standartında 140 amper kullanıyormuş ve neden 70 ampere kadar 39003700X çok güzel ölçekleniyor dediğim mesaja bu kadar dellendiniz de konuyu sürekli kendi nefsinize çekmekte beis görmüyorsunuz acaba sorabilir miyim? Ben birşey diyorum siz aynadaki yansımanızdan bahsediyorsunuz. Çok benzeşen tanımlar değil, gördüğünüz üzre.
    [Kaynak]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 26 Aralık 2019; 1:30:58 >

Hangi işlemci standartında 140 amper kullanıyormuş ve neden 70 ampere kadar 39003700X çok güzel ölçekleniyor dediğim mesaja bu kadar dellendiniz de konuyu sürekli kendi nefsinize çekmekte beis görmüyorsunuz acaba sorabilir miyim? Ben birşey diyorum siz aynadaki yansımanızdan bahsediyorsunuz. Çok benzeşen tanımlar değil, gördüğünüz üzre.
    [Kaynak]
    quote:

Hangi işlemci standartında 140 amper kullanıyormuş

bilmiyorum ama bu başlığın konusu olan 3970x standardı 140amper değil

quote:

neden 70 ampere kadar 39003700X çok güzel ölçekleniyor dediğim mesaja bu kadar dellendiniz

birincisi dellenmedim sinirli mesajlar başından beri senden geliyor r7 veya r9 için değil bu başlık altında yani 3970x başlığında edc ayarlayın güç limiti değil deyince güzelce neden diye sordum hikayenin gerisini hepimiz biliyoruz

quote:

konuyu sürekli kendi nefsinize çekmekte beis görmüyorsunuz

kendime çekmiyorum güzelce sorduğum bir soruya sinirle yapılmış demagojilerden başka yanıt alamadım sadece

• quote:

[Kaynak]
    link için teşekkürler linkte verdiğin yazıyı okudun mu? güzel bir deney yapmış yazan ve çok önemli bir detay var

"I would have used different values for PPT but for some reason PPT monitoring and limiting is broken with my motherboard/BIOS (everybody else with that problem?). Instead I used different limits for EDC as an indirect way to control the maxium power my CPU is allowed to use"

ppt limiti bende çalışır halde olduğundan ppt limiti kullanarak 140w tüketime düşürme testini yaptım ben de ve edc limitiyle aynı tasarrufta kalmanın neden daha performanslı olduğunu sordum başından beri gördüğümüz üzere linkteki testi yapanın edc limiti kullanmasındaki tek sebep anakartında ppt limiti koyamaması

quote:

kendime çekmiyorum güzelce sorduğum bir soruya sinirle yapılmış

Meseleyi gayet tabii kendinize çekiyorsunuz. Sizin şartınızı mı konuşuyoruz konuya mı yazıyoruz şurada, bu konuda bile ikilem çıkarıyorsunuz.
    Al şuradan uygula:[Kaynak]
    Sana daha başka bir şekilde söyleyeyim; neden elmayla armutu kıyaslıyorsun ki? PPT çalışması mesele değil. EDC ile %50 ayarından 3/4 ayarına kadar belirleyici olmuş diyor. Şimdi sen yok hayır bende öyle değil diyorsun. Senin lafın deneyde belirleyici olmaktan ziyade konusu bile değil. PPT'nin neden olamayacağını da açıkladım anakart soket voltajı o(voltaj, amperin karesi cinsinden watt değerini belirlediğinden). Bilmem anlatabildim mi?

quote:

kendime çekmiyorum güzelce sorduğum bir soruya sinirle yapılmış

Meseleyi gayet tabii kendinize çekiyorsunuz. Sizin şartınızı mı konuşuyoruz konuya mı yazıyoruz şurada, bu konuda bile ikilem çıkarıyorsunuz.
    Al şuradan uygula:[Kaynak]
    kurduğun cümlenin bir anlamı yok keşke anlayabilsem ama sadece demagoji yazdığın

• quote:

Sana daha başka bir şekilde söyleyeyim; neden elmayla armutu kıyaslıyorsun ki? PPT çalışması mesele değil. EDC ile %50 ayarından 3/4 ayarına kadar belirleyici olmuş diyor. Şimdi sen yok hayır bende öyle değil diyorsun. Senin lafın deneyde belirleyici olmaktan ziyade konusu bile değil. PPT'nin neden olamayacağını da açıkladım anakart soket voltajı o(voltaj, amperin karesi cinsinden watt değerini belirlediğinden). Bilmem anlatabildim mi?
    quote:

Şimdi sen yok hayır bende öyle değil diyorsun. Senin lafın deneyde belirleyici olmaktan ziyade konusu bile değil.

belirleyici olmak da konumuz değil başka birşey de değil 3970x işlemcisinin 140w tüketmesini istiyorsam bunu sağlayacak bir edc limiti değeri yok bu kadar düşük güce inmek için ppt limiti ayarlamak gerekiyor diyorum çünkü durum bu konumuz da bu benim tecrübe edip elde ettiğim sonuç da bu

quote:

PPT'nin neden olamayacağını da açıkladım anakart soket voltajı o

ppt nin olamaması gibi bir durum söz konusu değil ppt limitini ayarladığım zaman o güçte kalıyor socket voltajı değil

quote:

voltaj, amperin karesi cinsinden watt değerini belirlediğinden

emekli bir fizikçi olarak voltajın akımın karesini belirlemesi ifadesinden hiçbir anlam çıkaramadım

Emekli fizikçi olarak, P = f*c*V^2 denkleminden,

• f=çip hızı,

• c=kapasitans(I*s^1/V, yani doğrusal)

• V^2=voltajın karesi

Cinsinden açılımını yapabilmenizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 26 Aralık 2019; 3:0:21 >

Emekli fizikçi olarak, P = f*c*V^2 denkleminden,

• f=çip hızı,

• c=kapasitans(I*s^1/V, yani doğrusal)

• V^2=voltajın karesi

Cinsinden açılımını yapabilmenizi bekliyorum.
    ilk defa yazdığın bir mesaj anlam taşıdı güzel ve doğru bir eşitlik ama akımın karesi ifadesi yok bir transistordeki dissipated power eşitliğinde ve konumuzla ilgisini de çözemiyorum halen
    Olması mı gerekiyor? Voltajın karesi ifadesi var. Güç eşittir watt^-1 sarfı, yani kilowattsaat. İşlemci soket sarf sınırının dinamik güç fonksiyonundan bağımsız çalıştığını düşünüyorsan, anında yelkenleri indiriyorum - daha ne diye konuşuyoruz...

Olması mı gerekiyor? Voltajın karesi ifadesi var. Güç eşittir watt^-1 sarfı, yani kilowattsaat. İşlemci soket sarf sınırının dinamik güç fonksiyonundan bağımsız çalıştığını düşünüyorsan, anında yelkenleri indiriyorum - daha ne diye konuşuyoruz...
    olduğunu sen söyledin akımın karesi ifadesi kullandın ben de o ifadeden hiçbir şey anlamadığımı söyledim sonra konu buraya çekildi benim yelken inmesine ihtiyacım yok

gönderip durduğun linkte de açıklandığı gibi edc limiti ile ppt limiti benzer kapılara çıkıyor olabilir ve başka işlemcilerde birinden birini seçmek mümkün olabilir fakat 3970x işlemcisini 140w tüketiminde tutmak için gerekli olan edc limitini stability sorunu yaşamadan koymanın mümkün olmadığını söyledim ve ppt limiti koymak yerine edc limiti koymanın neden daha performanslı olduğunu soruyorum ve galiba üçüncü veya dördüncü defa aynı soruyu soruyorum fakat kendimi mansur yavaş gibi hissetmeye başladım bu arada kilowattsaat enerji birimidir 3.6megajoule değerine eşittir güç birimi değildir düzeltin

Sen haberi okudun mu?
    "Olmamış, düzeltilsin!" - oldu...

Watt gayet tabii bir güç birimidir. W=f*c*V^2 üzerinden devre tarafını, W=V.I tarafından ise anakart soket tarafını birbirine eşitliyorsunuz. R=P/I^2; direnç, akım artışının karesiyle orantılı bir şekilde düşüyor. R*I^2=f*c*V^2;
    Akım, voltajla doğru oranda artmış oluyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.