Şimdi Ara

AMD'nin 2018 Yol Haritası Detaylandı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

quote:

Orijinalden alıntı: SkeironnWH

render değil hocam fp olarak kurmayı düşünüyorum yani alt segmentte fp olarak amd biraz daha iyiydi sanırsam

Sadece render konusunda f/p olarak iyi.

Ofis&Oyun için her zaman Intel iyiydi. Yeni çıkıcak ryzen bunu geçebilceğini sanmıyorum.

Simdi bu dua mi, beklenti mi, istek mi? f/p de gecerse ne yapacaksin? Bak biz konusuyor muyuz bekliyoruz sadece...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

quote:

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

quote:

Orijinalden alıntı: SkeironnWH

render değil hocam fp olarak kurmayı düşünüyorum yani alt segmentte fp olarak amd biraz daha iyiydi sanırsam

Sadece render konusunda f/p olarak iyi.

Ofis&Oyun için her zaman Intel iyiydi. Yeni çıkıcak ryzen bunu geçebilceğini sanmıyorum.

Simdi bu dua mi, beklenti mi, istek mi? f/p de gecerse ne yapacaksin? Bak biz konusuyor muyuz bekliyoruz sadece...

Bi anda 10 yıl ileriye gidicek gibi bir hayal kurmak saçma olur. En fazla güncel ryzenın bir tık üstüne çıkıp fiyatları normal hale getirirler ama bu intel 8.nesil ile anca baş edebilir diyorum.

• @Johan Elmander
    Konuda paylaştığım resmi AMD kaynağında l2/l3 bellek miktarı yazıyor.

@LeviGerman @nightsniffer
    Hocam sorundan kasıt Ram seçme ve frekans sorunları gösterilebilir. Bios güncellemeleri ile bu büyük ölçüde ortadan kalktı. Yeni chipsetin stabil tak-kullan olarak hazır olacağı ve daha çok APU işlemciler için optimize edildiği bahsedilmiş. Ayrıca yanlış seçimde kullanmış olabilirim. Çünkü bir kaç kaynaktan okuduğum haberleri derleyip yazdım. O sırada kafa allah bullak

@Zafer Korkmaz
    Apular ile ofis için bence ilk tercih olabilir. Çünkü buna ihtiyacı olan kullanıcılar ekran kartı masrafı yapmak istemedikleri için intele kaymak zorundaydı. AMD denk fiyatlara fazla çekirdek sunarak müşterilerin ilgisini çekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.ED -- 8 Ocak 2018; 22:59:57 >

• '' Buna ek olarak sorunları giderilmiş yeni chipsetli anakartlarda piyasaya çıkarılacak. x370 chipset anakartlar yerlerini x470 chipsete bırakacak. x470 chipsetin daha az güç tüketimi ve daha yüksek bellek hız aşırtmasına imkan sunması açıklanmış.
    ''

Çok ilginç sanki bunu aylar önceden söylemiştim o zamanda amd trolleri saldırıya geçmişti
  • Tam olarak ne söylemistin hatirlamiyorum ama hatirladigim kadariyla trol diye düsündüklerin kimi zaman söylediklerinden cok söyleme sekline saldiri degil karsi atak yapmislardi.. Bir aralar cok agresif yazilarinda vardi. simdi yukarida alintiladigin metnin orjinali hexusta:

"Yet even though there is said to be perfect operability for X370 boards, AMD will also introduce an X470 chipset that is said to be 'optimsed' for these second-gen models. Using lower power and reworking the layout for better memory overclocking, X470 will simply replace X370. AMD informs us that all present AM4 chips will work on X470, too."

https://hexus.net/tech/news/cpu/113897-amd-details-2018-plans-ryzen-cpus/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

gerisini sana birakiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Tam olarak ne söylemistin hatirlamiyorum ama hatirladigim kadariyla trol diye düsündüklerin kimi zaman söylediklerinden cok söyleme sekline saldiri degil karsi atak yapmislardi.. Bir aralar cok agresif yazilarinda vardi. simdi yukarida alintiladigin metnin orjinali hexusta:

"Yet even though there is said to be perfect operability for X370 boards, AMD will also introduce an X470 chipset that is said to be 'optimsed' for these second-gen models. Using lower power and reworking the layout for better memory overclocking, X470 will simply replace X370. AMD informs us that all present AM4 chips will work on X470, too."

https://hexus.net/tech/news/cpu/113897-amd-details-2018-plans-ryzen-cpus/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

gerisini sana birakiyorum

Ne gerisi chipset değiştiğinde ilk nesil çalışmayacakmı dedim veya diyen oldu.Trollük amd cilere ait.Günlerdir bu trollerin nasıl fazla mesai yaptığını sonra testler ve açıkları gösteren işlemler sonucu sesleri solukları kesildi.

• kaç aydır Ryzen APU'ları bekledik sonunda
  • satılık gtx 1050ti 1060 3gb ilanlarına hazırlık :)

• TormentedSoul kullanıcısına yanıt
    Hocam daha ziyade maksimum, aşırı işlemci-RAM-GPU OC yapsanız dahi, GTX 1050 2GB'den %20 civarı daha aşağıda kalacaktır 2400G. 1050'nin artık 500-600 TL verilip alınacağını düşünmüyorum ama. Biri verecek 70 FPS diğeri verecek 50 FPS. Kimse gidip GTX 1050 almaz. Ama 1050Ti sağlam kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Hocam daha ziyade maksimum, aşırı işlemci-RAM-GPU OC yapsanız dahi, GTX 1050 2GB'den %20 civarı daha aşağıda kalacaktır 2400G. 1050'nin artık 500-600 TL verilip alınacağını düşünmüyorum ama. Biri verecek 70 FPS diğeri verecek 50 FPS. Kimse gidip GTX 1050 almaz. Ama 1050Ti sağlam kalır.

hocam evet görüntüde o şekilde

ama realist olursak ryzen 3, pentium ve i3 toplayanlar ekran kartı alırken 200fazla olsun 1050ti alayım moduna giriyor

bu müşteri kitlesi apu alır

amd dual olayı da olursa sanırım nvidia almaz bütçe kullanıcısı

• Apunun neyine heyecanlanıyor millet anlamıyorum. Zaten cpu+gpu fiyatına satılıyor. Apuya para vermektense istediğin işlemci+gt 1030 fansız modelini al. F/p her türlü önde olur. Gt 1030da çok diyorsan zaten intel hd grafikli işlemci al.

Bu da burada kalsın, demişti derseniz. Dh haber çıksın diye veriyor gazı, millette yiyor bunu sonrası foss

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    amd ryzen 5 2400g = 169 $
    intel core i5 8400 (199 $) + nvidia gt 1030 (89 $) = 288 $

Amd'nin yaptığı 3DMark testine göre aynı performansı veren 2 sistem arasında 119 $ fark var.

AMD'nin 2018 Yol Haritası Detaylandı!
  • nimzohintli kullanıcısına yanıt
    Dahili gpu için fark almazsa tartışmaya gerek yok. Ama hiç zannetmiyorum öyle birşey yapacağını.

• apulara oc yapılması lazım çarpan kilidi açık ama apu için yüksek mhz ram gerekir mi?
    yoksa 2400mhz ram de olur mu? net değil henüz + olarak apuya daha sonra alınacak ekran kartı takılamiliyor , @nighhshiferin iddaasına göre g2200 apusu ryzen 1200 işlemcisiyle aynı hatta azdaha güçlü olacak ve azda olsa düzeltmelerle gelir diyor eee ryzen 1200 ün fiyatına görün 1 de g2200 apusu 99 usd
    ryzen 1200 stok soğutucuyla 3,8ghz de gtx 1060 a kadar gpu takılamiliyor o halde
    aynı durumlar hatta az daha fazlası 99 dolarlık g2200 apusu ilede olması gerekir
    diğer senoryolarda,
    g2200 ofis pclerinde oyunoynamaycaklarda 4k video görüntü alınması için şirket pclerde kullanılamilir
  • İndirimler müthiş 500 dolarlık işlemciyi 350 dolara indirmişler amd işlemci kısmında mükemmel olmaya doğru gidiyor

Bide şu ekran kartı bölümünü düzeltebilseler
  • Alt seviye APU'ların hedefi oyun değil. İnternette gezinsin, videoları takılmadan açsın o kadar. Bir tık fazlası değil. Birazcık bile GPU gücü bekliyorsanız çok hızlı bellek istiyordu, şimdi iGPU da inf fabric'e bağlı geliyor, daha da artacak bellek hızı ihtiyacı. Tepe model+3.2GHz+ bellek harici oyun oynamayı unutun. Keyifle oyun oynanmıyordu, yine çok farklı olmayacaktır. OC konusu ayrı karışık. Çıkınca görürüz, sonuçlara göre yorumlarız.
  • Amdnin 2018 yol haritasini soyleyeyim: Yeni balon copler piyasaya surmek

• Bu, 'APU' işlemcileri hala hazmedemeyen troller kaldı mı yahu? Bazı şeyler hep aynı şekilde devam ediyor, ne yazık ki. 3200 MHz belleklerle +51 GB/s sistem olur bundan.
  • "Higher Clocks" denmiş. Peki kaç Ghz'lik bir yükselişten bahsediyoruz?

Eğer Ryzen 2'ler FX gibi sağlam oc olacaksa ben de bi platform değişikliğine gidebilirim. Ama cücük kadar oc olacaksa kalsın.

Edit: "Buna ek olarak sorunları giderilmiş yeni chipsetli anakartlarda piyasaya çıkarılacak."

Burayı gördükten sonra vazgeçtim. Size kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 11 Ocak 2018; 8:43:38 >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    apu 2200g gta 5 de 1080p high 30 fps vermesi ve diğer spor oyunlarında 50-60 arası fps vermesi gerekiyor vega 8 ile
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.