Şimdi Ara

AMD multi task (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Cherokee</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by civil</i>
    <br />Yalan lafını sahibine iade ediyorum.Ne görüyorsak onu söylüyoruz.Chipsetinde mi sorun vardır işlemcidemi o kullanıcıyı enterese etmez hadise o platformun çoklu işlerde akıcı çalışıp çalışamadığıdır.Hiç hızlı bir p4 sistem kullanmayıp sadece ilk amaç oyun olarak amd kullanan kişiler bu farkı anlayamaz.İri laflar sallanmasın durduk yere.Bne hiç bir şeyin fanatiği değilim ayrıcada gördüğümü söylerim hep.
    Şu kadarı varki nforce 2.03 sürücülerine dönünce sorun düzeldi diyebilirim yani kesilme olmuyor artık ama tabiki 512 cache lik bir 2.5 ghz üzeri p4 kadar hızlı değil yinede multi taskingde ama o önceki kesilemelerin olduğu zamankinden çok çok iyi..kısaca alınabilir..tabiki çipset sürücüleri çok ehemmiyetli(ymiş) amd de intele nazaran.. bunların hepsi yalan diyen arkadaş amd den başka doğru düzgün bir 2.5 ghz ve üzeri p4 platformu kullanmışmı onuda sormak lazım.Dün duron kullanırdı bugün tbred.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Valla civil o zaman nforce diye belirtseydin. Direk amd işlemcileri kastetmişsin. Ama kt333 ve 400lerde arkadaşın kastetdiği hiçbir takılmaya ben şahsen rastlamadım. Bu arada lütfen polemik yaratıcı sözler kullanma.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Cherokee,
    Ben hala lafımın arkasındayım her ne kadar sorun hallolduysada kesinlikle eski p4 üm gibi değil amd çoklu işlemlerde durduk yerde neden kendi sistemimi kötüleyeyim yada ben kendim kullanıyorum diye olmadık yere Amd yi göklere çıkarayım neyse onu söylüyoruz.Bu arada sende lütfen neredeyse civil adını verecek şekilde "o söylenenlerin hepsi yalan" gibi çirkin bir ithamda bulunma kimseye.
    ------------------------------------------------------------
    not:amd almak iseyen arkadaşlar çekinmeden alabilirler,benim sözünü ettiğim fark çok hassas olursanız belli olur o kadar eksiklikde(tabi eksiklik denirse buna) olsun artık diğer üstünlüklerine göre :)




  • - Oc den oc ye fark var agp ve pci sabitken veya sadece carpan degistirilirken dogru sogutulan ve default voltajda kullanilan ve iyi beslenen bir islemci (Intel AMD vs vs) multi-tasking takilmalarinin sorumlusu olamaz.(celeron sorumlu olabilir diyenlere lafim yok)

    - HT ve P4 un yuksek bandwith inin multi-tasking konusunda avantaj getirdigini unutmamak gerekir.

    - AMD veya Intel farkermez bahsedilen takilmalar surucu ve isletim sistemi optimizasyonunu tam olmamasindan kaynaklanir.

    - Kullandigimiz bircok crack, trial veya demo programlar zaman zaman sistemi tikamaya yetebiliyor, ki bazen orjinal yazilimlar bile sorun cikarabiliyor. (ozellikle virus programlari)
  • yazılım demişmiydim ?
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Jincx</i>
    <br />
    Olay Nforce2'lerde Chero.

    nforce2 lere suc atmamak lazim cunku millet overcloclu kullaniyor islemcileri artik o yuzden stabilite sorunlari vardir.Ayni durum basima gelmisti :)2 3 islem ayni anda yapamamasi islemciinn overclocklu olmasindan dolayidir bence
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Olayın overclock ile hiçbir ilgisi yok.

    Aslında sorun multitasking de değil, işlemci de değil. Harddisk gerektiren olaylarda sistem tıkanıyor.

    <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by userneym</i>
    <br />yazılım demişmiydim ?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Demiştin ve haklısın. Olay driver sorunu kanaatindeyim..




  • aslında buralarda fazla tartıiılmamış/ortaya çıkmamış. ancak dış forumlarda bağıra bağıra söyleniyor. önerilen yöntem ise civil'inki yada IDE sürücülerini direk microsoft olarak kullanmak.
  • valla ben isim geregi p4 2.4 ve ustu islemci de kullandim evde de amd xp 1700 2400 e clocklanmıs bicimde kullaniyorum fark goremiyorum iki sistem arasinda ne multitask da nede oyunda hic biseyde ama her iki sistemde winxp kurulu arada afalliyor sistemler nadir de olsa ayrica amd sistem sabah 9 da acilir gece 1 den once hic kapanmiyor bazen gunlerce acik da kaliyor sogutma olarak cooler masterin en ucuz fanlarından var powersuplay dandiklerden kasa da ekstra modifiye yok kablolar dogru durust toplanmamis bile bole bi sistem iste
  • ortamın gerilmesini istemezdim arkadaşlar.
    civil, Cherokee muhtemelen benim bu lafları forumlarda hiçbir bilgisi olmayıp da çok bilirmiş gibi konuşanlardan duyduğumu-okuduğumu ve böyle ona saçma gelen bir soruyu sorduğumu tahmin etti diye yorumluyorum ben... direk sana hitap ettiğini düşünmedim.

    Neyse ben gerekli bilgiyi aldım. inşallah önümüzdeki hafta içinde XP2500+ ve 8RDA+rev2 alacağım. Problem yaşarsam anakart değişikliği ile nforce2 yi terkederim.

    Herkese yorumları için çok teşekkürler.
  • bende son surucu vardı nforce 2 2.41 yada 2.43 emın degılım 60 gb seagete den 120 gb wd jb 8mb onbelleklı harddıske dosya kopyalarkene cok yawasladı nereyedeyse ınt explolerda bıle takıldı aynı sey oyun yuklerkende gecerlı.makına baya kasılıyo sankı sısoft calıstırıyosun
  • 2.03 suruculerı yuklıcem bulabılırsem cıvılde azaldıysa bendede azalma ıhtımalı war.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.