Şimdi Ara

AMD Kaveri: Yeni nesil Fusion işlemci Ailesi ve HSA Mimarisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rekabet elbette kullanıcılar ıcın guzel bır sey'dır lakın amd kanadı nedense ıntel karşısında hep fos çıktı.Bulldozer dedı fos cıktı,FX dedı fos cıktı,amd'nın artık ıntel karsına cıddı ıslemcı mımarılerı ıle cıkmalıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tutmaz bbence

• quote:

Orijinalden alıntı: SuperSantorelli

Rekabet elbette kullanıcılar ıcın guzel bır seydır lakın amd kanadı nedense ıntel karşısında hep fos çıktı.Bulldozer dedı fos cıktı,FX dedı fos cıktı,amdnın artık ıntel karsına cıddı ıslemcı mımarılerı ıle cıkmalıdır.

Kime göre fos çıktı.
    FX 8350 hali hazırda piyasanın en iyi f/p işlemcisi konumunda.
    Not: Buldozer = 1. nesil FX

• quote:

Orijinalden alıntı: dere.beyi

AMD Kaveri: Yeni nesil Fusion işlemci Ailesi ve HSA Mimarisi

tamam amd güzel geliyoda arkadaş bu iki sistemde aynı amd yi kullanıyo neden böyle bir renk farkı oluşmuş amd bize açıklarsa seviniriz ?

Bu fark yazilimdan kaynaklaniyor donanimdan degil, her sirketin kullandigi yazilim ayri

• AMD bomba gibi geliyor
  • Hundai firmasının araba üretimine başlarken, dışarıdan mühendisler getirtip kendi mühendislerini yetiştirdiğini, bir araba markası olduğunu yıllar içerisinde gördük. Ülkemizde bu kadar zengin iş adamı varken.. İntel ve Amd'nin yanına bir üçüncü şirket olmayı hedefleyen bir girişimcimiz yok mu ?

• Bir İntel değil.
  • bunun soket girisi nedir peki am3+ mi

• quote:

Orijinalden alıntı: aceleciburak

Bomba gibi olacak hele bu Mantle olayı tutarsa istenildiği gibi performans verirse bundan sonraki nesil konsolların AMD ile devam edeceği kesinleşir...

PC lerde adeta bir konsol a dönüşür ...

tek üzüldüğüm nokta MSI FM2 A75 Mini-ITX ve A6 6400K ile yeni Media PC oluşturmuştum gerçi media kullanımı ve Download işleri için gayet yeterli ama teknoloji aşkı işte yine keşke bekleseydim dedirdiyor ...

Kaveri yi bekleyenlere Tavsiyem yakın zamanda FM2+ soket tipli Anakartlar A88x fln satışa çıkar bide bir çok yerde var olan FM2 APUlarda indirim olur ilk etapta böyle bir sistem tercih edilebilir sonuçta Anakart Fm2+ destekli ...

Şimdi benim FM2A75 Pro4 ile yeni işlemciler uyum değil mi? Uyumlu olacağı söyleniyordu. :(

• ps4 te DDR5 kullan,
    PC de DDR3 kullan
    birde buna yenilik de hadi oradan yaw ! :(

• byrd kullanıcısına yanıt
    soket tipinde mimari tarafından kaynaklanan değişimler mevcut o yüzden var olan FM2 Soket tipi 904 pin içeriyor FM2+ soket tipinde ise 906 pin bulunuyor bu açından var olan anakartlar yeni işlemcilere uyumlu değil ama Soket FM2+ tipine sahip yeni chipset A88x tüm FM2 ve FM2+ işlemcilerle uyumlu olacak.

zaten soket fm2 ve fm2+ ı ayırmak için tıpkı am3 ve am3+ ta olduğu gibi siyah soket rengi tercih edilecek

şuan satış için hazır olan ASUS A88X anakart

https://www.asus.com/Motherboards/A88XPRO/#overview

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 13 Kasım 2013; 14:43:24 >
  • Amd'nin artık "prestij" işlemcisi çıkarma zamanı geldi de geçiyor. Ha çıkarsa alır mıyım? Hayır! ben her zaman lazım olanın en optimumunu alıyorum. Şu durumda prestij işlemcisi hiç bana göre olmuyor. Niye istiyorum o halde? Daha çok reklam yapabilsin, milletin ağzındaki ve artık kültleşen "intel amd yi ezdi be yaaa" kelamını duymamak için. Yoksa böyle optimum işlemciler ürettiği sürece her zaman tercihim AMD. Ama kır artık şeytanın bacağını. ilk K7500'ü kullandığım zamanlardaki mutluluğu yaşamak istiyorum.

• Şimdi bu amd bomba gibi geliyor ama işlemcisini intel gibi 800 1000 tlye satmaz inşallah

• AMD firmasının ürünlerini pazarlayamama gibi bi sıkıntısı var . İntel tek başına piyasanın tüm kaymağını götürüyor. Özellikle oyun camiası AMD den çok daha iyi şeyler bekliyo.

• quote:

Orijinalden alıntı: A?l??66™

reyiz sen böyle şiir gibi anlatsan bizde güzel güzel dinlesek keyif veriyo valla işin rast gitsin

millet intel almak için amd'den bir şeyler beklediği sürece adamlar 10 nm'ye falan düşemez.

• Olayı sadece nanometre küçültmeye bağlamak da doğru değil. Mimarinin büyüklüğünden çok yapısı önemli.
    Döngü başına komut işleme verimliliğinde artış olmalı o da FX lerde %15 artış olacağı belirtilmiş ama her komut setinde olabileceği de soru işareti. Belli başlı uygulamalarda artış görülebilir (winrar gibi...)APU larda ise en fzla %10 civarı olur gibi.
    Fusionlar yine soket değişimi ile geliyor, bir iki pin değişimi ile anakartlar her yıl eskitiliyor, bunlar acaba oem üreticilerin baskısından mı kaynaklanıyor? Yoksa intelin ayak izleri mi takip ediliyor?
    Ben Kaveri APUlarda açıkçası L3 önbellek bekliyordum CPU+GPU nun ortak kullanımı için ama yeni sistemde HUMA adlı bellek paylaşımı kullanılmaya başlanacak!!! Önbellek ise hala L2 seviyede kalmış.
    Sunumda Ocak ayının ikinci yarısı ülkemizde de satışa sunulacağı söyleniyor ama bugüne kadar AMD nin dünya ile eşzamanlı çıkan bir ürününü göremedim ben yurdumda :))
    Gelişmeler damla damla olsa da beklentiler büyük. Takipteyiz.

• "AMD'nin yaptığı açıklamalara bakılırsa Steamroller mimarisi şu an yaygın kullanımdaki en güncel Bulldozer tasarımı olan Piledriver mimarisine kıyasla %15'e kadar performans artışı getirebiliyor olacak. Tabi bu daha çok FX işlemci ailesi için geçerli olan bir performans kazanımı" demişsin videoda. AMD'nin masaüstü işlemci pazarında Piledriver'dan ileriye gitmeyeceği, mimari geliştirmelerine APU pazarında devam edeceğine dair söylentiler vardı. Ne oldu o söylentilere? AMD masaüstü işlemcilerinde mimari geliştirmelerine devam edecek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

Grafik gücü harika, AMDnin bu konuda eline kimse su dökemez, ama Intelin pazarlama stratejisi işi bozuyor, işlemci gücü ve güç tüketimi ön plana çıkartarak insanların akıllarını karıştırıyor. İşlemci konusunda AMD daha çok etkili olmalı, yeni Streamroller için %30lar deniliyordu şimdiki açıklamalar %15, böyle ise işlemci işin tadını kaçırabilir. Ayrıca FM2+ platformu da kesinlikle AM3+ ile birleşemesi lazım, AMD gibi stratejist bir firmanın niye 2 platformda ürünler çıkarıyor anlamıyorum.

Bence anlamaman normalde oradaki mühendisler senin kadar geniş düşünemiyor... Zzz...

Aynı mühendisler 220wattlık sobayı da yaptılar sanırım, 880 dolardan çıkarıp, piyasaya çıkadan 400e düşürdüler, ileriyi görüyorlar tabi.

• soket olayı kafaları hepten karıştıracak.
  • takip. amd den beklentim var
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.