Şimdi Ara

amd işlemcileri bu kadar kötü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Artık yeni pc toplamanın zamanı geldi deyip tekrar anakartlardan ekran kartına işlemcilere masaüstü bilgisayar piyasasını araştırıyım dedim en son p4 tek çekirdekli ddr1 zamanında pc toplamış biri olarak bir çok yeniliği az çok çözdüm(crossfire/sli olayı,sata 3,ssd olsun eyefinity olsun...)ama bir noktada aklıma bir şey takıldı işlemci INTEL i7 6 çekirdekli işlemciler 1.5 M gibi fiyatlara satılırken AMD phenom 2 x6 lar 500 lira gibi fiyatlara satıldığını gördüm.Önce sevindim tabi vay be AMD neymişte haberimiz yokmuş tarzı sonra biraz internette bakındım INTEL'ciler diyorki AMD'nin işlemcileri çöpmüş artık çok çekirdek önemli değil ne kadar verimli olduğuymuş vs... bu benchmark olayını ilk kez duydum bu arada sürekli ortalığa şu link atılıyorhttp://www.anandtech.com/bench/Product/144?vs=203 , bir kaç karşılaştırma yaptıktan sonra gördüğüm şeyler canımı sıktı.Önce INTEL'in 6 core i7'lerine baktım sonra 4 core i7'lere indim , ardından 4 core i5'lere buda olmadı sonunda 2 core i5'lere kadar düştüm eğer bu karşılaştırmalar doğruysa AMD'nin en iyi 6 çekirdikli işlemcisi INTEL'in 2 core i5'lerinden daha mı işe yaramaz? gidip phenom 2 x6 alıcağımıza i7 2600k yada i7 960 gibi işlemciler alsak daha mı iyi? gelecek cevaplarıda tahmin ediyorum gerçi : INTEL'ciler test sonuçlarının doğru olduğunu AMD'nin o çekirdeklerinin hiç bir işe yaramadığını söyliyecek ordan AMD'ciler çıkıp yok öyle bir şey o site INTEL'i destekliyor oraya güvenilmez AMD ucuz çekemiyorlar diyecek

Neyse lütfen olabildiğince objektif cevaplar verin para almadığınız bir markayı pohpohlamayın , sizce hangisi doğru? :

1-"O testler doğrudur INTEL'in 4'ü bırak 2 çekirdekli i5leri bile phenom 2 x6'dan iyidir!!!" (ki böyle bir şey varsa zaten hiç AMD kullanmamış biri olarak AMD'yi tamamen silicem aklımdan aslında kızmaya gerek yok , eğer bu olay doğruysa AMD'nin niye bu kadar ucuz olduğunu açıklar verdiğin para kadar iyi çalışan bir işlemci almış olursun)

2-"O site INTEL'i destekliyor test sonuçları falan boş iş INTEL işlemcisi ile AMD'nin ki aynı seviyede ama işte AMD ucuz olduğu için bu şekilde çamur at izi kalsın diyip milleti AMD'den soğutmaya çalışıyorlar!!!"(buna inanmak isterim sonuçta herkes ucuza sağlam pc toplamak ister ama AMD'nin fiyatının INTEL'i 3/1 olduğu ve gördüğüm kadarıyla insanlar pahalı olmasına rağmen intel i7 dört çekirdekli işlemcileri AMD işlemcilerine tercih ediyorlar hatta i7 6 çekirdekli işlemcilerin gaming için fazla iyi olduğu gereksiz olduğunu söyliyecek kadar ileri gidiyorlar)

Tartışıcaksanızda konunun kapanmasına sebep olmadan küfürleşmede yaparsanız sevinirim bana cevap vericek herkese şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leke900 -- 12 Eylül 2011; 13:49:22 >

• amd fanboy yada intel fanboy değilim..kısa ve öz olarak yorumumumu yapayım..

intelin 2 çekirdekli işlemcisi phenom x6 yı nasıl geçiyormuş çok merak ettim,yok öyle birşey.

+ olarak 6 ve üzeri çekirdekli işlemciler günümüzde gereksiz..

amd işlemcilerin çöp olduğu fikrinede,fazla ısınıyor vb gibi şeylerede kesinlikle katılmıyorum..o 7-8 sene önceydi.

işlemci olarak amd phenom x4 965-955 öneririm.mükemmel işlemcilerdir

edit : core 2 duo e8500 kullanıyorum
  • Verdiğin linkte AMD x6 çok çekirdekli uygulamaların hepsinde i5 560'ı geride bırakmıs zaten. Senin dikkat etmediğin lower is batter ibaresi sanırım. Çekirdek basına performansta INTEL daha önde bu bir gerçek ama fiyat oranlarıyla AMD isi dengeliyor. Eğer paran yetiyorsa i5 2500k alabilirsin. AMD'nin bu işlemciye karsı gelicek bir işlemcisi yok ama AMD yaklasık 100tl daha ucuza 6 çekirdekli işlemci satıyor. Olay bundan ibaret, AMD F/P anlamında daha iyi, INTEL performans olarak daha iyi.
  • Her ikisi de aynı işi görüyor detaylara girmiyorum, gereksiz testlerdeki farklara takılmadan bütçenize göre alacağınız ürün en iyi üründür, sadece alışveriş yapmadan önce bunu belirtip o doğrultuda tavsiye alın yeterli.
  • intel q8400 üm arızalandı, neyseki garantisi varmış yenisini gönderdiler (hiç o.c. yapmadığım halde) işlemciden soğuduğum için anakartı falan işlemciyle beraber kutusunda açmadan sattım

şimdi yine AMD dönüş zamanı

athlon 1700+ lerden beri AMD kullanan birisi olarak beni hiç yarı yolda bırakmadı..
  • Amd gıt paranın alabileceği en iyi işlemcidir f/p ürünüdür..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.