Şimdi Ara

Amd işlemcilerde Overclock ile Cool'n Quiet aynı çalışabilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar sorum başlıkta açık ve net işlemciye voltaj vermeden tatmin edici seviyelere kadar hızaşırtma yapabilmeme rağmen işlemcide Cool'n Quiet devre dışı kalıyor. Bunu hızaşırtmalı iken devreye sokabiliyormuyuz.

Ayrıca birde BE işlemcilerde sadece çarpan sayısını artırarak hızaşırtabiliyoruz acaba çarpan sayısını yükseltince de CQ yine devre dışı kalıyormu?

• benim msi anakartta eğer CnQ enabled modda ise ve windows güç tasarrufu modunda ise ne yaparsan yap devre dışı kalmıyor.
    şu anda voltajsız sadece çarpan artırdım(3.1 den 3.4 e aldım,volt artırmadım) CnQ enabled,windows dengeli güç modunda,işlemci 1 dk falan yüksüz olduğunda devreye giriyor CnQ.
  • Bu sorunuzun cevabı anakartla alakalı. Eğer anakartınızın Bios'u izin veriyorsa OC yaparken C&Q devre dışı kalmaz, buna işlemci çarpanının artırılması da dahil olabilir. Bazı anakartlarda sadece HT frekansının artırıldığı OC durumlarında C&Q devrededir. Bazı anakartlarda ise OC ve C&Q bir arada olmaz. Bunlar hep Bios ile alakalı işler.

Bazıları ise anakart izin vermesine rağmen, OC esnasında stabiliteyi bozduğu düşüncesiyle C&Q özelliğini Bios'tan etkisiz hale getirir. Benim anakartımda böyle bir sorun yok, böyle bir şey gözlemiyorum. Bu nedenle en ağır OC şartlarında bile C&Q hep devrede.
  • SiLVeR_FoX ' un dediği gibi CnQ' yu biostan aktif hale getirdikten sonra güç seçeneğini "Dengeli" ye getirip deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

SiLVeR_FoX ' un dediği gibi CnQ' yu biostan aktif hale getirdikten sonra güç seçeneğini "Dengeli" ye getirip deneyin.

O şekilde de denedim ama hız hiç düşmüyor.

Bu arada anakartım foxconn A7DA-S işlemcim ise Athlon 2 X2 240. 3.64Ghz e çıkıyor o hızda kilitlenip kalıyor.

Birde SiLVeR_FoX arkadaşım işlemcinin tam modeli nedir. Amd nin sitesine baktım Athlon2 x2 ve ile x3 ve Phenom2 işlemciler arasında Cool'n'Quiet versiyon farkı var.

Athlon2 x2 lerde Power Now olarak geçiyor Cool'n'Quiet. Ama Athlo2 x3 lerde ve Phenom 2 lerde Cool'n'Quiet 3 teknolojisi var yazıyor. Sanırım bu versiyonlardan fark ediyor gibi geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 7 Temmuz 2010; 14:30:09 >
  • bendeki x2 550 be@x3..power now mobil sistemler için diye biliyorum.seninle benim işlemcide CnQ 3.0 var.
    zagor33 ün dediklerine katılıyorum.olay tamamiyle anakart ve biosla alakalı.
    mesela ben volt artırsamda,fsb artırsamda,çarpan artırsamda yinede CnQ aktif.
    3.4,3.5,3.6 o işlemci için çok iyi değerler.fazla yukarısını zorlama hocam bence.
  • Yok bana 3.64Ghz zaten yeterli oluyor. Ama işte sürekli aynı hızda çalışıyor. Bugün bir şey keşfettim. Overclock u bios dan yapınca hız düşmüyor sabit 3.64Ghz. Fakat Foxconn un dandik bir overclock yazılımı var, Foxconn One diye. Hızaşırtmayı o programdan yapınca Cool'N'Quiet aktif oluyor yani boştayken çarpan 4 e düşüyor. Fakat o programda her windows açılışında kendini resetlemiş açıyor. Yani bilgisayar her açıldığında tekrar hızaşırtmak gerekiyor program üzerinden. Birde Foxconn sitesinde anakartım için bios lara baktım.
    Şu anda D09 numaralı bios yüklü, sitesinde ise en son D08 var ve D08 numaralı bios un açıklamasında ise benim sorunumun fix i olduğu yazılmış. Onu da yükledim fayda etmedi yine aynı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Candemir

Yok bana 3.64Ghz zaten yeterli oluyor. Ama işte sürekli aynı hızda çalışıyor. Bugün bir şey keşfettim. Overclock u bios dan yapınca hız düşmüyor sabit 3.64Ghz. Fakat Foxconn un dandik bir overclock yazılımı var, Foxconn One diye. Hızaşırtmayı o programdan yapınca Cool'N'Quiet aktif oluyor yani boştayken çarpan 4 e düşüyor. Fakat o programda her windows açılışında kendini resetlemiş açıyor. Yani bilgisayar her açıldığında tekrar hızaşırtmak gerekiyor program üzerinden. Birde Foxconn sitesinde anakartım için bios lara baktım.
    Şu anda D09 numaralı bios yüklü, sitesinde ise en son D08 var ve D08 numaralı bios un açıklamasında ise benim sorunumun fix i olduğu yazılmış. Onu da yükledim fayda etmedi yine aynı.

İşletim sistemi XP ise Cool'N'Quiet sürücüsünü sizin yüklemeniz gerekiyor. Vista ve Windows 7 ise bu sürücü önceden yüklü geliyor. Bu durumu hatırlatmak isterim.

• İşletim sistemi W7 Ultimate. Herhangi bir sürücü yüklemeden zaten işlemci default halde iken çalışıyor CQ ama hızaşırtma yapınca devreye girmiyor problem burda malesef.
  • bende imzadaki sisteme sahibim bende fsb arttırdığımda çarpan otomaktik değişiyor duruma göre x4-x16 arasında ama çarpanı değiştirdiğimde x19 yaptığımda mesela 3.8 de kalıyor sabit ama yüksüz denemedim hiç bi bakacapım bu akşam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.