Şimdi Ara

AMD işlemci kullanımında üç yıldır ilk kez Intel’den büyük bir pay kaptı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hele bir R3, APU çıksın bakalım. Ayrıca rekabet ortamı da iyidir.
  • AMD ARTIK Bİ 10 SENE DAHA İŞLEMCİ ÜRETMEZ YATAR FX SERİSİNDE OLDUĞU GİBİ.

  • intel kazıkçı amd halkın dostu işin özü bu :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insanlar hala onyargili Amdye karsi baska bir aciklamasi yok yazik oldu bence cok iyi islemcilerde ve daha fazla satisi hak ediyorlardi. Ozellikle Ryzen 5 1600 mukemmel f/p ye sahip ama iste intel veya nvidia omayinca isim ne kadar iyi olursan ol millet her zaman onlari aliyor

  • AMD güzel bir çıkış yaptı. Çıkaracakları sonraki nesil işlemcileri beklemekteyim. Elde edecekleri sonuca göre ilk AMD işlemcimi alabilirim.

  • Daha fazla çalışmalı ve hızlı olmalılar.



    Özellikle mobil, notebook tarafında ortada AMD yok. İntel ve nvidia bu alanda tek başlarına at koşturuyorlar.



    AMD mobilede ryzen hatta fazlasıyla girmeli ki hem fiyatlar düşsün hem bu büyük pazarda rekabet olsun.



    AMD yi sevin sevmeyin. Rekabet yoksa heryıl performans artışları minimale inecek ve yüksek fiyata ürün almaya mecbur kalacaksınız



    Rekabet herzaman son tüketicinin karınadır.



    Umarım AMD balon gibi sönmez ve çok daha fazlasını yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdaki anlama sorunu yasayan amd fanboylari sunu anlamadi gitti.Biz dogrulari soyledikce onlar sanki amd nin pazar payini biz dusuruyoruz amd yi lekeliyoruz diye cigirtkanlik yapiyorlar.Iyi birsey yapmasi asil intelciler ve nvidiacilar icin olumlu olacaktir.Rekabet herzaman son kullaniciya yarar.Dilimizde tuy bitti bunu soylemekten.Bizler amd fanboylari gibi yalanci ve hayalci degiliz neyse onu soyleriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarthLuca

    ilk çeyrek raporlarinda AMD 1milyar$ gelir ve kar yok zarar var, Intel 15milyar$ gelir ve 3.6milyar$ kar elde etmis sonra AMD Inteli bitircek piyasayi sildi supurdu... piyasanin durumu ortada

    İşlemci dünyasından bihaber yorumdur bu, çünkü başka bir açıklama bulamadım. Son 4-5 yıldır Intel sürekli 1-2-3-4-5-6-7 seri işlemci çıkarttı Amd Fx serisinde farklı bir şey denedi tutmadı ve o tarihlerden itibaren şu an çıkan Zen üzerinde çalışmaya başladılar. Yani senin Intel'in tam 7 seridir burayı domine ediyor ve Amd daha bir kaç ay bile olmamış yeni işlemcilerini çıkartırken pazardan girer girmez %30 pay kapacağını mı sanıyorsun? Çıkar çıkmaz 10 milyar dolar gelir elde edeceğini mi sanıyorsun, Amd neden 1000 dolarlık 6900k'dan daha güçlü işlemciyi 479 dolara satıyor? Sadece sana şunu soracağım Intel 4790k kullanan bir insan 7700k'ya geçiş yapar mı? İşte bak bu dengeleri bilmeden, işlemci-donanım pazarından bihaber milyar dolarlın döndüğü bu pazarı böyle yorumlamak bence saçmalıktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 2 Mayıs 2017; 19:41:2 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardaalisahin

    Daha ryzen 3 cikmadi.O cikinca komple gorelim bir de.

    Yeni sitem toplamayı düşünüyorum. G4560 yerine R3 işlemcileri beklemeye karar aldım. Soket AM4 tabanlı bir anakart ile ilerisi için yatırım yapmayı düşüyorum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardaalisahin

    Daha ryzen 3 cikmadi.O cikinca komple gorelim bir de.

    hedef 2023! lozan bitiyor amd bordan işlemci yapacak

    yerde gökte intel. amd anca arkadan takip eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LambayaFunfDe -- 2 Mayıs 2017; 21:3:51 >
  • LambayaFunfDe kullanıcısına yanıt
    Amdnin 2003-5li yillarda 64-fx vakitlerini hatirlatirim.Yakin gecmisteki am3 soketi bosver,yeniden tarih yaziyorlar bence am4 ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanınız varsa en başından, yoksa 22.00'den itibaren 1 dk izleyip de, hala 7770k ile kıyaslayıp kötü oyun performansı olduğuna inanana diyecek bişey kalmıyor..1800x 4k çözünürlük işlemcisidir, günümüz oyunlarında, 4k'da 7700'le kafa kafaya, 1-2 sene sonraki oyunlarda daha iyi olacaktır..1080p'de ve 2k'da geride kalıyor çünkü tek çekirdek performansına abanmış intel 7700k'da, tabi çözünürlük arttıkça 7700 güçten düşerken, 1800x olduğu gibi devam ediyor aynı performansa çünkü anormal güçlü..Ayrıca intel'in 1000 dolarlık 6900k'sını hem oyunda, hem her türlü işlem gücü gerektiren uygulamalarda geçiyor..Zen uyumlu ram alıp söz verilen frekanslara da çıkıyor..Yani donanımsal uyumsuzluk, seçimlerimizden kaynaklanıyor ki piyasada Zen uyumlu birsürü model var..İmkanım olan ilk zamanda 10 senelik core 2 duo yaşantıma son verecek işlemcidir kendisi..7700k daha ucuz diyenler, sanırım ucuzlamasının sebebinin Zen olduğunu unutuyor..Amd olmazsa, intel de toplayamazsınız arkadaşlar, Amd'yi sevin, Amd, intel ve nvidianın tekelinden uzak durmak ve rekabet demektir..
    https://www.youtube.com/watch?v=bYqpTSccPHc





  • Ryzen ile güzel iş çıkardı AMD.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rising_Sun

    Zamanınız varsa en başından, yoksa 22.00'den itibaren 1 dk izleyip de, hala 7770k ile kıyaslayıp kötü oyun performansı olduğuna inanana diyecek bişey kalmıyor..1800x 4k çözünürlük işlemcisidir, günümüz oyunlarında, 4k'da 7700'le kafa kafaya, 1-2 sene sonraki oyunlarda daha iyi olacaktır..1080p'de ve 2k'da geride kalıyor çünkü tek çekirdek performansına abanmış intel 7700k'da, tabi çözünürlük arttıkça 7700 güçten düşerken, 1800x olduğu gibi devam ediyor aynı performansa çünkü anormal güçlü..Ayrıca intel'in 1000 dolarlık 6900k'sını hem oyunda, hem her türlü işlem gücü gerektiren uygulamalarda geçiyor..Zen uyumlu ram alıp söz verilen frekanslara da çıkıyor..Yani donanımsal uyumsuzluk, seçimlerimizden kaynaklanıyor ki piyasada Zen uyumlu birsürü model var..İmkanım olan ilk zamanda 10 senelik core 2 duo yaşantıma son verecek işlemcidir kendisi..7700k daha ucuz diyenler, sanırım ucuzlamasının sebebinin Zen olduğunu unutuyor..Amd olmazsa, intel de toplayamazsınız arkadaşlar, Amd'yi sevin, Amd, intel ve nvidianın tekelinden uzak durmak ve rekabet demektir..

    https://www.youtube.com/watch?v=bYqpTSccPHc



    4K işlemcisi diye birşey yok, bu AMD nin uydurması, 4K da darboğazı GPU yapıyor ve her işlemcide fps düşüyor ve aşağı yukarı eşit oluyorlar.

    AMD bu yüzden yırtınıyor testleri 4K da yapın diye. 1080P de darboğazı yapan CPU olunca oyun performansı geride kalıyor. O yüzden ne kendinizi nede milleti kandırmayın 4K işlemcisi diye...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: classf2re

    AMD nin Intel ve Nvidia yı harcayabileceği tek kulvar APU lar. Ben AMD nin yerinde olsam ne var ne yoksa APU lara yatırırdım. Laptop pazarını domine eden firmalar şimdiye kadar çok para kazandı. APU lar Laptoplar için biçilmiş kaftan.

    Laptop piyasasında kar edemez laptoplarin çoğunu karı milleti kullaniyor teknolojiden haberleri yok tek bildikleri magazin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eric13 E kullanıcısına yanıt
    isim ön yargısından değilde hocam yakın geçmişte FX serisi ile insanlar amd işlemcilerden soğudu kutu içerisinde çıkan işlemci soğutucu verimsiz olmasından kaynaklı genelde herkes extra soğutucu aldı buda maliyeti artırdı ve oyun anlamında nesildaşi i5 işlemcileri geçemiyor olması kullanıcıları üzdü.

    yeni çıkan ryzen işlemciler performans olarak rakibini ciddi oranda yakalamış bazı konularda geçmiştir ancak yurt dışında yaşayan insanlar parayı dolar-sterlin gibi yüksek değerli para ile kazanıp uygun fiyata işlemci almasından dolayı(Örn 200 dolarlık ürün dolar olarak para kazanana 200TL gibi geliyor) oturmuş bir platform olasn intele yönlendiriyor adam i7 7700K olarak oyunlarda sıkıntısız devam ediyor zamanı gelince değiştiriyor
  • Daha ryzen 3 cikmadi O cikinca komple gorelim bir de
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazy75

    Daha ryzen 3 cikmadi O cikinca komple gorelim bir de

    adamın mesajını neden yazdın, robot musun?
  • 4K islemcisi diyen kor kutuk bilgisayar cahilidir.acik ve net.Dahada birsey demek istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pratikte hangi çözünürlük için kullanıldığı önemli diğeri bir çeşit benchmark fanatikliği oluyor bir anlamı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.