Bildirim
AMD FX 8350 4.0 GHZ 16MB
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Madrox06
arkadaslar bu işlemcimi yeni aldım ve yeni bir sistem topladım ama ısınma sorunuyla karşılaşıyorum oyun oynarken 65 derece diye uyarı alıyorum sizce ne yapmalıyım yada hangı sogutucu kullanmalıyım ?
Bi kere stok soğutucusuyla kullanıyorsanız macunu iyi sürdüğünüzden ve kasa içi hava akışının iyi olduğundan emin olunuz. İyi soğutma ve overclock istiyorsanız aşağıda fazla pahalı olmayan 2 farklı fiyat aralığındaki soğutucuları alabilirsiniz.
http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/thermaltake-cl-p0564-frio-intel-lga77511561366-&-amd-am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46882
http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606
-
evet stok sogutucu kullanıyorum macununu ıyı surdum kasa ıcı hava aksının iyi oldugundan emin olunuz derken ne demek istediniz ? Birde overclock yapmadım yani nasıl yapıldıgını ve bu işlemci veya ekran kartı için hangi degerlerin olumlu sonuç verdıgını bılmıyorum yardımcı olabılırsenız sevınırım -
quote:
evet stok sogutucu kullanıyorum macununu ıyı surdum kasa ıcı hava aksının iyi oldugundan emin olunuz derken ne demek istediniz ? Birde overclock yapmadım yani nasıl yapıldıgını ve bu işlemci veya ekran kartı için hangi degerlerin olumlu sonuç verdıgını bılmıyorum yardımcı olabılırsenız sevınırım
Kasa içi hava akışı yani kasa içinde en az bir tane içeri bir tanede dışarı üfleyen fan var mı mesela kasa içi iyi soğutuluyor mu??? İyi bi soğutucu ile b işlemci 5Ghz'ye kadar çıkıyor ama siz orta düzey bir soğutucu ile 4.4 Ghz civarlarına çıkabilirsiniz.(Tabi anakartınız iyi ise) Overclock bios ayarlarından yapılıyor.Oraya girdiğinizde görüceksiniz zaten işlemcinin çarpan kilidi açıktır istediğiniz hıza getirene kadar çarpanı arttırabilirsiniz. Fazla bilginiz yoksa voltaj değerleri ile oynamayın ama.
-
kasa içi hava akısım malesef yok kasının uzerınde hıc fan yok ankartım asus M5A97 EVO R2.0 biosa girdigimde 3 secenek oluyor normal enerji saveing birde extrem ben normalde calıstırıyorum extermde calıstıgında fan cok fazla ses cıkartıyor ama o durumda bıle ısınıyor overclock yapsam ısı düşermi acaba? -
AMD 83XX Serisi cpuların ısınma sorunu var gibi gözüküyor fakat bunu gidermek bi soğutucuya bakıyor iyi bir soğutucu alırsanız ısınma sorununu aşarsınız diye düşünüyorum. Soğutucu bloğu da önermek isterdim fakat bütçenizi bilemiyoruz =)
Overclock yaparsanız ısı daha da artıcaktır o yüzden denemeyin =)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Destria -- 26 Ocak 2013; 2:24:33 > -
bütcem kısıtlı degıl all suite 2 adlı bır program yuklu anakartın programlarından burada turbo mode(fan son seviyede 7031rpm ıle calısıyor) 50 derecelerde kalıyor sıcaklıgım ama bu bıle fazla degılmı ve ınanılmaz bır ses yapıyor ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madrox06 -- 26 Ocak 2013; 4:58:41 > -
Boşta bu sıcaklık değerini alıyorsanız baya bi fazla ve sizin bir soğutucu blok almanız gerekir yada sıvı soğutma veya 1 adet 3 pin 4pin girişe veriren çevirici kablolar bunlarla fanı kontrol edebilirsiniiz fakat sesi azaltırsınız bunun kefaleti cpu ısısının artması olur =) Hava soğutma olarak Noctua NH-D14 güzel soğutucudur ve sorununuzu %90 çözer =) -
benim kasam atx kasa boyutları sıkıntı yaratmaz umarım :/ -
THERMALTAKE CL-P0596 FRIO ADVANCED INTEL&AMD CPU SOGUTUCUSU sizce bu sogutucu iyimidir benim işlemcimi yeteri kadar sogutabılırmı ? -
quote:
THERMALTAKE CL-P0596 FRIO ADVANCED INTEL&AMD CPU SOGUTUCUSU sizce bu sogutucu iyimidir benim işlemcimi yeteri kadar sogutabılırmı ?
Soğutur ama mcunu iyi sürmek lazım -
nasıl yani iyi sürmek derken bol mu sürmek gerekir -
CORSAIR CC600TWM-WHT kasada kullanıyorum bende ayrıyeten cpu fan almak istiyordum ancak işlemciyle gelen fan gayet kaliteli bence.şuan cpu boşta 33 far cry very high 1920x1080 de 47 nin üstüne çıkmadı.
yanlız kasadaki fanlar oldukça büyük 3 adet var -
quote:
nasıl yani iyi sürmek derken bol mu sürmek gerekir
Hayır her yere eşit sekılde dagıılmalı . Ne çok kalın ne de çok ince olmalı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X