Şimdi Ara

AMD FX 8320 OVERCLOCK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süredir araştırdığım 990xa-ud3 anakartı aldım işlemciye overclock yapmak istemiyordum açıkcası fakat benchmark testlerinde fx 8320nin 4.5 4.7 ghz hızlarındaki performansı beni etkiledi gerçekten arkadaşlar overclock için yardımlarınızı bekliyorum soğutucu xigmatek s1284 f.

• Anakartının yeterli olmayacağını düşünsem bile, sıcaklık sorunun olacağı kesin. Yaklaşık olarak 35 derece ortam sıcaklığını aşan bir işlemcin olacak. Ortam sıcaklığı 27 derece bile olsa sıkıntı yaşarsın. İki türlü de vrmlerin sıcaklıklarını düşürmen gerekecek. Bu bölmeye fan yerleştirmek çok önerilen bir uygulama.
  • Suan fx 8320 işlemcimi 4.7 ghz stabil kullaniyorm.herhangi bir problem yok.konuda acmstm bakabilirsin degerlere. https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=114070431&p=1#114102346

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keremymz kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi diğer konunuzda uyarmıştım. Bu anakartı oc yapmayacaksanız ya da çok az oc yapacaksanız alın diye. 4.5 - 4.7 Ghz için ud5 i almalıydınız. Ayrıca soğutucunuzda yaterli gelmeyebilir.
  • Tm da herhalde overclockda 4.20 veya 4.40 ghzye çıkamıcak kadarda kötü bir anakart değildir ayrıca soğutucu neden yetersiz kalsınki iyi bir soğutucu değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keremymz -- 10 Şubat 2016; 2:03:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    TM 1 tane 120mm egzoz fan 2 adet yukarda bir adet yanda ve 1 adet de önde olmak üzere 5 tane fan var kasa aero coolstrıke x one ve sistemi prıme 95 te test ettim tam yükte 55 dereceyi geçmedi birde overclock yaparsam maksimum herhalde 60 62 yi bulur yani pek sorun olacağını sanmıyorum ama genede biraz araştırmakta fayda var.

• loveinextreme L kullanıcısına yanıt
    Tm kardeşim paylaştığın linke bakıcam sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keremymz -- 24 Nisan 2016; 0:28:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şuradan kıyaslama yapalım. [Kaynak]
     AMD FX 8320 OVERCLOCK
     AMD FX 8320 OVERCLOCK
     AMD FX 8320 OVERCLOCK

Vortez, otomatik hız aşırtma yapmış. 4.3 GHz saat hızı, yine iyi güzel bir değer, hele ki soğutucunun da çok şahane olmadığını göz önünde bulundurursak...
    Lâkin, iş bununla bitmiyor; bir kere de teste tâbi tutup çalışıp, çalışmadığını anlamamız gerekiyor işlemcinin bu saat hızında istikrarlı olarak. İşte, konu güç tüketiminden çalışıp çalışmadını anlamak için baktığımızda, bir de ne görüyoruz: güç tüketimi referans hızının altına düşmüş hız aşırtılınca! Yani işlemci hız kesiyor, kararlı çalışamıyor.
    İşte bu nedenle anakart, soğutma gibi bileşenler FX işlemciler için kâti surette önemli. En iyi soğutucular zannedildiğinin aksine kule tipi soğutucular değil: bu tipte soğutucular hava akışını engelliyor vrmlere, daha kısa sürede ısınma oluyor. En iyisi su soğutma veya AMD'nin yeni çıkardığı soğutucusu gibi kendi üstüne katlanmış tipinde anakart çevresine hava üfleyen soğutucular. Bu iki şekilde vrm sıcaklıklarını kontrol etmemiz olası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 10 Şubat 2016; 1:58:11 >

Evet yararlı bir bilgi verdiniz soğutucum xigmatek s1284f soğutucu anakartın üstünde yukarı bakacak şekilde çalışıyor ve onun üstünde 2 tane 120mm fan var işlemcinin sıcaklığını olduğu gibi dışarı atıyor sence bu işlemci ile 4.30 veya 4.40 ghz hızına sorunsuz bir şekilde stabil olarak çıkabilirmiyim sıcaklığı göz önünde bulundurmasak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keremymz -- 10 Şubat 2016; 2:16:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keremymz

Evet yararlı bir bilgi verdiniz soğutucum xigmatek s1284f soğutucu anakartın üstünde yukarı bakacak şekilde çalışıyor ve onun üstünde 2 tane 120mm fan var işlemcinin sıcaklığını olduğu gibi dışarı atıyor sence bu işlemci ile 4.30 veya 4.40 ghz hızına sorunsuz bir şekilde stabil olarak çıkabilirmiyim sıcaklığı göz önünde bulundurmasak.

Zaten sıcaklık sizin gözünüzün önünde olmalı. Yok zaten başka engel. Şu kadarcık yerdeki sıcaklıklar sizi kısıtlayan olay.
     AMD FX 8320 OVERCLOCK
     AMD FX 8320 OVERCLOCK

Peki hocam sence 4.40 ghzye kadar stabil bir şekilde çıkamazmıyım yani arkadaş bu anakartla FX 6300 ile 4.40 ghz de stabil bir şekilde çıkmış soğutucusu benimkiyle aynı ve de kasanın hava akışı çok da iyi değil yani illaki FX 6300 ile 8320 arasında performans ve güç tüketimi farkı var ama yinede bu işlemci ve anakart ile bu değerlere çıkamazmıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keremymz -- 10 Şubat 2016; 2:37:47 >
  • Çıkıp çıkamayacağınızı sizden duyacağız. Meseleyi çözerseniz sorun kalmaz. Çok ilginç düzenekler gördüm. Su soğutucusunun peteğini vrm bloğunun üstüne yerleştirenlerden, bu olmasa bile paket lastiği ile buraya kasa fanı takanlara kadar. 300 watt çeken işlemciden söz ediyoruz, vrmlerin yükü az değil. Tabii, siz bir test etseniz bir fikriniz oluşur, aşağı yukarı nasıl bir ortalama değerde en iyi hız aşırtma dengesini tutturacağınızı kendiniz de bulabilirdiniz; ama tavsiyem eğer vrm bölmesinin üzerini buraya fan yerleştirmeye müsaade etmeyecek şekilde soğutucunuz kaplıyorsa, belki başka bir soğutucuya geçiş yapabilirsiniz.
     AMD FX 8320 OVERCLOCK
     AMD FX 8320 OVERCLOCK

biostan hızı otomatik voltajsız 4.0 ghz ye çıkardım biraz test ettim sıcaklık 49 50 prime 95 te ve birazda gta 5 de ki işlemciye fazla yük bindiren bir oyun işlemci sıcaklığı 50 55 civarındaydı yani biraz daha ileri gidilemezmi ? ve bu arada psu xigmatek nrp-pc702 700 watt 80+ bronz ve ekran kartım msı r9 390

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.