Şimdi Ara

amd fx 6300 r9 380 LOL Fps sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim bir konudan müzdaribim fikir ve görüşlerinizi almak istiyorum
    sistem özelliklerim

amd fx 6300
    asus r9 380 strix 2gb 256 bit ekran kartı
    16 gb 1600 mhz ram
    msi 970 gaming motherboard
    120 ssd
    1 tb hdd

sistemi 1 ay once topladım win7 64 bit kurulu lolde fps başlarda 100 200 arası degısıyor oyun sonlarına dogru 20 lere kadar dusuyor sıkıntı nerede anlamıs degılım wın10 64 bit yukluydu ısletım sıstemınden kaynaklanıyor dıye dusundum wın 7 kurdum ama hala aynı
    birde en dusuk ayarlarda yapıyor bunu sıstem sıcaklıklarına baktım stabıl sıcaklıklar cpu nun uzerınde saglam bır sogutucu var stock fan degıl sorun nerede yardımcı olabılecek varmı ıslemcıden suphe etmeye basladım...
    Not : bilgisayarın butun bılesenlerın drıverları guncelldir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WareClancy -- 30 Nisan 2016; 18:10:39 >

• WareClancy W kullanıcısına yanıt
    Ram kullanımını takip edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WareClancy

Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim bir konudan müzdaribim fikir ve görüşlerinizi almak istiyorum
    sistem özelliklerim

amd fx 6300
    asus r9 380 strix 2gb 256 bit ekran kartı
    16 gb 1600 mhz ram
    msi 970 gaming motherboard
    120 ssd
    1 tb hdd

sistemi 1 ay once topladım win7 64 bit kurulu lolde fps başlarda 100 200 arası degısıyor oyun sonlarına dogru 20 lere kadar dusuyor sıkıntı nerede anlamıs degılım wın10 64 bit yukluydu ısletım sıstemınden kaynaklanıyor dıye dusundum wın 7 kurdum ama hala aynı
    birde en dusuk ayarlarda yapıyor bunu sıstem sıcaklıklarına baktım stabıl sıcaklıklar cpu nun uzerınde saglam bır sogutucu var stock fan degıl sorun nerede yardımcı olabılecek varmı ıslemcıden suphe etmeye basladım...
    Not : bilgisayarın butun bılesenlerın drıverları guncelldir..

İşlemcin ekran kartına darboğaz yapıyor olabilir.. Veya yine işlemci tek çekirdek performansı düşük olduğu için kalabalık ortamlarda, aksiyonda fps çok düşüyor.. Turbo modda kullanıyorsan işlemciyi manuel moda al.. kasa ve PSU sağlamsa 4.3 - 4.4 GHz'e kadar O.C. yap.. oyun sırasında da arka planda çalışan başka uygulama varsa hepsini kapat.. sadece oyun çalışsın..

• Memory leak diye düşündüm ama...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim. işlemcim turbo moddamı hangı modda tam bılmıyorum fakat benım suphemde ekran kartına darbogaz yapıyor olabilir işlemcim. fx 8350 ile degıstırmeyı dusunuyorum ama suan kullandıgım cpu yu bır arkadasım kullanıyor ve bu cpu ıle stream yapıyor . benım anlamadıgım ben sadece spotıfy ve bu oyun acıkken bu fps neden dusuyor oyun baslarında 100 200 arası yuksek cok akıcı ama oyun 30. dkyı gecınce 20 lere dusuyor :(
  • Hocam bence sorun ekran kartında
    Oyun esnasında gpu frekansına bakabilir misiniz acaba
  • quote:

Yorumlarınız için teşekkür ederim. işlemcim turbo moddamı hangı modda tam bılmıyorum fakat benım suphemde ekran kartına darbogaz yapıyor olabilir işlemcim. fx 8350 ile degıstırmeyı dusunuyorum ama suan kullandıgım cpu yu bır arkadasım kullanıyor ve bu cpu ıle stream yapıyor . benım anlamadıgım ben sadece spotıfy ve bu oyun acıkken bu fps neden dusuyor oyun baslarında 100 200 arası yuksek cok akıcı ama oyun 30. dkyı gecınce 20 lere dusuyor :(

İşlemci değiştirmek için acele etme derim kardeşim.. Anakartın gayet güzel bir model.. önce biraz O.C. yapmayı dene.. işe yaramazsa başka oyunlarda da denemeler yap.. aynı sonucu alıyorsan işlemci darboğaz yapıyor denilebilir herhalde.. bir de spotify adlı uygulamayı kapat, tekrar sadece oyunu çalıştırmayı dene..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fx 8350 vs 6300
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amd OverDriveden turbo modu kapattım suan stabıl 80 duruyor gıbı ama sadece 1 oyun denedım onun dısında cpu frekansı 6 cekırdegınde 1400 mhz gorunuyor bu olmaması gereken bırsey degılmı ? birde amd overdriveden overclock yapaccagım 4.2 ghz ye kadar kasam coolermaster 600 w güzelde bir cpu coolerim var stock degil ısıme yararmı acaba ?
  • quote:

Amd OverDriveden turbo modu kapattım suan stabıl 80 duruyor gıbı ama sadece 1 oyun denedım onun dısında cpu frekansı 6 cekırdegınde 1400 mhz gorunuyor bu olmaması gereken bırsey degılmı ? birde amd overdriveden overclock yapaccagım 4.2 ghz ye kadar kasam coolermaster 600 w güzelde bir cpu coolerim var stock degil ısıme yararmı acaba ?

Oyunlarda fps artıysa pek takılma CPU frekansına.. Evet, O.C. yapmak da işe yarayacaktır.. fps miktarı biraz daha artar.. ama ısı değerlerine de dikkat et.. çok yükselirse yine fps oranı düşecektir.. bu arada işlemcinin üzerindeki termal macunu kontrol et.. eğer kuruduysa yenilemen gerekiyor olabilir..
  • Sıcaklık gibime geliyor, ikinci oyunun başında da 200fps arasıysa ve yine oyun sonuna doğru fps düşüyorsa darboğaz demektir. Anakartınız güzel, sağlam bi oc çakın işlemciye kendine gelsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci darbogaz yapsa bile o kart rahatlıkla 60 fps yi geçicektir ancak şu varki min fps ler düşük olabilir afterburner ve riva turner staticsi kurup en azından 30 saniyelik tüm degerler anlaşılır bir biçimde görebilecegimiz bir video alıp atarsanız daha dogru yorumlayabiliriz durumunuzu ve ona göre çözüm bulabiliriz bu şekilde sadece tahmin yapabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black modern -- 4 Mayıs 2016; 0:05:43 >
  • İnternetten araştırıp bios dan overclock yaptım voltajını stabıl degerlere gore yaptım 4.2 ghz ye kaybettim
    biostan kaydettikten sora cıkıp pc yi yeniden baslattım. hala 1400 mhz bütün cekırdekler sistem 1 aylık o kadar da arastırarak topladım bi sıkıntı var ama bilmiyorum aldıgım yere göstericem yarın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.