Bildirim
AMD FX 4100 overclock
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: emirhankarasu
Geçen bir konu açmıştım rahat kaça çıkabilirim diye, 4.0, 4.2 gibi cevaplar aldım. Şimdi denemek istiyorum ama hiç bir yerde anlatım falan bulamadım. 3.6 da çalışıyor resmen işlemci soğutucusuna boşuna para verdim gibi hissediyorum. Resimli/videolu ya da başka bir anlatım var mı?
Hocam anlatıma gerek yok.Giriceksin bios'a, cpu frequency'yi bulucaksın.Sonra 3'er 5'er artırıcaksın.Yetmediği yerdede voltaj vericeksin.Yada bios'a gir, resmini çek.Sonra at buraya anlatayım adım adım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: dblackx
quote:
Geçen bir konu açmıştım rahat kaça çıkabilirim diye, 4.0, 4.2 gibi cevaplar aldım. Şimdi denemek istiyorum ama hiç bir yerde anlatım falan bulamadım. 3.6 da çalışıyor resmen işlemci soğutucusuna boşuna para verdim gibi hissediyorum. Resimli/videolu ya da başka bir anlatım var mı?
Hocam anlatıma gerek yok.Giriceksin bios'a, cpu frequency'yi bulucaksın.Sonra 3'er 5'er artırıcaksın.Yetmediği yerdede voltaj vericeksin.Yada bios'a gir, resmini çek.Sonra at buraya anlatayım adım adım.
3,5 dediğin 3 arttırısam 3.9 mu oluyor mesela? Voltaj falan bilmiyorum hiç ondan soruyorum zaten :D
-
quote:
quote:
quote:
3,5 dediğin 3 arttırısam 3.9 mu oluyor mesela? Voltaj falan bilmiyorum hiç ondan soruyorum zaten :D
Yok hocam.O iş şöyle oluyor; mesela benimkisi, 333x8.5 default.Sen 333 olan kısmı artırıcaksın.Oda bios'ta cpu frep kısmında yer alıyor.Diyelim söylediğim işlemi yaparak 4ghz yaptın.Sonra biraz daha arttırdın sistem açılmadı.Açılmazsa artık voltaj istiyor demektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
3x8.5 default.Sen 333 olan kısmı artırıcaksın.Oda bios'ta cpu frep kısmında yer alıyor.Diyelim söylediğim işlemi yaparak 4ghz yaptın.Sonra biraz daha arttırdın sistem açılmadı.Açılmazsa artık voltaj istiyor demektir.
cpU VOLTAJ : 1,478
iŞLEMCİ ÇARPANI : 23
SONUÇ : STABİL 4.6 GHZ HIZ
dENEDİM GÖRDÜM SORUN YOK
-
Bakın arkadaş denemiş 4.6ghz yapan arkadaş, işlemci neydi?
quote:
quote:
quote:
quote:
Yok hocam.O iş şöyle oluyor; mesela benimkisi, 333x8.5 default.Sen 333 olan kısmı artırıcaksın.Oda bios'ta cpu frep kısmında yer alıyor.Diyelim söylediğim işlemi yaparak 4ghz yaptın.Sonra biraz daha arttırdın sistem açılmadı.Açılmazsa artık voltaj istiyor demektir.
400 yaparak mı 4 ghz yapıyorum, yoksa bir yerde görünüyor mu?
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
400 yaparak mı 4 ghz yapıyorum, yoksa bir yerde görünüyor mu?
Hocam söyledimya...333x8.5=2.83ghz işte.Senin çarpanın kaç biostan ona bak.Diyelim çarpanın 18.Seninkiside şöyledir 200x18=3.6ghz
-
SAKIN FSP LERLE VOLTAJLARLA FREKANSLARLA OYNAMA. ÇÜNKÜ ORALARI OYNADINMI DİĞER BİLEŞENLERİN FREKANSI ARASINDA DENGESİZLİK OLABİLİYOR.
FX 4100 ÇARPAN KİLİDİ AÇIK OLARAK ÜRETİLMİŞTİR.
YAPMAN GEREKEN TEK ŞEY: ÇARPANINI X18 DEN X21 E ÇIKARDINMI DİREK 4.2 HIZA ÇIKIYOR VE TAMAMEN İSTİKRARLI VE STABİL ÇALIŞIYOR.
BEN BU KONUYU GEÇEN AY İNTERNETTEN ÇOK ARAŞTIRDIM EXA'YA TELEFON AÇIP TEKNİK SERVİSTEKİ BİR TANIDIĞIMA(FATİH BEYE) DE SORDUM ONLARDAN DA ÖĞRENDİM. HERKESİN HER DEDİĞİNE İNANMA. VOLTAJLARI SAKIN KARIŞTIRMA. X21 YAP, 4.2 DE GAYET STABİL OLARAK KULLAN.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auronus -- 9 Mart 2013; 16:39:25 > -
quote:
Orijinalden alıntı: xtpczs
AMAN FSP LERLE FREKANSLARLA OYNAMA. ÇÜNKÜ ORAYI YÜKSELTTİNMİ DİĞER BİLEŞENLERİN FREKANSI ARASINDA DENGESİZLİK OLABİLİYOR.
FX 4100 ÇARPAN KİLİDİ AÇIK OLARAK ÜRETİLMİŞTİR. ÇARPANINI X18 DEN X21 E ÇIKARDINMI DİREK 4.2 HIZA ÇIKIYOR VE TAMAMEN İSTİKRARLI VE STABİL ÇALIŞIYOR.
BEN BU KONUYU GEÇEN AY ÇOK ARAŞTIRDIM BÜYÜK UZMANLARLA KONUŞTUM ONLARDAN ÖĞRENDİM. HERKESİN HER DEDİĞİNE İNANMA.
Hocam ben yaparken fsb ile yapıyorum.Sorun çıkmadı bende? -
BEN DE ÖNCE ÖYLE YAPTIM RANDIMANLI OLMADI BAZI ANAKARTLARDA SORUN İLERİDE ÇIKABİLİR ÇÜNKÜ ANAKARTI YIPRATIR. DİREK X21 YAP BAŞKA HİÇBİŞEY YAPMA. AMA X21 YAPMADAN ÖNCE ANAKARTI FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜR Kİ YAPTIĞIN ÖBÜR AYARLAR KARIŞIKLIK ÇIKARMASIN.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auronus -- 9 Mart 2013; 16:46:17 > -
Peki hocam siz bilirsiniz. -
sıkıntı yaşayabilirsin. -
SIKINTI EĞER FREKANSLARLA VOLTAJLARLA OYNARSAN YAŞANIR. ÇARPAN KİLİDİNİ YÜKSELTMEK (X21 YAPMAK) SIKINTI DEĞİL. ZATEN BU İŞLEMCİNİN ÖZELLLİĞİ KİLİTSİZ(UNLOCKED) OLARAK PİYASAYA SÜRÜLMESİDİR.
KUTU ÜZERİNDEKİ YAZILARDA, RESMİ SİTESİNDE VE REKLAMLARDA ÜSTÜNE BASA BASA UNLOCKED DENMESİNİN SEBEBİ BUDUR.
LAKİN X21 İN ÜZERİNE ÇIKARMAK PEK TAVSİYE EDİLMEZ. ISINMA OLABİLİR EĞER ÇOK İYİ BİR SOĞUTUCUSU YOKSA.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auronus -- 9 Mart 2013; 18:52:32 > -
quote:
SIKINTI EĞER FREKANSLARLA VOLTAJLARLA OYNARSAN YAŞANIR. ÇARPAN KİLİDİNİ YÜKSELTMEK (X21 YAPMAK) SIKINTI DEĞİL. ZATEN BU İŞLEMCİNİN ÖZELLLİĞİ KİLİTSİZ(UNLOCKED) OLARAK PİYASAYA SÜRÜLMESİDİR.
KUTU ÜZERİNDEKİ YAZILARDA, RESMİ SİTESİNDE VE REKLAMLARDA ÜSTÜNE BASA BASA UNLOCKED DENMESİNİN SEBEBİ BUDUR.
LAKİN X21 İN ÜZERİNE ÇIKARMAK PEK TAVSİYE EDİLMEZ. ISINMA OLABİLİR EĞER ÇOK İYİ BİR SOĞUTUCUSU YOKSA.
Sogutucu modelini sistem bilgisine bakarak gorebilirsin burda yoksa profilime bak. Ayrica daha once hicbir ayar yapmadim muhtemelen fabrika ayarlarinadir. Birazdan pc ye gecip x21 yapicam sonra ne yapayim? Prime 95 falan?
başka birşey yapmana gerek yok. prime 95 yapıp stabilitesini görebilirsin. yaklaşık 1 saat sürüyor. ama sistemin 64 bit ise 64 bit olanını bul.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auronus -- 10 Mart 2013; 0:28:01 > -
Hocam msi ın bios ekranı çok kolaymış hemen yaptım hatta winki olsa internete bile giriyormuş her neyse şu anda 4.20 ghz olarak görünüyor 21 yaptım o dediğinizi oldu. Prime 95 i açtım hiç birşey anlamadım. Ayarlar falan vardı bişeye dokunmadan ok dedim geçtim nasıl test edicez?
-
prime 95 açarken just stress testing yazıyor. orayı tıklatınca çalışıyor ve işlemci yükü aniden %100 oluyor . öyle beklersin ilk 15 dakika içinde bi ısınma olmazsa sıcaklıkta bişey yok demektir(ısıyı ayrıca ölçen bi programı aynı anda çalıştır core temp gibi)
benimkinde işlemci %100 yük altındayken 59 derece civarında seyretti. işlemcinin max çalışma ısısı ise 70 derecedir.
boş yükteyken overclocksuz hali gibi serin çalışır. -
quote:
prime 95 açarken just stress testing yazıyor. orayı tıklatınca çalışıyor ve işlemci yükü aniden %100 oluyor . öyle beklersin ilk 15 dakika içinde bi ısınma olmazsa sıcaklıkta bişey yok demektir(ısıyı ayrıca ölçen bi programı aynı anda çalıştır core temp gibi)
benimkinde işlemci %100 yük altındayken 59 derece civarında seyretti. işlemcinin max çalışma ısısı ise 70 derecedir.
boş yükteyken overclocksuz hali gibi serin çalışır.
Bayadır açık prime 95 crysis 3 falan oynadım pes 2013 falan result yerinde şöyle yazıyor anlamadım ama
[Sun Mar 10 15:42:11 2013]
Self-test 1024K passed!
Self-test 1024K passed!
Self-test 1024K passed!
Self-test 1024K passed!
[Sun Mar 10 15:57:33 2013]
Self-test 8K passed!
Self-test 8K passed!
Self-test 8K passed!
Self-test 8K passed!
[Sun Mar 10 16:13:22 2013]
Self-test 10K passed!
Self-test 10K passed!
Self-test 10K passed!
Self-test 10K passed!
[Sun Mar 10 16:28:34 2013]
Self-test 896K passed!
Self-test 896K passed!
Self-test 896K passed!
Self-test 896K passed!
[Sun Mar 10 16:44:35 2013]
Self-test 768K passed!
Self-test 768K passed!
Self-test 768K passed!
Self-test 768K passed!
[Sun Mar 10 17:00:43 2013]
Self-test 12K passed!
Self-test 12K passed!
Self-test 12K passed!
Self-test 12K passed!
[Sun Mar 10 17:16:11 2013]
Self-test 14K passed!
Self-test 14K passed!
Self-test 14K passed!
[Sun Mar 10 17:24:58 2013]
Self-test 14K passed!
[Sun Mar 10 17:31:15 2013]
Self-test 640K passed!
Self-test 640K passed!
Self-test 640K passed!
[Sun Mar 10 17:41:32 2013]
Self-test 640K passed!
[Sun Mar 10 17:47:11 2013]
Self-test 512K passed!
Self-test 512K passed!
-
şimdi öğrendim x20 yapmak lazımmış 4.0 da kullan. x21 olunca voltaj ayarı gerekebilir. az önce birdaha yaptım 4 tane sütun varya onlardan alttaki iki tanesindeki yazıların sonunda ERROR filan yazıyordu. ama şimdi x20 ile 4.0 da yaptım 3.6 daki sonuçların aynısı çıktı yani mükemmel sonuç çıktı.
sen şimdilik işi tehlikeye atma 4.0 da kullan, ben iyice araştırırım ona göre birlikte voltaj ayarı yaparız. (fsb artırmanın bi önemi yok, voltaj artışı gerekli olabilir)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auronus -- 10 Mart 2013; 18:01:40 >
Benzer içerikler
- plastik hangi boya ile boyanır
- perçin nasıl sökülür
- laptop fan hızı ayarlama
- termal macun yerine ne kullanılır
- kuru buz nerede satılır
- termal macun önerisi
- overclock nasıl yapılır
- sıvı metal
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X