Şimdi Ara

AMD EXTERNAL EVENTS UTILITY NEDİR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemimde bazen bu hatayı alıyorum. Duruma göre bazen kitleniyor restart ediyorum acaba işlemci voltajından mı diye bakıyorum ama Olay Görüntüleyicisinde bu hatanın olduğunu görüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: HeAdShOcK

Sistemimde bazen bu hatayı alıyorum. Duruma göre bazen kitleniyor restart ediyorum acaba işlemci voltajından mı diye bakıyorum ama Olay Görüntüleyicisinde bu hatanın olduğunu görüyorum.

AMD External Utility işlemci ve GPU için Catalyst sistem yönetimini sağlayan sürücüdür.

Bunun başlatılamadığı anlaşılıyor. Nedeni de bir dosyanın eksik olması. Yani sürücüler düzgün kurulmamış veya herhangi bir nedenle dosyaların bazıları silinmiş.

Sürücüyü kaldırın. Sistemi temizleyin. Sürücüleri tekrar kurun.

• quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

Sistemimde bazen bu hatayı alıyorum. Duruma göre bazen kitleniyor restart ediyorum acaba işlemci voltajından mı diye bakıyorum ama Olay Görüntüleyicisinde bu hatanın olduğunu görüyorum.

AMD External Utility işlemci ve GPU için Catalyst sistem yönetimini sağlayan sürücüdür.

Bunun başlatılamadığı anlaşılıyor. Nedeni de bir dosyanın eksik olması. Yani sürücüler düzgün kurulmamış veya herhangi bir nedenle dosyaların bazıları silinmiş.

Sürücüyü kaldırın. Sistemi temizleyin. Sürücüleri tekrar kurun.

Hangi suruculeri kaldirmaliyim. Amd External bende yok zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Program ekle / kaldır dan AMD Catalyst Yükleme Yöneticisi yazan uygulamayı kaldıracaksın kardeşim.. Onu kaldır komple sistemden.. Sonra sistemi yeniden başlat.. Açılınca C:\AMD altındaki tüm kalan dosyaları da sil.. C:\Program Files\ATI Techologies ya da benzeri isimdeki klasörü de komple sil.. En son olarak da en güncel işletim sisteminle uyumlu ve WQHL sertifikası olan ekran kartı driver ını yükle sisteme..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Program ekle / kaldır dan AMD Catalyst Yükleme Yöneticisi yazan uygulamayı kaldıracaksın kardeşim.. Onu kaldır komple sistemden.. Sonra sistemi yeniden başlat.. Açılınca C:\AMD altındaki tüm kalan dosyaları da sil.. C:\Program Files\ATI Techologies ya da benzeri isimdeki klasörü de komple sil.. En son olarak da en güncel işletim sisteminle uyumlu ve WQHL sertifikası olan ekran kartı driver ını yükle sisteme..

Program ekle/kaldır'da görünmüyor yok yani. Normal şekilde yükleyip uninstall yapmak doğru olur mu ?
    Bu arada Amd ile ilgili hiçbir donanıma sahip değilim gerek işlemci olsun gerekse ekran kartı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeAdShOcK -- 12 Şubat 2014; 14:42:04 >

• quote:

Bu arada Amd ile ilgili hiçbir donanıma sahip değilim gerek işlemci olsun gerekse ekran kartı.

Tamam, farketmez.. AMD Catalyst ile ilgili bölümü atla, klasörlerdeki dosyaları sil sadece.. Sonra disk temizleme ile tüm gereksiz dosyaları sil sistemden.. Üzerine de CCleaner programını kur.. onunla da tara ve sil tüm gereksiz, geçici dosyaları.. Registry bölümünü de tarat.. sorunları düzeltsin.. sonra sistemi yeniden başlat.. Bu da işe yaramazsa bir detay daha var, onu uygularsın.. :)
  • Angelmax kullanıcısına yanıt
    Klasör yok hocam işte. Hatta başlat-çalıştır'dan yazıyorum hiçbirşey çıkmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Klasör yok hocam işte. Hatta başlat-çalıştır'dan yazıyorum hiçbirşey çıkmıyor.

Tamam, onu da geç.. Disk temizleme yap.. CCleaner kur, onunla da temizlik yap iyice.. Sonra Başlat - Çalıştır a msconfig yaz.. Açılan pencerede Hizmetler sekmesine gel.. Alttan Tüm Microsoft hizmetlerini gizle seçeneğini işaretle.. kalan uygulamalar arasında adı AMD ile geçenlerin işaretini kaldır, yani iptal et.. Sonra Başlatma isimli sekmeye gel.. Oradan da AMD ile ilgili bölümleri iptal et.. sistemi yeniden başlat, düzelecektir büyük ihtimalle..
  • Angelmax kullanıcısına yanıt
    Bu arada overclock işlemi buna sebep werir mi ? 4770K @4.5 Ghz kullanıyorum voltaj yetmezse böyle sorun verir mi ?
  • quote:

Bu arada overclock işlemi buna sebep werir mi ? 4770K @4.5 Ghz kullanıyorum voltaj yetmezse böyle sorun verir mi ?

İşlemci ya da ekran kartı AMD tabanlı olsa belki sebep olabilir ama işlemci ve ekran kartın AMD değil, bu yüzden sorun başka bir şeyden kaynaklanıyor.. :) işlemciye de O.C. yapmanı gerektirecek bir uygulama, benchmark falan kullanmıyorsan, stok yani kendi hızı ve voltaj değerlerinde kullan, yoksa mavi ekranlardan kurtulamazsın Win 7 de..
  • HeAdShOcK H kullanıcısına yanıt
    Sisteminizde daha önce amd sürücüsü yada çipset sürücüleri yüklü ise ve format atmadan yeni sisteme geçiş yaptıysanız kalıntı/artık dosyalar bu tür çakışmalara yol açar.Mevcut hata tamamen amd control panel ile ilgili yani sisteminizde bir şekilde donanım olmasa dahi amd ekran kartına ait bir kalıntı(kayıt defterinde olabilir) mevcut.Ya tüm sistemi formatlayın yada ccleaner ile regediti temizleyin yada driver sweeper(fusıon yeni sürümü) ile amd ekran kartı/çipsetine ait tarama yaptırıp kalntı varsa temizleyin.Bana sorarsanız en temizi format atmaktır.Bu hata sebepsiz yerede mavi ekran almanıza kadar götürebilir.
  • İşlemci voltajını arttırdım @4.5 için 1.325v yaptım. 2400 Mhz ramleride 1.74v yaptım bakalım yine yapacak mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.