Şimdi Ara

AMD, Dynamic Frame Rate Control

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amd ekran kartınızın gereksiz yorulmaması için,monitörünüzün - genelde 60 Hertz,fps- görüntüleme hızına göre fpsyi kontrol etmemizi sağlayan bir teknoloji geliştirmiş.
    Bunu yeni omega sürücüsüne ekleneceği ve 7000 serisi ve üstü gpuların bunu kullanabileceği söyleniyor.

    Kaynak:http://www.guru3d.com/news-story/amd-to-add-dynamic-frame-rate-control.html



  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Güzel haber.Merakla bekliyoruz.
  • Free Sync değil mi bu? Uykuluyumda :/ okuyamadım
  • OmC43 kullanıcısına yanıt
    Buda yırtılmalar olmasın hemde mesela ekran kartı 80 fps veriyo ama monitörün 60 bu teknolojide o boşa çiziecek 20 kareyi çizmeyip gpunun yükünü azaltıyor.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    V-Sync?
  • OmC43 kullanıcısına yanıt
    Bunda fpsyi sen kontrol ediyosun istersen 50 fps yapıp gpuyu rahatlatabilirsin vsyncte 30 veya 60 olması lazım hem gpu fazladan kare çiziyor gene bunda sen ne kadar çizmesini istiyosanonu çiziyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OmC43

    V-Sync?

    Adaptive sync i kaatediyosunuz sanırım adaptive sync fps nin 60 ın ustune çıktığında v-sync i aktif ediyor altına düştüğünde kapatıyor amd de aynı o sistemi yapmış anladığım kadarıyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nvıdıa max frame rate
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbald


    quote:

    Orijinalden alıntı: OmC43

    V-Sync?

    Adaptive sync i kaatediyosunuz sanırım adaptive sync fps nin 60 ın ustune çıktığında v-sync i aktif ediyor altına düştüğünde kapatıyor amd de aynı o sistemi yapmış anladığım kadarıyla.

    RadeonPro'da adaptive vsync'ten üstün iki farklı hal var. Adaptive Vsync ile eşdeğer olan diğer bir seçenek, Vsync seçeneğinden "Dynamic" seçmek: ekran kartı, monitörünüzün hızını aştığında vsync'i açıyor - yani bu seçenekte görüntü kesilmesi yok; ancak monitör hızını aşınca gpu iş hızını düşürme de yok. Asıl diğer seçenek, "Dynamic Frame Rate Control-DFC" ve Dynamic Vsync Control-DVC. Bunların farkı DFC'de monitörünüzün hızına çakılı durumdasınız, DVC'de ise "monitörün hızına eşitle" seçeneğini kapatıp ekran kartının çizeceği en yüksek kare saniye görüntü hızını siz belirliyorsunuz ve ekran kartı daha hızlı çizse bile sürücünün vereceği yeni çizim komutunu ardışık olarak sabit tutarak bir sonraki çizim emrine kadar ekran kartının saat hızı düşürülmüş oluyor. Yalnız DFC-DVC'nin ekran kartı çizimine başlama anını, monitörün çizim anına eşitleme özelliği yok, yine vsync açmak durumundasınız.
    Sonuçta, size gereken Vsync ve DFC-DVC ayarlarını açık tutarak, hem görüntü kesilmesini önlemek, hem de monitör veya ekran kartı için öncelikli çizim hedefi doğrultusunda ekran kartı tüketimini düşürmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 18 Aralık 2014; 23:50:07 >




  • FPS kontrolü kaç senedir var.
    "Mind blowing" dediklerine göre, saat hızı-voltaj da, daha dinamik olarak değişecek demektir. (Umarım)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: false shepherd

    FPS kontrolü kaç senedir var.

    Çaktırma hocam.

    AMD'nin "kartları yormayalım, tam güç çalıştırmayalım" demesi yeni seri için pek hayraalamet görünmedi gözüme. Ama Nvidia da bu FPS target mevzularını Fermi döneminde başlatmıştı. Sonrasında Kepler gelmişti. AMD de henüz bitmemiş olan Hawaii döneminde bu işlere girişirse, bir sonraki seride kendisinden bir geri dönüş bekleyebiliriz.




  • abi bu bildiğimiz twitch ya
     AMD, Dynamic Frame Rate Control



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetay74 -- 19 Aralık 2014; 0:47:10 >
  • Sorması ayıp frame limiter Nvidia CPL'de nerede? Battery boost / ex. dışında yani?

    AMD'de frame limitleyince güç tüketimi düşmüyor mu şu an? AMD donanımında , GCN 'de en azından Hawaii öncesinde kesin böyle, GPU'daki güç alanları (power-domain) net olarak böyle ince ayarlı şekilde kontrol edilemiyorlar. Bazı alanlar tam olarak kapatılmıyor (power gate edilmiyor, mesela SIMD üniteleri yüklenmek için beklerken güç tüketmeyecek-en düşük seviyede tüketecek şekilde kontrol edilemyor(fine grain power-gating) , bu da ince(fine grain) güç kontrolünü engelliyor.

    Bahsettikleri şeyler daha yeni donanımda yazılım ile daha ince güç kontrolü anlamına geliyor olabilir belki.
  • Arkadaş biz mecbur muyuz ayrıca Radeon Pro adlı programı kullanmaya? Nvidia'da tek tıkla halloluyor bu işler ama AMD'de uğraş babam uğraş. Mesela Fifa 15 için oyun için fps'yi serbest bırakıyorum oyunun ayarlarından ama dışardan Nvidia'nın adaptive VSYNC'si gibi yapmaya çalışıyorum. Ne Catalyst nede Radeon Pro çalışmıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.