Şimdi Ara

## AMD'den rakibi Intel'e Üç Çekirdekli Gönderme ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## AMD'den rakibi Intel'e Üç Çekirdekli Gönderme ##

Zamanında Athlon X2 serisi işlemcileriyle rakibi Intel'in Netburst mimarisini baz alan Pentium D serisi işlemcilerine karşı oldukça güçlü olan AMD, o dönemde çeşitli yayın organlarına "boks eldivenlerini" içeren reklam verir ve rakibi Intel'e meydan okuyarak halka açık bir ortamda teste davet ederdi. Tabi Intel'in Core mimarisini geçmesiyle birlikte işler değişmeye başladı. Rakibinin arka arkaya duyurduğu yeni işlemcilere yanıt vermekte sıkıntı çekmeye başlayan AMD, akabinde bahsi geçen ilanları da durdurmuştu. Fakat elden ele dolaşmaya başlayan güncel bir reklam AMD'nin Intel'e yeni bir göndermesi olarak değerlendiriliyor. Zira reklamda her ne kadar doğrudan bir isim telaffuz edilmese de özellikle iki süs köpeğinin Intel'in çift çekirdekli işlemcilerini, üç polis yada avcı köpeğinin ise AMD'nin üç çekirdekli işlemcilerini temsil ettiğini tahmin edebilmek mümkün. Bakalım Intel bu göndermeye karşılık verecek mi verecekse nasıl bir adım atacak bekleyip göreceğiz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• AMD (boks eldivenlerinde olduğu gibi) reklam yapar, İNTEL (core mimarisi gibi) yeni bir ürünle öyle bir cevap verir ki, AMD yine reklamı durdurmak zorunda kalır.

Bekleyip göreceğiz, belki de AMD nin İT leri, İntelin fino larını yiyivirir.
  • AMD reklamlarda çok başarılı. Keşke işlemcilerinde de bu kadar başarılı olabilse.
  • gondermeymis adamlar aldı basını gidiyor bir dur demiolar gidiolar kopek resimleryile ugrasıolar
  • Güzel Reklam Ademsx1 sana katılıyorum... AMD'cim bunlarla uğraşcana git biraz mimarini geliştir. L2 Cache'i kırpmasam nasıl olacak bu brisbane'lar bi deneyelim de test et bakalım... Phenom'lar nasıl 3-5 mhz daha fazla oc olur git bakalım biraz uğraş başında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiLgiSeaRcheR -- 10 Eylül 2008; 16:23:04 >
  • Yaratıcı bir reklam olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :HAKAN: -- 10 Eylül 2008; 16:22:28 >
  • reklamla olmuyor bu işler maalesef

amd
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben intelin 2 süs köpeğinin amd nin 3 polis köpeğine eşit olduğunu algıladım..

işlemci yapta görelim amd.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arda1811

reklamla olmuyor bu işler maalesef

amd

aynen kendini tatmin etsin amd efendi haha
  • güzel reklam
  • 1 ilgili eldivenli reklam mevcut mimariler icindi. Pentium LGA775 ila Athlon 754 ve 939pin arasindaydi..

2 bu reklam gelisi guzel ve hafif bir dalga gecme havasinda.. boyle olmasi da normal zaten.. 3 cekirdek her zaman 2 cekirdekten daha fazla multitask anlamina geliyor.. bence gayet mantikli... Kopek muhabbeti de dalgasi zaten... Intel tutupta "bana kopek dedi" diye dava acmaz heralde... Nitekim ilgli reklamda Intel'in herhangi bir isim harfi bile gecmiyor.

3 AMD'nin mevcut teknolojisi Intel'in Nehalem teknolojisinden kismen daha gelismistir.. 754pinden beridir gelen bir mantigi, Nehalem isimli islemcisi ile Intel daha yeni yeni adapte ediyor islemcisine.. (AMD bu mantigi adi gibi biliyor zaten, Intel daha henuz ogrenmeye ve uygulamaya calisiyor.) Performans olarak karsilastirmayi ancak cikacak urunlerin sonucunda yapabiliriz. Soyledim bu cumlede performans kistasini gozetmiyorum..

4 Eskiden e6600 ile 6000+ islemcisinin preformans dengi oldugu konusunda bilgiler verirdik.. yani o zamandan bu zamana hala e8400'u 6400+ ile karsilastiriyorum performans olarak.. cesitli NM ve Bellek farklari uygulamadan uygulamaya sonuclari degistiriyor... kisaca denklik var diyoruz... e bu asamada zaten Intel'in Core 2 islemcileri de super diyemeyiz.. denklik var bunu unutmayalim..

5 Islemci overclock edilmesi icin cikartilan bir aparat degildir... Kullanicinin overclock etmek gibi bir secenegi vardir ama bundan ureticiyi suclayamaz ve/veya hakkinda yargilayici hic bir sunum hazirlayamazlar...

ben bu bilgileri buraya koyayim... benim dusuncelerim bu sekilde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 10 Eylül 2008; 17:00:37 >

• reklam güzel olmuş
  • İntel'i süs köpeği, kendisini Alman Kurdu yapmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: aQua~MaDooR`

İntel'i süs köpeği, kendisini Alman Kurdu yapmış

bide onlar Alman kurdu degil... onlar Rotweiler....

Alman Kurdu ve Cheetah'yi Intel kullaniyor reklamlarinda... mouse ile uzerine gelince pence atiyor...
  • İyi dalga geçmişler...
  • yalnız reklam biraz sert olmuş süs köpeklerine bile mavi giydirmişler ama AMDnin inteli yaptığı işlemcilerle sert vurması gerek.

birde şöyle bir gerçek var, eğer AMD gibi reklam çzürlü firma reklam yapıp İntel e meydan okuyorsa vardır bir bildikleri bence tabi bu intelin 2 çekirdeklilerine yönelik olacak

galiba AMD, intelin 2 çekirdekli fiyatında daha performanslı 3 çekirdekliler çıkarıyor. işte ozaman AMD 4 çekirdek hariç inteli 2 çekirdeklide alt üst edebilir. tıpkı eskiler gibi.
  • her ne kadar reklamla olmuyor deseniz de inteli bu günlere getiren en büyük unsur reklamdır amd yıllarca bu yüzden kaybetti ve insanların dikkatlerini çekmeleri gerekiyor bu yüzden reklam da çok önemli kaç kişi daha performanslı daha iyi o/c oluyor deyip intel alıyor ki
  • amd hala işlemci konusunda sadece laf üretmekte israrlı
  • ülkemizde amd ısınıyor alma işlemcin yanan satıcılar oldugu sürece sen dünya devide olsan satamazsın cahil insana öğretemezsin
  • amd demekkı 3 cekırdeklere guvnıyor 2 cekırdek karsısındakı amd o.c olsa idi yüksekk seviyede herkeszi soyledklerı degısırdı bu bile deneplerden bir ses gelecek görüntüsü vermekte ama zaman gösterecek
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.