Şimdi Ara

Amd çift ekran kartı takılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar a8 işlemcili laptop kullanıyorum. Apu olarak amd 7640m var , ayrıca yanında 7670m diye bir kart daha var. ayarlardan dual graphic özelliğini açık tuttuğumda oyunlarda takılmalar oluyor. Ama sadece harici ekran kartını çalıştırdığımda ise oyunlarda takılma olmuyor.

Ben bu laptobu alırken çift ekran kartını aynı anda çalıştırıp performans artışı yaşarım diye düşünüyordum ama tam tersi performans düşmeye başlıyor.

Diğer amd ekran kartlarında bu sorun var mıdır yoksa benim laptobun donanımında anakart vss sorun mu var ? Tüm ekran kartı sürücülerini denedim , biosu güncelledim. Bilgisayara 10 kez format atmışımdır hala bu sorun yıllardır devam ediyor. Şimdi kafaya taktım size sorayım dedim.

cevaplar için şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• It is called AMD Dual Graphics or asymmetric CrossFire and uses AFR (Alternate Frame Rendering) to render different frames on the two graphic cores. Therefore the combination also suffers from micro stuttering (different spaces between two images lead to stuttering altough the framerate is high enough for fluent gaming with only one GPU).

Fps artışı olsa dahi ekrana gelecek 2 resim arasındaki süre farkı size performans düşüklüğü gibi gelecek. Sürücü problemleri sebebiyle iki ekran kartını bir arada kullanmak bazı oyunlarda performansınızı düşürebilir.
  •  Amd çift ekran kartı takılma sorunu

• Neredeyse bütün oyunlarda bu sorunu yaşıyorum. Eğer madem bu çift ekran kartı olayı pratikte işe yaramıyorsa insanlar neden keriz gibi bilgisayarlarına çift ekran kartı alıp takıyorlar. Sadece fraps programında yüksek fps görmek içn mi ?

Ben bu konuda hayal kırıklığı yaşadım , çift ekran kartını açınca resmen oyunlar takılmaya başlıyor. Demekki firmalar daha çok ekran kartı satmak için tüketiciyi kandırıyorlar.

Bu arada Bilgi için teşekkürler arkadaşım.

• Fikir güzel olup uygulanması biraz kötü olmuş. Tüketiciyi kandırma amaçları olduğunu sanmıyorum. Harici ekran kartları daima daha performanslı oluyor. İşlemciyle gelen ekran kartı düşük enerji tüketip pil ömrünü uzatıyor, harici ekran kartı ise oyunlarda gerek duyulan gücü sağlıyor. Dediğim gibi Amd bu iki kartı birleştirip performansı arttırmayı denemiş, çok başarılı olamamış ne yazıkki.
  • 7640G ile 7670M'in maalesef mimarileri farklı. Birisi Terascale diğeri GCN. Dual Graphics için olabilecek en talihsiz kombinasyonlardan biri. Güncel Dual Graphics bilgisayarlar güzel çalışıyor ancak sizinki maalesef sıkıntılı bir kombinasyon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bzn7

7640G ile 7670M'in maalesef mimarileri farklı. Birisi Terascale diğeri GCN. Dual Graphics için olabilecek en talihsiz kombinasyonlardan biri. Güncel Dual Graphics bilgisayarlar güzel çalışıyor ancak sizinki maalesef sıkıntılı bir kombinasyon.

7640g terascale 3
    7670m terascale 2 imiş. Ben alırken gnc zannediyordum meğer bunlar 6000 serisini tekrar isimlendirmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE73ABCD2 -- 2 Mayıs 2015; 20:26:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Isınma Problemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • notebookcheck.net'te eskiden GCN yazıyordu sanki, şimdi baktım Terascale 2 yazıyor. Umarım DX12 alır, onun haricinde tek başına 7670M halen iyi bir kart bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.