Şimdi Ara

amd chipsetler hakkında bilgi istiyorum ve hangi chipset daha iyidir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar özellikle am3 soket anakart alcağım için amd chipsetleri hakkında bilgi lazım hem tecrübe olsun hemde alcagım sisteme göre anakart seçiminde filtre yapayım
    amd de en son version 8 chipsetler var sanırım fiyatına göre uygun en iyi chipset hangisi ?
    ben amd chipsetli anakart alcam hangi chipseti önerirsiniz ? fiyatına göre en uygun olanı hangisi ?

-amd
    -nvidia
    -intel
    -via
    -sis
    Hangisi en iyisi bir sıralama yaparmısınız ? (anlayanlar için soruyorum)

AMD 790 çipsetlerinden sonra gelen FX-FXT-GX gibi kodlar kabaca şöyle ifade edilebilir:

AMD 790X çipseti 2. jenerasyon çift PCI ekpress slotu kullanımına izin veriyor,yani bu çipseti barındıran anakartlarda 2 tane ATI RAdeon ekran kartı 2 way Crossfire yapılabiliyor,onun için 790x çipsetine için “Gamer” çipset deniyor,ayrıca bu çipset entegre grafik işlemci barındırmıyor.

AMD 790 FX çipseti ise 4 tane 2. jenerasyon PCI ekpress slotu kullanımına izin veriyor,bu çipseti barındıran anakartlarda 3lü veya 4lü Crossfire yapılabiliyor,onun için AMD,790 FX çipsetine “Ultimate Gamer” yakıştırmasını uygun görmüş,yine bu çipset “discrete chipset” kategorisine giriyor,yani entgre grafik işlemcisi yok.

AMD 790 GX çipseti 790X çipseti üzerine fazladan entegre HD 3300 entegre grafik yongası getiriyor.

AMD’nin 790′dan sonra “FXT” ibaresine sahip çipseti yok,fakat Gigabyte,790 FX çipseti taşıyan Ultra Durable 3 teknolojili anakartları için model numarasına fazladan bir “T” eklemiş.

Ayrıca bu çipsetler için Pci Express veriyolları sayısı ve konfigürasyonunda da farklılıklar mevcut,fakat o kadar da derine inmeye gerek yok sanırım,farklılıklar kabaca böyle.

790 Sayısını 890 Yaparsak sanırım cuk oturucaktır.
    890 chipsetinin 790a göre en önemlisi sb 850 ile gelen doğal sata ve usb3 desteği galiba.
    DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."

• ne yani chipsetlerin bi hızı veya genişliğinden bahsedilmicek mii
    sadece slot ve entegreler onboardlar mı
  • AMD en performanslı Çipseti "FX" Kodunu taşıyan modelleridir örnek" 790FX - 890FX" Gibi modlleridir bu modeller arasında fark fazla yoktur genelde FX kodulu modeller daha iyi overlock olur diğer modellere bakarak daha pahalıdır gx ile fx arasındaki performans farkı %2 ile 5 arasında değişir

Ayırıca uzun zamandan beri -nvidia -via ve sis çipsetli amd anakartlar görmedim yukarıda intelide eklemişsiniz İntel sadece kendi ürünlerini destekleyen Çipler üretmektedir

FX Kodlu model ile crossfire kurarsanız 16x e 16x destek verir

GX kodlu model ile crossfire kurarsanız 8x e 8x destek verir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patronage -- 29 Ağustos 2010; 5:15:44 >

Orijinalden alıntı: BroKeNSaFeTy

AMD en performanslı Çipseti "FX" Kodunu taşıyan modelleridir örnek" 790FX - 890FX" Gibi modlleridir bu modeller arasında fark fazla yoktur genelde FX kodulu modeller daha iyi overlock olur diğer modellere bakarak daha pahalıdır gx ile fx arasındaki performans farkı %2 ile 5 arasında değişir

Ayırıca uzun zamandan beri -nvidia -via ve sis çipsetli amd anakartlar görmedim yukarıda intelide eklemişsiniz İntel sadece kendi ürünlerini destekleyen Çipler üretmektedir

işte cevap budur

ben zaten crossfire yapmam hem power acaip istiyo hem elektrik parası hemde testlere göre aynı kart %30 %40 verim veriyo

o yüzden bana x16 veren chipset lazım
    790GX benim için uygun yani

• quote:

AMD en performanslı Çipseti "FX" Kodunu taşıyan modelleridir örnek" 790FX - 890FX" Gibi modlleridir bu modeller arasında fark fazla yoktur genelde FX kodulu modeller daha iyi overlock olur diğer modellere bakarak daha pahalıdır gx ile fx arasındaki performans farkı %2 ile 5 arasında değişir

Peki bu kart FXA bir fark varmıdır?FX değil yani.FXA mı daha performanslı yoksa FX mi?.Ayriyetten FX ler daha ucuz.(Tabii yerine göre değişiklik gösterebilir)

GIGABYTE AMD GA-890FXA-UD5 AMD890X DDR3 1866 MH

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: haberci21

quote:

Peki bu kart FXA bir fark varmıdır?FX değil yani.FXA mı daha performanslı yoksa FX mi?.Ayriyetten FX ler daha ucuz.(Tabii yerine göre değişiklik gösterebilir)

GIGABYTE AMD GA-890FXA-UD5 AMD890X DDR3 1866 MH

Bildiğim kadarıyla o A başka anlama geliyor yani o kart fx

• Tek kart kullanacaksanız eğer, 16x pcie-x slotlu olan 870/880 çipset anakartlar var daha hesaplı üstelik, sata 3 + usb 3.0 + raid ve 6 çekirdekli işlemci desteği de veriyor, tutupta 790x çipsete fazladan para bayılmanıza gerek yok...

Düzeltme: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colonel GUILE -- 2 Eylül 2010; 16:20:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Colonel GUILE

Tek kart kullanacaksanız eğer, 16x pcie-x slotlu olan 870/880 çipset anakartlar var daha hesaplı üstelik, sata 3 + usb 3.0 + raid ve 6 çekirdekli işlemci desteği de vwriyor, tutupta 790x çipsete fazladan para bayılmanıza gerek yok...

tam istediğim özelliklerin cevabını verdin, teşekürler
  • arkadaşlar şimdi ben tek istedigim cevap hangi chipset bana göredir ;?
    alcağım sistem x6 işlemci, tek ekran kartı kullanırım (x16 olmasını isterim doğal olarak), usb3, 1333mhz cl7 ram, ve performans isterim

ben 870/880 düşünüyorum crossfire istemiyorum
    hangi amd chipset modelini önerirsiniz ?
  • bilgiler yetersiz kalıyor ama lütfen derine inelim bu bana bilgi kazandıranların bilgi kaynagı nereden ?
    chipset hiç bii tarafımda değil önemli olan bilgi bilgi bilgi
  • bilgileri değerlendirdim ve buna göre ''GA-880GA-UD3H'' çıkarttım
  • bilgileri değerlendirdim ve buna göre ''GA-880GA-UD3H'' çıkarttım
  • quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

bilgiler yetersiz kalıyor ama lütfen derine inelim bu bana bilgi kazandıranların bilgi kaynagı nereden ?
    chipset hiç bii tarafımda değil önemli olan bilgi bilgi bilgi

bilgi bilgi diye tırmalamışsın ama derinlemesine bilgiler forumda sorarak ve 2 satır cevap alarak öğrenilmez..
    forumdan amaç ağrıyı kesmektir ..tedavi etmek değil..
    özellikle sistem tavsiyelerinde insanların parası çarçur olmasın diye durumlarına uygun sistem öneriliyor..
    ama işin detayını öğrenmek istiyorsan uzun inceleme yazılarını vs okumayı göze al..
    o nedir bu nedir diye google dan bulunabilecek şeyleri forumda sormak hem kolaycılıktır
    hemde sana istediğin bilgiyi vermez..

iyi forumlar
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.