Şimdi Ara

AMD, “beklenmedik” CPU talebiyle karşı karşıya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD, “beklenmedik” CPU talebiyle karşı karşıya
    AMD, yapay zeka uygulamalarının hızla yayılmasıyla birlikte sunucu CPU’larına olan talebin beklenenden çok daha yüksek seviyelere ulaştığını açıkladı. Şirketin CEO’su Lisa Su, yaptığı konuşmada özellikle agentic yapay zeka uygulamalarının CPU kullanımını artırdığını ve bu durumun tedarik zincirinde bazı sıkışıklıklara yol açtığını belirtti.



    CPU talebi artıyor



    Su, GPU pazarındaki gelişmelerden heyecan duyduğunu ifade ederken CPU talebinin beklentilerini aştığını vurguladı. Üst düzey müşterilerin de bu durumu beklenenden yüksek olarak yorumladığını belirten Su, şirketin mevcut kapasitesini artırmak ve talepleri karşılamak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.



    Modern yapay zeka iş yüklerinde CPU ile GPU kullanım oranları son aylarda ciddi şekilde değişti. Agentic uygulamaların yükselişi, CPU’nun yapay zeka hesaplamalarındaki rolünü önemli ölçüde artırdı. Bu gelişmeyle birlikte, Meta gibi büyük ölçekli teknoloji firmalarının bağımsız CPU anlaşmaları yaptığı görüldü. Bu durum, hesaplama kaynaklarının GPU’dan CPU’ya doğru çeşitlendiğini gösteriyor.



    Ayrıca Bkz.Intel Core Ultra 9 290HX Plus test edildi: Rakipsiz olacak



    AMD, artan müşteri talepleri nedeniyle tedarik zincirinde daralma yaşandığını belirtiyor. Su’ya göre, talebin ani yükselişi son birkaç çeyrekte tedarik zincirinin uyum sağlamasına yeterli zaman bırakmadı. CEO, AMD’nin ürün portföyünün eğitim, çıkarım (inference) ve agentic yapay zeka taleplerine hazır olduğunu vurguladı.



    AMD’nin karşılaştığı bu talep artışı yalnızca kendine özgü değil. Intel de benzer şekilde müşterilerinin taleplerini karşılamakta üretim kapasitesinin yetersiz kaldığını belirtmişti.




    Kaynak:https://wccftech.com/amd-witnesses-unexpected-cpu-demand-from-ai-customers/







  • tamam. kademeli olarak yüzde 300 zam gelmesin. bilgisayar parçaları satan şirketler zengin oldu.

  • Kesin öyledir

    _____________________________
  • gene başa döndük

    talep çok fiyat arttı

    _____________________________
  • Her 3-4 senede bir kriz çıkarıyorlar artık döngüye bağladı, çip krizi, mining krizi, AI ram krizi derken gidiyor bakalım.

    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.