Şimdi Ara

Amd Athlon x4 860k İşlemcime uygun sıvı soğutucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba geçen yıl topladığım bilgisayarım boşta 60 yükte 100 dereceyi görmekte başka parçalarada zarar vermesinden korkuyorum. Kule fan kullandım 105 derece oldu. Sıvı soğutma düşünüyorum. Önerebileceğiniz tüm soğutma yöntemlerine açığım. bütçem 400tl'ye kadar :) yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistem özelliklerim

Yükte

Ve boşta

• Bu tarz bi problemle karşılaşan arkadaş yok mu? Yada öneresi olacak?
  • Bir yerde yanlış yapıyorsun.Boşta 60 derece çok mantıksız.Termal macun ve fan temizliği nasıl yapılır videolarını izle.Sonrasında kaliteli bir termal macun alıp dene bakalım.Eğer oc varsa iptal et.
    Yine sıvı soğutma alacağım diyorsan almışken 240mm radyatörlü bir model tercih etmeni tavsiye ederim uzun ömür açısından.
    Bu arada sıvı soğutma iyi bir hava soğutmayla benzer performans gösterir.Zaten fiyatları da yakın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Bir yerde yanlış yapıyorsun.Boşta 60 derece çok mantıksız.Termal macun ve fan temizliği nasıl yapılır videolarını izle.Sonrasında kaliteli bir termal macun alıp dene bakalım.Eğer oc varsa iptal et.
    Yine sıvı soğutma alacağım diyorsan almışken 240mm radyatörlü bir model tercih etmeni tavsiye ederim uzun ömür açısından.
    Bu arada sıvı soğutma iyi bir hava soğutmayla benzer performans gösterir.Zaten fiyatları da yakın.

Yardımın için teşekkür ederim. Termal macun, temizlik, ekstra fan, sıvı soğutma (COOLER MASTER MASTERLIQUID LITE 120) vb.. herşeyi yapmama rağmen maksimum düşürebildiğim sıcaklık şuanda masaüstünde 45 oyun içi 70-75 aralığında ama masaüstünde bir tıkla yenile diyorum 45'ten pat diye 60 oluyor 100 dereceden aşağı düşürdüm. Ama ne kadar uzun süre böyle kullandım bilmiyorum. BIOS üzerinden 39x'ten 35-36'lara bile düşürdük ama bir türlü düşmüyor sıcaklık. Bu PC kendinden OC'lu mu? OC nasıl iptal edebileceğimi araştırıyorum. Birde acaba makina darboğaz mı yapıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alamii -- 21 Ocak 2018; 12:22:28 >

• Sıcaklıkların daha düşük olmasını beklerdim. Masaüstü işlemciler daha düşük maksimum çalışma sıcaklığına sahip oluyorlar. Mesela 70 derece sizin için kritik sıcaklık olabilirken laptop için 100 derece kritiktir.
    Tahminim sizin işlemci ısınma sıkıntısıyla meşhur olan amd işlemcilerden.Mesela intelin de pretcott işlemcileri meşhurdu eskiden.Ne yapsanız soğumuyordu.Güncel işlemcilerden 6700k var sanırım sıvı soğutma kullanmadan dizginlenemeyen
    Demek istediğim yapabileceğiniz her şeyi yapmışsınız.Bundan sonra delid yapabilirsiniz o kadar. Eğer çok dert ediyorsanız bir miktar frekans düşürebilirsiniz.Sıcaklıklar hızlıca düşecektir.

• quote:

Sıcaklıkların daha düşük olmasını beklerdim. Masaüstü işlemciler daha düşük maksimum çalışma sıcaklığına sahip oluyorlar. Mesela 70 derece sizin için kritik sıcaklık olabilirken laptop için 100 derece kritiktir.
    Tahminim sizin işlemci ısınma sıkıntısıyla meşhur olan amd işlemcilerden.Mesela intelin de pretcott işlemcileri meşhurdu eskiden.Ne yapsanız soğumuyordu.Güncel işlemcilerden 6700k var sanırım sıvı soğutma kullanmadan dizginlenemeyen
    Demek istediğim yapabileceğiniz her şeyi yapmışsınız.Bundan sonra delid yapabilirsiniz o kadar. Eğer çok dert ediyorsanız bir miktar frekans düşürebilirsiniz.Sıcaklıklar hızlıca düşecektir.

İlginç olan şey 45 derecede seyrederken sadece sağ tık yenile yapınca 65 dereceye fırlarmı bir işlemci sıcaklığı?
    Amd Athlon x4 860k için bu sıcaklıklar normal mi bilmiyorum. araştırmama rağmen bulamadım. üstüne OC yapanları gördüm
    Delid ve frekans düşürme hakkında bilgim yok malesef nasıl yapabilirim bunları?

• alamii A kullanıcısına yanıt
    Frekans düşürme işini basitçe windows altından yapabilirsiniz.Tabi burada ısınma sorununuz azalırken performanstan da bir miktar kaybedeceksiniz.

Delid işlemi ise nedir nasıl yapılır videoyu izleyerek anlayabilirsiniz.

https://youtu.be/p4GXiqw53Nc

• quote:

Frekans düşürme işini basitçe windows altından yapabilirsiniz.Tabi burada ısınma sorununuz azalırken performanstan da bir miktar kaybedeceksiniz.

Delid işlemi ise nedir nasıl yapılır videoyu izleyerek anlayabilirsiniz.
    https://youtu.be/p4GXiqw53Nc

Frekans düşürme işlemini yaptım %95'lere düştüm. Oynadığım oyunda ise 56 derece boşta ise 45 derece okuyorum. AIDA 64 ise 38 derece okuyor. Sadece CPU'ya Stress testi yapıyorum 3 dakika kadar. AIDA 41 dereceye çıkarken diğer uygulamalara bakıyorum 75 derece oluyor. Bu işlemci veya anakart değerleri çok ilgiç nereyi ölçüyorlar çok merak içindeyim. Sonuç olarak oyun içi 95-100 dereceleri düşürebildim. 55-58 arası değişiyor. Bu derecelerinde bana pek problem yaratmayacağını düşünüyorum?
    Bu arada yardımınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alamii -- 24 Ocak 2018; 11:46:28 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.