Şimdi Ara

amd athlon x2 5000(2,6) overclock yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar benim sistemim yetmiyor bana onu overclock yapmak istiyorum yenisini topluyacak param yok malesef yardım ederseniz sevinirim

athlon x2 5000+ 2,6 ghz işlemci
    asus m2-avm anakart
    2gb 800mhz corsair sogutmalı ram
    nvidia 9800gt palit ekran kartı
    500gb wd black harddisk

sistemim bukadar yapmayı ögretirseniz sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperennnn -- 13 Ocak 2010; 16:49:54 >

• AMD K8 işlemciler iyi overclock olmuyorlar. Zaten anakartında OC için pek uygun değil. 400-500mhz ilede dağlar kadar bir performans bekliyorsan yanılıyorsun.
  • evet sistemim bayagı eski malesef ama birazdaha fark olsa çok iyi olur çünkü yetmiyor ve canımı sıkıyor patlıcaksa patlasın :)
  • o anakarttan kullandim oc konusunda kotu ozellikle brisbane olunca.elindeki islemci en fazla 3.2 olur stabil onu da iyi sogutucu iyi anakart ram guc kaynagi oc bilgisiyle filan yaparsin.2.6 3.2 arasinda fark olur tabi ama ugrasip para harcadigina degmez hani overclock da bedava bir sey degil ciddi yapmaya kalkarsan.en guzeli gir biosa spread spectrum diye bir ayar var onu disable yap, jumperfree ekraninda cpu frequency 200 yerine 216 yap kaydet cik 2.8 olur.
  • 216 yaptım ve işlemci hızım dahada düştü nednse ama cpu-z de 2,6 görünüyor sistem özelliklerini açıyorum 1.8 görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperennnn -- 13 Ocak 2010; 17:44:33 >
  • Merhaba,
    bende 5200+ var.
    ek sogutma kullanmadan 225*13.5 da kullaniyorum. Senin max carpanin 13 olmali.
    sen de ayni $ekilde bisodan 225 * 13 yaparak kullanmayi deneyebilirsin.
    screenshot undan gorulen tam etki etmemi$ oldugu.
    yoksa overdrive mi kullaniyorsun?
    neyse bence ramlerinin hizlarini artirabilirsin, corsair ve ek sogutmali olduguna gore ram frekanslarini artirip acilip acilmadigina bakabilirsin
    ayrica ras-cas delaylerini de azaltirsan performansin bir miktar artacaktir. Fakat %10 un ustunde performans artisi bekleme bence. Cunku daha fazlasi icin ek sogutma gerekiyor, o zaman da ister istemez ek gurultu olusuyor, cok kaliteli parcalar kullanmadikca.
  • DDR2 800 ramlerde ras cas delay seti 5-5-5-15 gibi bir$ey.
    Eger bisodan gordugun ram delay degerleri bu degerlerin altinda ise degi$tirme hic derim. Eger 5-5-5-15 deger setine benzeyen bir$ey ise onlari azaltmayi deneyebilirsin.
    Bu konu hakkinda cok bilgili degilim. Ayar degi$tirip benc yapip, patliyorsa geri aliyorum. yanlis ise uyarin millet :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok teşekkür ederim işlemci frekansını 230 yaptım voltajı 1,350 yaptım ve ramlerin voltajınıda 2,1 yaptım ve 2.99ghz ye çıktı ve pc gözle görülür bir şekilde hızlandı
  • 3200 ü rahat görmen lazım .
  • selam , ben biostan cpu yu 220 yapıyorum ama ram in de ayarlarını değiştirmem gerekiyormu ?
    işlemcinin performansını arttırırken bi yandan ram in kini düşürmem mi gerekiyor ??
  • fsb yukselttiginde hem islemci hem ht hem de ram hizi yukselir.sen 13 carpanda 220 yaptiysan gerek yok bisi dusurmene ama diyelim 11 carpanli bir islemcimiz var 250 fsb yapacaz.ram ve ht hizini dusurmezsek 250 fsb yaptigimizda ram ve ht hizi gereginden fazla yukselir ve makine acilmaz belki 250 fsb de degil ama 300 fsb yapiyordum ben mesela x2 3600 islemcisinde.ht'yi 5x200=1000'den 4x yani 800'e dusurup 250 fsb yaparsak 4x250= yine 1000 olur dusen bisi olmaz.ayni sekilde 667'ye dusen ramler de fsb'nin etkisiyle tekrar yukselir.
  • selamlar:)
    "athlon 64 x2 5000+
    asus m2n mx se plus
    2x2 667 mhz kingston"
    bende de söle bi problem var; Alperenn arkadasın uyguladığı değerleri aynı şekilde uyguladım işlemci 3.0 ı gördü fakat pc bi açılıyor bi açılmıyor. ayarlar uygulanamadı gibi bi uyarı verip tekrar default ayarlara dönmemi istiyor bazen de hiçbişi demeden başlıyor. sebebi ne olabilir ki acaba?
  • bak arkadaşım remlerine cok voltaj vermişsin 1.8dan sonrasını tavsiye etmem bu arada o işlemci ile shift bile oynanmıyor ama bi alt modelinden cok daha iyi onun aynısı vede 2.2ghz versiyonu var aralarında baya fark var
    reh hızını 667 yap vede işlemci carpanını sonda tutup dene bakalım ne göreceksin bu performans artışı cebinede yansıyacak voltaj olarak geri dönüyor yani belki bi üst modelini almıyosun işlemcinin ama cebinden fazlası cıkıyor bunu unutma 4gb remin olsaydı windows 7 64bit home premiumu yada ultimateyi tavsiye ederdim
    bu arada o işlemci ile kendim denedim msı anakartım ile 2.6dan 2.8i zor gördüm oda anca stabil oldu gerisi hikaye
  • knight gibi rezil bi oyunu nasıl oynuyosun anlamıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.