Şimdi Ara

AMD Athlon 64 X2 4200+ 'a overclock nasıl yapılır ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumları okudum ama çıkamadım işin içinden.

İşletim sistemi: AMD Athlon 64 X2 4200+ socket am2(940)

core speed: 2210 multiplier:x11

anakart: msi ms-7252 bios tarihi:09/06/2007

ram:1 gb 533 ddr2 fsb:dram:cpu/9 chipset:nvidia geforce 6100

ekran kartı: ati raedon x550 (512 mb) pxi express

arkadaşlar ben çözemedim yardım ederseniz sevinirim.Teşekkürler.

• Fsb yi yavaş yavaş yani 5-10 'ar artırarak oc yapmaya başlayabilirsin.. Elbette iş sadece bunla kalmıyor.. HT çarpanını 5x ten 3 e almalısın. Gerekrise işlemci ve ramede voltaj vermelisin.. Ya arkadaşım kızma ama bu şekilde bişi istemen hiç hoş değil.. Şimdi herkes senin ne yaptığını veya nerde takıldığını bilmiyorki.. Sepet boş yani.. Bakalım sen bişiler yap buraya ss felan koy.. Deki işte fsb şunu yaptım.. İşlemci çarpanını şuna çektim veya çekmedim def çarpanda... Rame şu kadar voltaj verdim.. Ram timingleri şu şekilde.. HT çarpanımı x??'e çektim... Gibii....

Tamam hoş herkes yardımcı olmak ister ama en azından yavaş yavaş sen bişiler bi yap.. Takıldığın yerde biz devreye geçelim tavsiyede bulunalım. Şimdi ram timinglerin kaçta mesela ve işlemci ram voltajın kaçta def.ta. O geforce Chipsetli anakartın pek bi oc vadedeciğini sanmıyorum ama en azından bi yere kadar çıkarsın..

Sen şimdi biosuna gir.. HT çarpan ayarın varmı? Ram Voltaj ayarın varmı ? İşlemci Voltaj ayarın varmı ? Ram timing ayarın varmı; Chipsete voltaj veriyormu?? Bunlara bi bak.. En azından FSB ni 220 den 230-240 civarlarına bi getir bakalım neler olucakk... Bize cpu-z programı sekmelerinden ss ekle buraya..

Kolay Gelsin..(umarım bu konu silinmez ve ümidin kırılmaz.. Çünkü böyle konular hemen kilitleniyor. Neden dersen herkes böyle konu açarsa forum ne olur düşünsene.. Acele et ss felan koy bi değer tuttur kalanında biz yardımcı olalım)

(Edit: İmla hatası)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hedayse -- 15 Kasım 2007; 14:42:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD ATHLON 2000 OC İLE NE OLUR.
    20 yıl önce açıldı
    AMD Athlon 64 X2 5000 Hakkında
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.