ucuz diye 3200+ yeter diyorum, performansı yüksektir diye 3800+ diyorum...
ayrıca elimde 1gb kingston 400 ddr ram var, alacagım anakart bu ram e uygun olmalı.. sanırım 3800+ 940 pin ve ddr2? ama 3200+ alırsam 939 pin ve RAM im uyuyor??
tesekkurler
940 pin işlemciyi 939 a takamazsın.bence 3200 ü al sen performansı seni tatmin edecektir.zaten şimdi 940 pine bi ton para baylcan ama yakında k8l çıkınca tekrar soket değişecek.yani bence 939 da kal sen.komple değiştirceksende intele geç
yani aslında benim amacım şu:
elimde olan donanımlarla minumum harcamayla maximum performans
elimde şu anda: radeon 9800pro AGP kingston 1gb ddr400 ram
var.. bunlara en uygun şekilde anakart-cpu-ram desteğini sağlamam lazım
939 pin olan 3200+ aldığım taktirde anakart için AGP uyumlu bulamıyorum.. yardımcı olabilecek var mı? görüntü kartım iyi çöp olmasın :)
bence agp uyumlu anakart alma.hem zaten madem anakartıda değştircen am2 ye geç veya intel al.939 pin sistem toplamak parayı çöpe atmak gibi bişey şu an.elindeki sistemi komple elden çıkarıp birazda üstüne eklersen düzgün bişi toplanabilir bütçe belirtirsen daha iyi olur tabi
Elinde olanlar malesef eskidi (ben eskitmedim ama) elindekilere uygun anakart almak parayı çöpe atmak demektir maalesef am2 bir sistem f/p olarak oldukça memnun edici olacaktır. 3800 tavsiye ederim.
o zaman taktik değiştirip elimdeki parçaları satsam,
sattığım taktirde toplam bütçemin 400-500$ olacagını dusunuyorum fakat bu paranın 150$ civarı hdd ye gidecek, geriye 250-300$ kalıyor..
ne önerirsiniz?
elimde lcd, klavye mouse vs vs var.. tv kartı ses kartı var.. bana gereken parçalar:
işlemci anakart ram kasa
parçaları 2. el bulsam onlarda olur..
bilgisayarda daha çok photoshop fifa2007 rendering yapıyorum
Kullandığın yazılımlar öyle ahım şahım bir sistem istemez ayrıca 2 el almanı tavsiye etmem. Sana gerekenler işlemci anakart ram ve ekran kartı. Ekran kartı 7300 gt veya gs olursa kasa ve güç kaynağı değiştirmene gerek kalmaz. İşlemci olarak en performanslı tek çekirdek athlon alabilirsin daha sonra çift çekirdek takabilirsin anakart alırken ileriye dönük ve sağlam olmasına dikkat et. Alacaksan inventus'dan alırsın memnun kalacağına garanti veriyorum. Ayrıca elindekileri 2 el alan satan yere bakıp makul rakamlarla değerlendirebilirsin yani onlara kaça alıyorsa sattıklarının az bir düşük fiyatıyla ilan açabilirsin.
tek çekirdek AMD ler athlon serisi oluyor heralde? çift olunca X2 oluyor???
kasa olarak ne almam gerekir acaba? 3200+ ile 3800+ arasında performans açısından ne gibi farklar vardır? herhangi bir test var mı bildiğin?
ve son olarak.. anakart alırken ileri dönük olması için neye dikkat etmek gerekiyor? yani kaç pin desteklemesi lazım neler olması lazım??
çok soru sordum ama teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: exta
çok teşekkürler dostum
tek çekirdek AMD ler athlon serisi oluyor heralde? çift olunca X2 oluyor???
Genel olarak AMD işlemciler Eski Duron ve Kırpılmış, Sempron lar haricinde Amdxp, Amd64, Amd FX, ve Amdx2 bu saydıklarımın hepsi Athlon serisidir.
quote:
kasa olarak ne almam gerekir acaba? 3200+ ile 3800+ arasında performans açısından ne gibi farklar vardır? herhangi bir test var mı bildiğin?
Kasa olarak kendini kasmana gerek yok soğutması iyi olsun yeter , önemli olan adam gibi gerçek 300 yada 350 Wat güç veren Power Suppley. 3200+ ile 3800+ arasındaki performans farkına sen karar ver link aşağıda. http://www.tomshardware.com.tr/cpu/charts/index.html
quote:
ve son olarak.. anakart alırken ileri dönük olması için neye dikkat etmek gerekiyor? yani kaç pin desteklemesi lazım neler olması lazım??
O biraz karışık, Amd lerde şu an 939 ve 940 pin var ama 939 eskidi sayılır, 940 soket ler yeni ama onunde halefi çıkmak üzere (K8L)
Eğerki Amd sistem alacaksan 940 pinli x2 desteği olan bir anakart en mantıklı çözüm olur gibi. İntel için bir şey diyemeyeceğim.
ayrıca sonuç olarak: amd sempron = çift çekirdek diyebilir miyiz?
ve son olarak
o saydığı amd athlon serilerinin farkları nelerdir??
Bencede eğer sistemi hızlanmasını istiyosan 3800+ işlemci + 940pin orta sewiye sağlam bişi al derim
Ekran kartı ve rami 2.el forumunda takas yoluyla değiştirebilirsin . elindekileri werip yeni sistemine uyumlu olan pc-exp ve ddr2 alırsın ucuza işi kapamış olursun.
kasa olarak asus-ta55 falan war 350 watt işini görür
ekran kartımı satmak üzereyim alıcı buldum zaten tertemiz kart overclock falan anlamam duruyo öyle :)
peki ekran kartı alırken extra power isteyip istemeyeceğini nasıl anlarım veya 2. el alırsam overclock edilip edilmediğinden nasıl emin olabilirim?
tesekkurler tekrardan
Şu an için en güzel fiyat/performans kartı xfx 7600gs. Overclock yapmazsan 300 watt'lık gerçek kasalarda problemsiz çalışır.
Sen boş ver aradaki fark olayını Athlon serisi hariç diğerleri şu an eskidi. 3200+ da şu an için her türlü işini gördüğü gibi yetersiz kaldığı an çok kolay bir şekilde overclock olur. Ben bu hafta Eksen bilgisayardan 159 YTL ye palit 7600 GS sonic aldım ve şu an GT hızlarında kullanıyorum sanada tavsiye ederim.
yukardaki dediğinie gore butcen kısıtlı 3800 seni kasar ama ikinci el bolumunden bulabilirsen onu al 3200 sıfır alacagına 3800 ikinci el al derim...
hangi AMD islemciler vista destekler?? veya anakartların falan vista destegi olmaması sozkonusu mu??
Piyasada vistayı desteklemeyen AMD kalmadı galiba hemen hemen hepsi 64 bit...
Orjinalden alıntı: illeg@l
yukardaki dediğinie gore butcen kısıtlı 3800 seni kasar ama ikinci el bolumunden bulabilirsen onu al 3200 sıfır alacagına 3800 ikinci el al derim... [/quMantıklı bir yaklaşım ...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme