Şimdi Ara

Amd Anakart + Ram + İşlemci + İşemci fanı : Bütçe 700-800 TL arası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Msi 6850 Cyclone ekran kartı
    Sapphire 625 W psu
    Creative Audigy 2z platinium ses kartı var. Ses kartı hariç diğer 2 parça yı alalı 2 ay oldu.Oyüzden bunları değiştirmiycem,

Elimdeki eski İşlemci Anakart ve Ram im Amd6000+ , Asusun çok eski bi ankartı ve DDR 2 ram.
    Bunları değiştirmek istiyorum,pek bi O.C yapmayı düşünmüyorum,çünkü fazla bilgim yok o konuda.Şimdiye kadar hem Amd kullandım ve bilgi dağarcığım genelde hep ona uyumlu anakart ve işlemcilerden yana.Ayrıca render gibi işlemciyi full kullanıcak işlemler yapmıyorum.Daha çok oyun ağırlıklı,film ve müzik dinlemeye dayalı bir sistem kurucam.Ayrıca İntel kısmına girersem fiyatlar çok daha yukarı çıkıyor. O yüzden amd sistem benim için F/P olarak çok daha avantajlı.
    Almayı düşündüğüm parçalar,

-Gigabyte 990XA UD3 ----> 271 TL kdv dahil http://www.teknolojix.com/?urun-39983-GIGABYTE-990XA-UD3-AMD-DDR3-S-GL-AM3-ATX.html
    -Amd phenomII 955 Black edition -----> 267 TL kdv dahil http://www.netsiparis.com/detay/27941010079/AMD-PHENOM-II-955-QUAD-CORE-3200MHZ-AM3-938P
    -Gskill ripjaws 1600 mhz Cl9 8 GB (2X4GB) -----> 123 TL kdv dahil http://www.netsiparis.com/detay/12283364049/GSKILL-F3-12800CL9D-8GBXL-RIPJAWSX-DDR3-1600MHZ-CL9-8GB--2X4GB
    -İşlemci soğutucu: Akasa Venom 100 tl netsipariş te veya
    Sunbeam Core-Contact Freezer 85 TL TEKNOBİYOTİK veya
    Xigmatek Red Scorpion 60 TL İNVENTUS

*Bu arada elimdeki kasa Feel Hurricane II nin önü kapaklı altında uçak motoru gbi fanı olan serisinden. İşlemci soğutucusu sığmaması gibi sorunla karşılaşırsam veya içim el veripte biraz daha paraya kıyabilirsem CM HAF912 veya o ayarda bi kasa da alabilirim.Ama şu an için çok ihtiyacım yok.

Toplam Fiyat Kdv Dahil : 720 - 760 TL arası

**Bulldozer seçmememin nedeni yapılan testlerde aynı fiyattan satılan phenomların gerisinde kalması ve F/P olarak 955 in kafama daha çok yatması.
    **990xa ud3 seçmemin sebebi, şuanda tüm beklentilerimi fazlasıyla karşılaması ve gelecekte bulldozerlerin yeni sürümlerinin geliştirilerek verdiğimiz parayı hak etmesi durumunda geçiş yapmak istersem, Fx serisine uyumlu olması ve 990 chipsetler içinde en ucuzu olması.msi 870a g54 alcaktım ama ilerde bulldozere geçmeyi düşünürsem yeni anakart almam gerekicek o yüzden 990xa ud3 ü seçtim.
    **İşlemci soğutucusu konusunda kararsızım,ilk defa stok fan ın dışına çıkıcam o yüzden F/p olarak hangisini seçmeliyim,veya başka öneriniz varmı,bana yardımcı olursanız sevinirim.

Bütçe konusunda çok fazla sıkıntım yok 50-100-150 tl fark verip buna değicek parçalar olursa bütçe arttırımına giderim.Ama gerçekten buna değmesi lazım.Amacım kusursuz mükemmel sistem toplamak değil.Gelecekte beni sıkıntıya sokmıycak F/p ürünlerinden en iyi seçimi yapmak !

• arkadaşın biri güzel bi sistem fikri bulmuşhttp://forum.donanimhaber.com/m_53958873/tm.htm incele bence
  • ordaki sistem benim beklentilerimi karşılamıyo.fiyat olarak ucuz ama.poerformans olarak cok daha geride.
  • hocam seçtiğiniz parçalar gayet iyi,ve an alınası parçalar gibi şu anda.
    işlemci soğutucusuna gelirsek,feel 2 ye sıgar mı bilmiyorum,eğer kasa geğiştirecekseniz,ki bu kadar tatlı sistem için değiştirin bence şu olabilir.hani venom a 100 verene kadar,buna 136 verip,bi 5 sene işlemci sogutucusu muhabbetini bitirirsiniz
    kendisi nh-d14 e denk bi sogutucudur.
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-venom-voodoo-2x12cm-pwm-fanli-intel-lga2011-amd-fm1-uyumlu-islemci-sogutucu.html
    ekleme:eger oc yapmayacaksanız,bu kesinse ne venom a ne bu soğutucya gerek yok.basit,sessiz bir sogutucu iş görür.
    yani red scorpion olabilir,hdt-bilmem ne diye bir model vardı,kule tipi değildi,o da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zıp.Zıp -- 26 Ekim 2011; 14:29:37 >

• venom serileri tip ve performans olarak gerçekten çok iyi duruyo ama dediğin gbi o.c yapmıycaım için yapsam bile ufak tefek oynamalar,bu kdar pahalı bi soğutucuya gerek yok, red scorpion hem hesaplı hemde çok etkili duruyo bu konuda.ona verceğim paranın üstüne braz daha koyup kasa değiştirmek daha iyi.bu arada haf912 yi canlı hiç görmedim.benim kasamla arasında byüklük farkı çok varmıdır bilmiyorum.heralde o kasanın içine bu soğutucalar rahatlıkla olur diye dşünüyorum.
  • G-Skill sandy bridge uyumu ancak intel anakartlar için kullanılabilir amd sistem için gereksizdir. Bu özellie daha fazla para vermenize gerek yok. Kingston hyper-x te fazlasıyla işinizi görür.
  • tamam da kingston hyperx 8gb 1600mhz cl9 un fiyatı ripjaws den daha pahalı çoğu yerde veya birbirie yakın fiyatta..120 tl altnda varsa ben bulamadım heralde.aralarında performan olarak far varmıdır.ben olduğunu düşünmüyorum.ripjaws ın soğutucuları sanki daha iyi gibi duruo.belkide gösteriştir tabi bilemiycem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • G-skillerin son fiyatlarını kontol etmemiştim. Haklısınız fiyatların güncelliğini kontrol etmem gerekirdi... Bu durumda gskill almak ileride olabilecek intel kullanımında ve satarken tabiki daha iyi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 28 Ekim 2011; 21:51:34 >
  • Son 2 günde vatan ve hepsiburada daki kampanyalardan yararlanarak amd x4 955 , gskill 8gb (2x4gb) 16000 cl9 ve 2tb samsung HD204UI (arşiv amaçlı) satın aldım.
    Geriye sadece anakart ve eğer işlemci soğutucum kasama sığmazsa yeni bi kasa alacağım kaldı.
    Anakart için 200-300 tl arası kasa içinde 150-200 tl arası bütçem var.Kendi power supply im var kasa power sız olucak o yüzden.
    Anakart için Gigabyte 990xa ud3 belirledim,
    Kasa içinde Coolermaster 912 Haf (iç kısmı siyah olan).
    Başka önerileriniz varmı.Hem ilerde Bulldozere geçebileceğim hemde fiyatı uygun olan anakart arıyorum.
    Msi ve Gigabyte 990 serilerinin en ucuzları arasında hangisini seçmeliyim.Cfire yapmıycam.Fiyatları birbirine çok yakın.
    Bana seçmemde yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Gigabye 990xa ud3 - 250 TL kdv dahil
    Msi 990fxa gd65 - 255 TL kdv dahil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.