Şimdi Ara

AMD Adrenalin 26.6.1 sürücüsü kullanıma sunuldu: İşte yenilikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Adrenalin 26.6.1 sürücüsü kullanıma sunuldu: İşte yenilikler
    AMD, Radeon ekran kartları için yeni Adrenalin 26.6.1 WHQL sürücüsünü paylaştı. Yeni sürüm, yeni çıkan bazı oyunlara optimizasyon desteği getirirken Radeon RX 9000 ve RX 6000 serisi kullanıcılarının yaşadığı çeşitli sorunları da çözüyor. İşte güncelleme notları ve dahası

AMD Adrenalin 26.6.1 neler getiriyor?

Yeni sürücüyle birlikte F1 25: 2026 Season Pack ve World of Tanks: HEAT için resmi oyun desteği eklendi. AMD, bu oyunlarda daha iyi uyumluluk ve daha kararlı performans sunulduğunu belirtiyor. Düzeltmeler tarafında ise özellikle RX 9000 serisi kullanıcılarını ilgilendiren yenilikler bulunuyor.

Daha önce bazı sistemlerde Subnautica 2 ve Marvel Rivals oynanırken görülebilen rastgele uygulama çökmeleri giderildi. Ayrıca RX 6000 serisi ekran kartlarında Enshrouded oynarken ortaya çıkan görüntü bozulmaları da çözüldü. AMD'nin düzelttiği bir diğer hata ise RX 9000 serisinde görülen Zero RPM modu sorunu. 

Bazı kullanıcılar monitör kapandığında veya sistem uyku moduna geçtiğinde fanların durmasını sağlayan özelliğin kendiliğinden yeniden etkinleştiğini bildiriyordu. Yeni sürümle birlikte bu problem de giderilmiş durumda.

Ayrıca Bkz.AMD Radeon RX 9070 GRE globale geliyor: İşte özellikleri ve fiyatı

Her yeni sürücüde olduğu gibi AMD, henüz çözüm bekleyen sorunları da listeledi. AMD Adrenalin 26.6.1 sürücüsü, desteklenen Radeon ekran kartları için AMD Software uygulaması üzerinden veya AMD'nin resmi internet sitesi üzerinden indirilebiliyor.

Yeni Oyun Desteği

• F1 25: 2026 Sezon Paketi

• Tanklar Dünyası: HEAT

Bilinen Sorunlar

• AMD Ryzen AI 9 HX 370 işlemcili cihazlarda Battlefield 6 oynarken zaman zaman uygulama çökmeleri veya sürücü zaman aşımı sorunları yaşanabilir. AMD, geliştiriciyle birlikte sorunun en kısa sürede çözülmesi için aktif olarak çalışmaktadır.

• Bazı AMD grafik kartlarında AMD Kayıt ve Yayın özelliği açıkken Battlefield 6 oynarken doku titremesi veya bozulması görülebilir.

• Radeon RX 9000 serisi grafik kartlarında etkinleştirildiğinde, Battlefield 6 oynarken AMD Software: Adrenalin Edition'da AMD FSR Upscaling ve AMD FSR Frame Generation özellikleri devre dışı olarak görünebilir.

• Radeon RX 7000 serisi ve üzeri grafik kartlarında Blender çalıştırılırken aralıklı uygulama çökmeleri gözlemlenebilir. Bu sorunu yaşayan kullanıcılara AMD Software: Adrenalin Edition 26.3.1'i yüklemeleri önerilir.

• Radeon RX 6000 serisi grafik kartlı cihazlarda SteamVR ile HP Reverb G2 kulaklığı kullanırken mor ekran görüntülenebilir.

• HuggingFace'e erişimin sınırlı olduğu bazı bölgelerde AI Bundle bileşenlerinin kurulumu sırasında yükleme başarısızlığı gözlemlenebilir.

Kaynak:https://www.techpowerup.com/349659/amd-software-adrenalin-26-6-1-whql-drivers-released

• AMD driver güncellemesini yüklemeye korkuyor insan. 9070xt bile geçen bir sorun yaşadım, ekran gidip geliyordu. Güvenli modda temiz bir kaldırma sonrası baştan kurdum öyle düzeldi. Şu saatten sonra alacak olursam Nvidia dışında ekran kartı almam.

• ssj kullanıcısına yanıt

Nvidia candır al kafanı rahat etsin nvidia amd alırsan tımarhanelik olursun resmen güncellemeyi yüklerken ekran donup kalıyor duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

9070Xt var kayınçoda , BF6 oynuyor birden ekran kararıyor pc kapatmadan geçmiyor pc açılınca AMD bütün driveler silinmiş oluyor :)

AMD severim ama Malesef yıl 2026 halen mi halenn

4 senedir 7900xtx kullanıyorum. 2 senedir kardeşim 9070xt kullanıyor. 1 tane bile sorun yaşamadım. Siz neler yaşamışsınız öyle. Şaştım kaldım. Bence ya kurulumunuzda sıkıntı var yada kartın kendinde. Yani burada amacım AMD yi savunmak değil. Hani böyle şeyler yaşanıyor olsa hepimiz yaşardık. Etrafımda onlarca insan var 7900xtx 7800xt 6700 9070xt kullanan. Hepsine de ben aldırdım. Bir tanesi bile dönüp te " kardeşim yıldım vs " diye bir geri dönüş yapmadı.

• ridvan1903 kullanıcısına yanıt
    Oyun ortasında donan bilgisayar baştan başlayınca sürücünün silinmesi çok garip bir hadiseymiş açıkcası.
    1 kere bile böyle bir sorun yaşamadım. Etrafımda da kimse yaşamadı. Bana bu sorun daha çok kurulum hatası yada yazılımsal başka bir sorun olduğu yönünde gibi geliyor. Belki dahili GPU ile çakışıyor olabilir harici GPU sürücüsü. Bios update yapıp biostan dahili GPU varsa onu kapatmayı deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daadsy -- 5 Haziran 2026; 21:41:45 >
  • daadsy D kullanıcısına yanıt

B460 Anakart ta 10400f ile kullanıyor sistemi , herşeyi denedim olmadı AMD son 26.6.1 yükledi şuan sorun yok diyo bakalım ilerleyen zamanda ne olsun

Birde chipset sürücülerini güncellesin mutlaka. 10400f de zaten dahili gpu yok. Umarım bu sürüm ile sorunu düzelir ama bana halen sürücü sorunu değilmiş gibi geliyor. Ya windows kurulumunda bir sıkıntı olmuş yada başka bir yazılım veyahut sürücü ile çakışma yaşıyor.

• Amd de sorun yaşayanlar eksik pc deneyimi olanlarda da çok oluyor, sorunu kendisi çözemiyor çünkü, temiz bir kurulum yapamazsanız sorun devam eder. Bf1 ve bf5 de donma yaşıyordum 9060xt de, güvenli modda kurulumu yaptım, sadece interneti bile kapatmazsanız bu sorun devam ediyor. O küçük detaylar bile sizi bunaltabilir. Windows nvidia ya daha optimize çünkü. Bu nvidianın iyi olduğu algısına sebep oluyor. İyi olsada fiyatıda o kadar kötüdür. :)

• daadsy D kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen driver yüklendikten sonra Windows update ile uyumsuzluktan dolayı Windows onu silip başka bir driver yüklemeye çalıştığından dolayı siliniyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bayadır bende sorunlar yaşıyordum ama benim pc 3-4 yıldır format görmedi. Gtx1080 den rx7700xt ye geçtim ozaman bile sadece driver sildim yükledim ama hiç sorun yaşamamıştım. Son 6 aydır oyunlarda ciddi stuttering donma kasma crash alıyordum. Hiçbir adranalin özelliğini açamıyordum 15fpslere düşüyordu. Araştırdım bişeyler denedim olmadı. Gta5 herşeyi yapmama rağmen 110fps geçmezdi. Bugün hızlı format attım ulan dünya varmış. gta fps boost açınca 260lara çıktı %1 230-240 geziyor. acc evo tam zulümdü oda düzeldi. Valla hızlı format gibisi yokmuş ya.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.