Şimdi Ara

AMD 8150 SAPPHİRE 7850 İŞLEMCİ ISINYOR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yeni sistem topladım. yazılımsal hata olduğunu düşünüyorum.
    işlemci . AMD 8150 3.6MHZ
    anakart : gıgabayte 990xa UD3
    EKTANKARTI . SAPPHİRE 7850 DDR5 2 GB
    RAM : 8 GB CORSAİR 1600 MHZ
    POWER . 600WAT 80 PLUS
    OYUNDA VEYA İNTERNET FLAŞ oyunlarda işlemci fan sesi yükseliyor. işlemci ısını CoreTemp64 ile öiçtüm 60 dereye kadar çıkıyor. boşta 18-22 derece arası.
    ben anlayamadım işlemcimi yük binmesin diye ekran kartımı tonla para verdim. ama işlemci tam gaz çalışıyor.
    sistem böylemi çalışır. işlemci fazlamı ısonır.
    daha önce onboart 4200 grafikte kullandım. böyle bir sorun yaşamadım.
    yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maksi09 -- 20 Şubat 2013; 12:57:08 >

• arkadaşlar bekliyorum. yardımlarınızı.
  • Fan yerine düzgün oturmamış olabilir dostum
  • Hangi oyunları oynuyorsun? Birde internetten oyun oynarken hangi tarayıcıyı kullanıyorsun?
  • GTA türk
    internet explorer
  • fanı 2-3 kere söktüm taktım macununu temizledim yeniden sürdüm.
    yüke bindiği zaman oluyor. anlayamadım.
    anakart yeni Gıgabyte 990xa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

Fan yerine düzgün oturmamış olabilir dostum

intelde fanı otutturmak zordur. AMD de daha kolay. mandalı çevir iş bitiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    13 yıl önce açıldı
    AMD FX-6300 - R7 260X Sistem
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: maksi09

arkadaşlar yeni sistem topladım. yazılımsal hata olduğunu düşünüyorum.
    işlemci . AMD 8150 3.6MHZ
    anakart : gıgabayte 990xa UD3
    EKTANKARTI . SAPPHİRE 7850 DDR5 2 GB
    RAM : 8 GB CORSAİR 1600 MHZ
    POWER . 600WAT 80 PLUS
    OYUNDA VEYA İNTERNET FLAŞ oyunlarda işlemci fan sesi yükseliyor. işlemci ısını CoreTemp64 ile öiçtüm 60 dereye kadar çıkıyor. boşta 18-22 derece arası.
    ben anlayamadım işlemcimi yük binmesin diye ekran kartımı tonla para verdim. ama işlemci tam gaz çalışıyor.
    sistem böylemi çalışır. işlemci fazlamı ısonır.
    daha önce onboart 4200 grafikte kullandım. böyle bir sorun yaşamadım.
    yardımlarınızı bekliyorum

• Gördüğüm kadari ile öle büyük ve güzel işlemcine özel bir soğutma sistemi almamışın sana tavsiyem güzel bir soğutma sistemi tak o işlemciye, ben " frio cpu cooler clp0564" aldım amd çok ısınan bir işlemci ama anladığım kadari ile seninki normalin üstünde ısınıyo. sen işletim sistemini tekrar kur format at yani belki sağlam bir virüs yemişindir ve virüs doğrudan senin işlemcine ABANIYOR'dur ve doğal olarak işlemcini yoruyor ve yoğun olarak kullanıyor buda ısınmasına sebeb oluyor bu tabi bir tahmin senin de iyi bir işlemci soğutucun olmadı için virüs kolaylıkla işlemcini ısıta biliyor. başka bir tahminde senin enin olduğun işlemci soğutucusunu düzgün takmadığından ola bilir çok çok emin olman gerek en önemlisi o onun dışında işlemciyi okadar ısıtacak bişi gelmiyor aklıma .

bir de soru sormuşun işlemciye yük binmesin diye daha büyük bi ekran kartı. alakası ile yok örnek ile anlatıyım. sen koşarken beynin yoroluyormu? yorolmuyor demi buda öle bişi ekran kartın görüntü sağlar nekadar iyi ekran kartı o kadar kaliteri görüntü e ekran kartı kötü olunca oyunlar kasıyor neden ? çünki ekran kartın yetersiz kaldığı için ram dan yiyor. e ram da işlemci ve depola biriminizin yardımcı olduğu için siz onu meşgul ediyorsunuz o da işini tam yapamıyor ve bilgisayar donmaya başlıyor....

umarım yardımı olur yazdıklarımın...

• Anakart : gıgabayte 990xa UD3 BİOS AYARLARINDAN OLABİLİRMİ . NELERE DİKKAT ETMELİ.
  • Bios ayarlarıyla bir ilgisi olacağını sanmıyorum.İstersen biosta AMD COOL AND QUIT seçeneğini disabled yaparak fanın son hızda dönmesini sağlayabilirsin ama çok kafa yapar

Ya işin ilginci bende fx 6100 var ve stok soğutucusunu kullanıyorum ve soğutucusunda herhangi bir ısı borusu bile olmamasına rağmen daha 60 derece nedir görmedim.2 saat battlefield 3 oynayıp en yüksek sıcaklığa baktığımda 53 dereceydi
  • yokmu başka bu sorunu yaşayan ve çözen
  • Flash ve Java guncellemelerini kontrol edin derim ve biostan CPU Voltajina bakin..
  • vallahi moralim bozuk. birkaç tavsiyeyide denicem.
    keşke F2 işlemci alsaydım. rahat ederdim. ob nakartlarda bu sorun olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maksi09 -- 21 Şubat 2013; 8:17:14 >
  • cpu fanı ne senin dostum işlemcinin yanında verdiklerimi ?

dün gece ben battlefield 3 oynadim yaklaşık olarak bi 2 3 saat ve benim işlemci ısısı 47 dereceye cıktı max ki işlemci soğutucusu frio cpu cooler clp0564 gibi büyük bi soğutucu olmasına rahmen sen bence bi cpu soğutucusu al ona dostum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tostos01

cpu fanı ne senin dostum işlemcinin yanında verdiklerimi ?

dün gece ben battlefield 3 oynadim yaklaşık olarak bi 2 3 saat ve benim işlemci ısısı 47 dereceye cıktı max ki işlemci soğutucusu frio cpu cooler clp0564 gibi büyük bi soğutucu olmasına rahmen sen bence bi cpu soğutucusu al ona dostum...

hoacam aynı işlemciyi asus M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX AM3 DDR3 SATA3 USB3 ATX Anakart omboart 4200 ati grafikte hiç böyle olmadı. işlemci daha rahat ve sisteme uygun olsun diye sapphire 7850 ddr5 2 GB ekran kartı taktımve anakartı gigabayte 990XA yaptım.
    sistem daha yükte daha rahat çalışması gerekirken. olmadı.
    . boşta işlemci 18-22 derece arası yüke binince GTA türk oynayınca oluyor . oyundan mı kaynaklanıyor. başka bir oyun denemedim. fakat gözlemlerime bakılırsa ekran kartı işlemciyi rahatlatması gerekirken, yük işlemciyi biniyor.
    anlamadım. yüksek sistemler böylemi oluyor.
    ekran kartına 400 TlL para verdim. neredeyse işlemci fiatına geçiyor.
    öneren arkadaşlar işlemciye fazla ödeme , işlemciye vereceğin paraya ekran kartına ver dediler. işlemciyi düşük almadığım halde. işte böyle oldu.

• oyun oynarken işlemcin 60 üstüne cıkıyormu ısı değerleri. cıkmıyor ise yeni 60 65 de sabit kalırsa normal bir durum aslında çünki stok fan kullanıyorsun... eğer durumun varsa sağlam bi soğutucu al öle bir değerlendirme yap.. almışın okadar ekran kartı anakart bir de cpu soğutucusu al bari tam olsun
  • düşük ekran kartlarında (örnak: 1GB ddr3 128 bitlik 5670gibi bir ekran kartında) işlemciye bu kadar yük binermi. sorun ekran kartın yüksek oluşundan mı.
  • alakası yok onunla.. en yüksek kaç derece gördün ısıyı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tostos01

alakası yok onunla.. en yüksek kaç derece gördün ısıyı ?

onunla derken 7650 yi kastettin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.